Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ:"ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ... ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ... ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES"

Ο "υπέρ της νομιμότητας" Γιάννης Μίχος κατά την παρουσίαση της υποψηφίων
της "ενωτικής πρωτοβουλίας" στην Ιερισσό στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη
Τα μαντάτα της άνανδρης επίθεσης που σημειώθηκε χθες σε βάρος γεωτρυπανιστών στις Σκουριές, βρήκαν τον υποψήφιο δήμαρχο της "ενωτικής πρωτοβουλίας" Γιάννη Μίχο σε προεκλογική συνεστίαση, που έκανε  σε ταβέρνα του Νεοχωρίου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και μεταλλωρύχοι, οι οποίοι μετέφεραν το νέο στον κ. Μίχο. Η αντίδραση του κ. Μίχου ήταν η εξής: "Να ελέγξουμε πρώτα τη νομιμότητα" είπε... Για να πάρει την απάντηση από εργαζόμενο: "Να ελέγξουμε τη νομιμότητα αυτών που έκαναν την επίθεση ή αυτών που εργάζονται;" ...

Το ερώτημα του εργαζόμενου έφερε σε ακόμη πιο αμήχανη θέση τον υποψήφιο της "ενωτικής" που συμπλήρωσε: "Εννοώ να ελέγξουμε την εγκυρότητα αυτής της είδησης και αν ισχύει θα την καταδικάσω". 

Τότε, οι εργαζόμενοι είπαν στον κ. Μίχο πως θα περιμένουν την αντίδραση του όταν μάθει και επισήμως για το περιστατικό. 

Προς το παρόν βέβαια, καμία αντίδραση του δεν έχει γίνει γνωστή βοηθούσης και της ανεξήγητης στάσης που τηρεί η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής, η οποία δείχνει να μην είναι σε θέση να πράξει πλέον ούτε αυτά που προβλέπει το σύνταγμα για το ρόλο και την ουσία της ύπαρξης της.

 Το να παρέμβει άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, όταν μπροστά στα μάτια της μια ομάδα εργαζομένων δέχεται απρόκλητη επίθεση από εισβολείς στο χώρο εργασίας της.

Όπως μάθαμε μάλιστα, τη φράση: "είμαστε με τη νομιμότητα" ο κ Μίχος  τη χρησιμοποίησε πάρα πολλές φορές στο λόγο του. 

Δεν διευκρίνισε όμως, αν αυτή η νομιμότητα όπως εκείνος τουλάχιστον την ορίζει ή την αντιλαμβάνεται, συντάσσεται με τη νομιμότητα που απορρέει από το σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και των δικαστηρίων ή την επίφαση της νομιμότητας που επικαλούνται όποτε εξυπηρετεί τα παιχνίδια των οικο-κάπηλων, που λυμαίνονται τη ΒΑ Χαλκιδική.

Για να δούμε.... Θα τολμήσει ο κ. Μίχος πέρα από τις αναγκαίες διευκρινίσεις που οφείλει για τα "περί νομιμότητας" να καταδικάσει και την τελευταία άνανδρη επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος των εργαζομένων ή θα κάνει και αυτός πως δεν έγινε και τίποτα το σπουδαίο;;;

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίχος στηρίζει την υποψηφιότητα του στην αοριστολογία. Δεν δίνει απαντήσεις, δεν λεει τίποτα. Γιατί είναι ο διορισμένος υποψήφιος μαριονέτα. Διορισμένος από το συντονιστικό. Δίχως το συντονιστικό δεν υπάρχει υποψηφιότητα Μίχου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΙ Ο ΥΠΝΩΣΤΙΣΤΗΣ ΜΙΧΟΣ!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτός ο αχυράνθρωπος είναι ο επόμενος δήμαρχος αριστοτέλη, τότε ναι είμαστε άξιοι της μοίρας μας και καλά μας κάνουν Τόληδες , Μόληδες , Χουρέμ ,Βλαχό και Τόσκες.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλοπιάστηκε ο Γιαννάκης και το παίζει σε πολλά ταμπλό!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για να μην είμαστε σαν τους antigold και λέμε και κάνουμε αυτά που κοροιδεύουμε, πρέπει να πούμε ότι η συβυλική απάντηση του Μίχου ήταν και κάπως δικαιολογημένη, γιατί:
α) ήταν σε οχι τόσο φιλικό περιβάλλον
β)είναι πιόνι του συντονιστικού (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΑΚ, ΑΝΤΑΡCIA)και επομένως δεν μπορεί να λέει τίποτα εκτός προγράμματος και χωρίς να' χει έρθει σε συννενόηση μαζί τους.
Χαζος είναι να τον ξηλώσουν απο το αξίωμα του, ακόμη δε βγήκε στο μειντάνι;;

Ανώνυμος είπε...

