Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Την Παρασκευή 25 Απριλίου οι εργαζόμενοι και στις 3 μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της ΒΑ Χαλκιδικής υποδέχτηκαν το μεγαλύτερο γκρουπ επισκεπτών από τότε που άρχισαν οι ξεναγήσεις Μαδεμοχωριτών στους εργοταξιακούς χώρους της Ελληνικός Χρυσός.

Η συνεχής και πυκνή βροχόπτωση που έπεφτε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής δε στάθηκε εμπόδιο για τους 180 κατοίκους του Παλαιοχωρίου που ήθελαν τόσο πολύ να επισκεφτούν τα μεταλλεία, μετά τα όσα άκουσαν από τις εντυπώσεις που τους μετέφεραν οι πρώτοι 50 κάτοικοι του χωριού που επισκέφτηκαν τα εργοτάξια στις 5 Φεβρουαρίου.



Το ενδιαφέρον και η θέληση των Παλαιοχωρινών να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τα έργα που εξελίσσονται στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής δεν εξαντλήθηκε σ' αυτήν την επίσκεψη. Όπως πληροφορούμαστε  πλησιάζουν τους 100 οι κάτοικοι που βρίσκονται σε λίστα αναμονής, περιμένοντας και αυτοί να έρθει η σειρά τους για τη μεταλλευτική περιήγηση.


Μια περιήγηση που δείχνει να ξεπερνάει το αρχικό σκοπό της που ήταν η ενημέρωση και να μετατρέπεται σιγά-σιγά σε κοινωνικό γεγονός για τα Μαδεμοχώρια.

Η πολυάριθμη ομάδα των Παλαιοχωρινών αποτελούνταν από συζύγους, παιδιά και συγγενείς μεταλλωρύχων, ανέργους, επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και συνταξιούχους μεταλλωρύχους με τις συζύγους και τα εγγόνια τους.


Όπως πληροφορούμαστε μάλιστα τη θερμή επιθυμία τους να επισκεφτούν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας έχουν εκδηλώσει εκτός από εκατοντάδες κατοίκους των Μαδεμοχωρίων και κάτοικοι εκτός Χαλκιδικής και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δούμε και τέτοιες επισκέψεις.











3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά εσείς στην ενημέρωση είστε καλύτεροι κι από το Mega!!!

σε λίγο θα μας πείτε ότι περιμένουν στην ουρά!!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @27 Απριλίου 2014 - 10:46 μ.μ

Είμασταν πολύ ακριβείς σ' ότι γράψαμε. Εμείς αναφερθήκαμε σε λίστα αναμονής. Για "ουρά" λές εσύ αγαπητέ.

Μπορεί να σ' ενοχλεί και να ενοχλεί γενικότερα την εικονική πραγματικότητα που είχατε φτιάξει και ακόμη ίσως κάποιοι απο εσάς να ζείτε και να ονειρεύεστε μ' αυτήν, όμως η αλήθεια είναι όπως το γράφουμε στην ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

@ 27 Απριλίου 2014 - 10:46 μ.μ.

Για να το επιβεβαιώσετε δεν έχετε να χάσετε τιποτα από το να συμμετέχετε την επόμενη φορά. Τώρα τα άλλα περι MEGA και ΑΝΤ1 αλλού αυτά. Η κραμέλα σας αυτή έχει προ πολλού λειώσει και δεν περνάει πλεον όπως και η γεμάτη ψευτιές προπαγάνδα σας.