Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΘΩ

ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ... ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ANTIGOLDGR.ORG;

Αύξηση στις προκρατήσεις δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων με καταλύματα του λεγόμενου «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η αύξηση ξεπερνά το ποσοστό της τάξης του 50% και σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, με τις αφίξεις να προέρχονται από αγορές ολόκληρης της Ευρώπης και της βαλκανικής χερσονήσου. Τα στοιχεία για τη ρωσική αγορά δείχνουν τις κρατήσεις να παραμένουν σε ύφεση, ενώ εκτιμάται ότι η κίνηση θα κυμανθεί περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Όπως ανακοίνωσε ο τουριστικός οργανισμός, μεγάλο είναι είναι και το ενδιαφέρον μεμονωμένων επισκεπτών από τις Κάτω Χώρες και η Γαλλία, ενώ σημαντική, ως προς το ποσοστό, είναι και η αύξηση Γερμανών, Βρετανών και Ιταλών, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή είτε μέσω μικρών γραφείων θεματικού τουρισμού, είτε μεμονωμένα, έχοντας προβεί σε διαδικτυακή κράτηση. Επίσης, η πληρότητα των καταλυμάτων την περίοδο του Πάσχα κυμαίνεται γύρω στο 80% με κυρίαρχες αγορές αυτές της Ελλάδας και της βαλκανικής χερσονήσου.  

«Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι πλέον γεγονός, με την επαναπροσέγγιση των δυτικοκεντρικών ευρωπαϊκών αγορών και την προσέλκυση των πρώτων γραφείων θεματικού τουρισμού, προερχόμενων από χώρες οι οποίες μας είχαν πραγματικά «ξεχάσει», πετύχαμε να έχουμε καλοκαιρινούς επισκέπτες επί τέσσερις ολόκληρους μήνες, ενώ οι λεγόμενοι «θεματικοί» ταξιδευτές συμπληρώνουν κενά του Μαΐου, του Σεπτεμβρίου, ακόμη και του Οκτωβρίου», επισημαίνει ο οργανισμός.

Αναδημοσίευση από newpost.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αυτό το χαρμόσυνο μαντάτο κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και προς μεγάλη μας έκπληξη δεν έχει διαψευστεί από κανένα...!

Μας έκανε και συνεχίζει να μας κάνει μεγάλη εντύπωση. Ως γνωστόν, η περιοχή μας, σύμφωνα πάντα με τους "ειδικούς" επιστήμονες και... ακτιβιστές που συμμετέχουν και σε ευρωψηφοδέλτια με προορισμό τις Βρυξέλλες, οδεύει προς τη "βιβλική" καταστροφή, λόγω της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας και κατα συνέπεια τουρισμός και μεταλλεία είναι βίοι αντίθετοι.

Δεν ενημερώνονται οι Ευρωπαίοι επισκέπτες μας; Δεν έχουν ακούσει τίποτα για τον κακό χαμό που... έπεται στην πατρίδα του Αριστοτέλη και στο κατώφλι του Αγίου Όρους; Δε διαβάζουν antigoldgr.org, "Εφημερίδα των Συντακτών", "Αυγή", "Ελευθεροτυπία"; Δεν ηχούν στα αυτιά τους οι σειρήνες του "συντονιστικού"; Δε τρόμαξαν από τις προβλέψεις του κ. Αλέξη Μπένου, ή του κ. Κρίτωνα Αρσένη και της κ. Κατερίνας Ιγγλέζη που πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν σε "ενημερωτική" συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες και περιέγραψαν με τον τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν το ζοφερό μέλλον αυτής της γωνιάς της Ελλάδας;

Δεν έχει μάθει κανείς, πως η μεταλλευτική... απειλεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τουρισμό, όπου οι "μετριοπαθείς" αντιμεταλευτικές φωνές τις υπολογίζουν από 35.000 μέχρι 50.000; Πως γίνεται τώρα να έχουμε αύξηση 50% και άνω σε προκρατήσεις δωματίων στους παραθαλάσσιους οικισμούς μας γι' αυτό το καλοκαίρι; 

Δε μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, κάτι δε μας λένε σωστά... Ποιοί όμως;;; Και γιατί;;;