1) ο Μίχος δεν ήρθε ούτε στιγμή σε δύσκολη θέση.
αντιθετα μάλιστα ο μεταλλωρύχος ηταν αυτός που έχασε τα λόγια του απο τις απαντήσεις του Μίχου.
2)ο Μίχος δεν είπε να ελέγξουμε την νομιμότητα
είπε και πολύ σωστά μάλιστα ..το γεγονος δεν το γνωριζω άρα δεν μπορώ να καταδικάσω κάτι που δεν γνωριζω.
3) ο συγκεκριμένος μεταλλωρύχος δεν ηταν Νεοχωρίτης και φερμένος μαζί με άλλο συνδικαλιστή απο Μ. Παναγια για να δημιουργισουν επεισοδιο.
4)οι ευθείες απειλές μεταλλωρύχου εναντίων Νεοχωριτών για τις ζωές τους γιατί δεν σχολιάζονται?
μηπως έχει την στήριξη του Πάχτα που έκανε την δήλωση πριν λίγες μέρες στο δημοτικό συμβούλιο οτι οι μεταλλωρύχοι θα κάψουν κανένα χωρίο?
5)στην νομιμότητα που αναφέρθηκε ο Μίχος δεν αφορούσε το συγκεκριμένο περιστατικό αλλα την νομιμότητα τις εταιρείας για όλα αυτά τα εκτρώματα που έχει δημιουργήσει.
6) κατά την γνώμη μου καλά θα κάνει έστω και αν είναι αληθεια το περιστατικό (αυτο το λέτε εσείς) η αστυνομια δεν ξέρει τίποτα)
να μην το καταδικάσει και ο λόγος είναι ενας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΣΑΣ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ?
ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ !!!
ΑΡΑ???? προς τι αυτο το ερωτημα του μεταλλωρύχου προς τον Μίχο???
ΟΙ μεταλλωρύχοι για να κάνουν το κομμάτι τους οτι πούλησαν δήθεν μαγκιά στον Μιχο δεν σας τα είπαν καλά τα γράμματα!!!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ερώτηση προς @10 Μαρτίου 2014 - 1:52 π.μ.

Οταν λές:"Ο ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ?" τι εννοείς; Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;

Ανώνυμος είπε...

@1:52 Αυτά που λές εσύ ως συνήγορος του αχυράνθρωπου του συντονιστικού από που τα γνωρίζεις; Ήσουν μπροστά ή σε βάλανε να μας μεταφέρεις τον εσωτερικό κόσμό του επιχειρηματία.
Επίσης, αυτός είναι ο ντεμέκ ενωτικός χαρακτήρας της πρωτοβουλίας σας;Να μην καταδικάσει το αίσχος της παρασκευής στις Σκουριές, επειδή δεν καταδίκασε παλιότερα επεισόδια;. Εδώ δεν έχουμε επεισόδια αλλά εγκληματικής πρόθεσης απρόκλητη επίθεση σε εργαζόμενους. Βγάλε λίγο τα γιαλιά της νόμιμης πολιτικής βίας μπας και δεις λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μη βαράτε τον Μίχο. Άρχισε και θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό. Τα επόμενα 3 χρόνια, αν εκλεγεί δήμαρχος, που δεν είναι σίγουρο, δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να εξετάζει την νομιμότητα. Ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που τον διόρισαν να κάνει με νόμιμο τρόπο και το άλλοθι θα είναι ότι την ψάχνει την υπόθεση. Και θα την ψάχνει μέχρι να τον απαλλάξει ο εργοδότης του ο Τόλης.

Ανώνυμος είπε...

10 Μαρτίου 2014 - 12:11 μ.μ.

