Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ Ν. ΡΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΟΜΑΤΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η χθεσινή επίσκεψη κατοίκων στα μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής, ίσως ήταν η πιο σημαντική απ' όσες έχουν γίνει τους τελευταίους 4 μήνες.

Και ήταν η πιο σημαντική, κατά τη γνώμη μας, γιατί επισκέπτες ήταν κάτοικοι των Ν. Ρόδων και του Γοματίου. Χωριά που απέχουν μια μόλις ανάσα από την Ιερισσό, όπου... οραματιστές μιας "άλλης ανάπτυξης", όπως λένε, την έχουν μετατρέψει σε κέντρο εκπόρευσης αντιμεταλλευτικού φανατισμού. Οτι ήταν δηλαδή παλιότερα η Ολυμπιάδα και πιο πρόσφατα η Στρατονίκη.

Σ' αυτούς τους κατοίκους, οπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, δόθηκε η δυνατότητα πέρα από τις ξεναγήσεις στα εργοτάξια των Σκουριών, του Μάντεμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας να θέσουν ερωτήσεις στο διευθύνοντα σύμβουλο της "Ελληνικός Χρυσός" Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο για θέματα που αποτελούν... "sos" στις συζητήσεις των κατοίκων των παραθαλλάσιων χωριών.
Για παράδειγμα, αν θα προκύψουν ή όχι τοξικότητες από την ανοιχτή εξόρυξη του κοιτάσματος χαλκού-χρυσού των Σκουριών, που δύναται να βλάψουν την ποιότητα του νερού και του αέρα και αν είναι ή δεν είναι τελικά "αρχεγονο" το δάσος τους αλλά και πολλά άλλα.
Από τις απαντήσεις που πήραν οι κάτοικοι των Νέων Ρόδων και του Γοματίου κατάλαβαν ένα πράγμα. Από αρχίζει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.