η επιλεκτική μνήμη είναι πολύ κακό πράγμα όπως στην περίπτωση σου..
Mε το δικό σου πάντα σκεπτικό, εγκληματική ηταν και η ενέργεια των τετρακοσίων μεταλλωρύχων που ανέβηκαν στις σκουριές, ξυλοφόρτωσαν και έσπασαν τα κεφάλια μπροστά στους αστυνομικούς των τριάντα που ηταν στο φυλάκιο του αγώνα. Απρόκλητη δεν ηταν αυτή η επίθεση σας??
Εγκληματική ηταν και η επίθεση που έγινε στο Παλαιοχώρι στους διερχόμενους Ιερισσιώτες. Επίσης απρόκλητη και αυτή η επίθεση σας και όπως και τόσες άλλες περιπτώσεις!!!
Δεν υπήρξα ποτε συνήγορος κανενός αχυράνθρωπου γιατί δεν έτυχε να γνωρίσω ποτε κανένα και αν γνώριζα να είσαι σίγουρος πως δεν θα ήμουν ποτε συνήγορος του.
Γνωριζω πρόσωπα και καταστάσεις όπως γνωρίζετε κι εσείς για μας!!!
τα νέα αδερφέ μου κυκλοφορούν γοργά!!!
Δεν έχω ασχοληθεί με τον εσωτερικό κόσμο του επιχειρηματία γιατί δεν είμαι ψυχολόγος του και ούτε με ενδιαφέρει ο κόσμος του απλά σχολιάζω το τεκταινόμενα της πολιτικής ζωής του τόπου.
Εκείνο που μ ενδιαφέρει είναι το τι λέει για τον δήμο μου!!!
Εμείς σας ρίξαμε το γάντι της ενότητας αλλα εσείς δεν το σηκώσατε και επιμένετε στον διχασμό της κοινωνίας που είστε κομμάτι της και στην διαιώνιση του μίσους σας.
Αυτό φάνηκε και απο την στάση του μεταλλωρύχου με τις ευθείες απειλές εναντίον των αντιδρώντων.
Όσοι παρευρίσκονταν εκεί απέδειξαν με την στάση τους πως ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ αυτο τον διχασμό αν και απειλήθηκαν. Τους αξίζει μάλιστα και ενα μπράβο για την ψυχραιμία που επέδειξαν σ αυτή την απειλή!!!
Στην καταδίκη του γεγονότος που λες, αν σου πω τωρα εγώ να καταδικάσεις τα γεγονότα αυτά που ανέφερα πριν για το φυλάκιο του αγώνα στις σκουριές και για το Παλαιοχώρι θα το κάνεις;
Απάντησε μου ευθέως με ενα ναι ή με ενα όχι!
παρ όλο που πέρασε τόσος καιρός απ αυτά τα γεγονότα και είναι βέβαια γνωστά σε όλους το πως έγιναν είμαι σίγουρος οτι θα πεις όχι.
Για ενα επεισόδιο που είχε συμβεί λίγες ωρες πριν και δεν γνώριζε κανένας τίποτα πως θα μπορούσε να το καταδικάσει ο υποψήφιος αυτός;
πέρα του γεγονότος αυτού ο νυν δήμαρχος βγήκε να το καταδικάσει;
To πρωτόκολλο ορίζει οτι πρώτα ρωτάς τον εν ενεργεία δήμαρχο και μετά τον υποψήφιο.
Σίγουρα θα ακολουθήσει η καταδίκη αυτή, μετά φυσικα απο τον σημερινό δήμαρχο βάση πάντα του πρωτοκόλλου εάν διερευνηθεί το συμβάν και είναι αληθές.
Πολύ φοβάμαι όμως πως ο δήμαρχος θα εξακολουθησει να απαξιώνει ακόμη κι εσάς που είστε δικοί του και δεν θα το καταδικάσει.
Έκτος και αν ηταν προβοκάτσια όλη αυτή η ιστορία απο την πλευρά του συγκεκριμένου μεταλλωρύχου.



Ανώνυμος είπε...

Φίλε, 10 Μαρτίου 2014 - 5:37 μ.μ.

Αυτά που γράφεις δείχνουν τις αυταπάτες που τρέφετε. Εκτός κόσμου, εκτός πραγματικότητας. Το ποίημα που το περνάτε για πληροφορίες ξέρουμε από που προέρχεται. Από τις φαντασιώσεις του Τόλη. Τι καιμός είναι αυτός να κλαιτε την παράνομη παράγκα που γκρέμισαν οι μεταλλωρύχοι; Χάσατε της ευκαιρία να γίνετε ήρωες του 21.

Ευχαριστούμε για την ενωτική πρωτοβουλία αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφιλίωση όσο αχρησιμοποίητε βία και όσο οι καφετέριες των Νέων Ρόδων και της Ιερισσού δεν δέχονται τους μεταλλωρύχους. Να συμφιλιωθείτε με τους αναρχικούς της Θεσσαλονίκης που τα χνότα σας ταιριάζουν.

Ανώνυμος είπε...

10 Μαρτίου 2014 - 10:19 μ.μ

το να με αποκαλείς φίλε είναι μια καλή αρχή για την ενότητα της περιοχής.
δεν κλαίμε όμως την παράνομη παράγκα όπως λες αλλα τις στιγμές της επίθεσης σας σε τριάντα αντιδρώντες αγωνιστές.
άλλωστε το ίδιο παράνομα είναι και τα προκατ που έχει στήσει η εταιρεία στις σκουριές.
τηρώντας λοιπον αυτή την στάση απο την πλευρά σας αποδεικνύεται πως δεν είμαστε εμείς που ρίχνουμε μίσος στον << μύλο >> του διχασμού αλλα εσείς.
για τα καφέ των νέων ρόδων που λες οτι δεν δέχονται τους μεταλλωρύχους μηπως θα έπρεπε να ανασκευάσεις;
εσείς είστε αυτοί που δηλώσατε εμπάρκο για τα νέα ρόδα και την Ιερισσό.
κάνω λάθος μηπως;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΠΕΣΙΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ.. ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Μίχος εκλέχτηκε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες απο την εκλογική βάση με μεγάλο ποσοστό πλειοψηφίας!Έχει πάρει το χρίσμα με απόλυτες δημοκρατικές ενέργειες!κατά συνέπεια κάθε ένεργεια αυτήν στιγμή είναι σίγουρα κακόβουλη και λασπώνει την πρωσωπικότητα του δεδομένου του οτι αυτή την στιγμή είναι ενας απλός υποψήφιος!και δεν του δίνεται η εν δυνάμει εξουσία για να επέμβει αποτελασματικά! Υπάρχει όμως και νόμιμη αντιπολίτευση αυτήν την στιγμή, γιατί δεν λετε τίποτα για αυτην;

Ανώνυμος είπε...

11 Μαρτίου 2014 - 9:33 μ.μ.

Υπάρχει αντιπολίτευση στο δήμο Αριστοτέλη; Αν δε θυμάσαι έχει από παραιτηθεί από τα καθήκοντα της από τον Απρίλιο του 2012 και έχει ταυτιστεί με τα συμφέροντα του συντονιστικού. Για την ώρα έχουν βάλει μπροστα το "λάγο" και τρέχει. Να είσαι σίγουρος ότι μόλις ο Βλαχό δηλώσει επίσημα οτι ξανακατεβαίνει γα δήμαρχος τα ίδια ερωτήματα και απαιτήσεις που έχουμε ως κοινωνία από το Μίχο θα έχουμε και απο' εκείνον.
Πάντως το οτι είσαι με τη νομιμότητα δεν φτάνει μόνο να το λές αλλα και να το δείχνεις με τις πράξεις σου. Αν δεν το κάνεις τότε είσαι κακόβουλος και οπαδός της στάχτης στα μάτια!

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο Γιάννης Μίχος εκλέχθηκε με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δεν το σχολίασες!Η νομιμότητα για την οποία εγκαλείσε εκφράζεται κατά το δοκούν και όπως κατά τον δικό του τρόπο την μεταφράζεικάποιος και γι'αυτό δεν την σχολίασα!Εκείνο το οποίο τόνισα ήταν οτι η αντιπολίτευση ταυτίστηκε με την Ιδιοτέλεια!Κατά συνέπεια αγαπητέ για μην μακρυγορούμε,εάν δεν υπάρξει η εν δυνάμει Ανιδιοτέλεια με την αληθινή της έννοια και η αληθινή άχρωμη! ενότητα και συνοχή τώρα,χωρίς παρερμηνείες και επικρατήσει το διαίρει και βασίλευε!απερίφραστα στο λέω!με εντελώς Ανιδιοτελή συμφέροντα!!!ετοιμάσου για τα πολύ χειρότερα!!!όπως δεν τα φαντάσθηκες!χωρίς άλλες φθηνές φιλοσοφίες. τέλος σχολίου.-

Ανώνυμος είπε...

12 Μαρτίου 2014 - 5:10 μ.μ
Πάντοτε οι τέχνες χρησιμοποιούνταν για να κρύβουν το σκληρό πρόσωπο του φασισμού.
Αυτό μου θυμίζει το λογοτεχνικό σου στυλ όταν διαβάζω ότι απειλείται κόσμος στην Ιερισσό στο όνομα του αγώνα και του μετώπου και καλά θα κάνει να μην κατέβει στις εκλογές.
Από την έγκληση της νομιμότητας στην άσκηση της νομμοφροσύνης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πηρα καμια απαντηση απο μερους σου!και οταν δεν διδονται απαντησεις σε δικαολογημενα ερωτηματα προστρεχουμε σε ακατανομαστους χαρακτηρισμους δηθεν φασισμο κ.τ.λ!!!καταλαβα τι πρσβεβης !του ζησε εσυ και αστους αλλους να πεθανουν!με το μανδυα της νομιμοτητας η μη !!! πιανεσαι λοιπον και πορευσε αοριστα οπως και αοριστα και ξεκαρφωτα ειναι και τα συμπεραματα που βγαζεις!!!οταν λες οτι το λογοτεχνικο μου στυλ σου θυμιζει φασισμο και οτι <απειλειται ο κοσμος της Ιερισσου στο ονομα του αγωνα και του μετωπου!!!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Τόπε, τόπε ο παπαγάλος...