Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Οι χώροι του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας γέμισαν ασφυκτικά
από τους επισκέπτες κατοίκους της Αρναίας και του Στανού
Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις "ειδικών" και προπάντων "αντικειμενικών" επιστημόνων και πολιτικών για τις... πρώιμες και... ύστερες βλάβες, που δήθεν προξενούν τα μεταλλεία στην υγεία, 150 κάτοικοι της Αρναίας και του Στανού αψήφισαν τους "κινδύνους" και επισκέφτηκαν τα μεταλλευτικά εργοτάξια των Σκουριών, του Μάντεμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας.

Στη πλειονότητα τους ήταν κάτοικοι, που δεν έχουν συγγενείς εργαζόμενους στα μεταλλεία. Για "καταστροφή" άκουγαν αλλά... κρανίου τόπο δεν έβλεπαν, κάτι που καθόλου δεν τους στεναχώρησε.


Και αυτοί οι κάτοικοι, όπως και εκείνοι που προηγήθηκαν, κατάλαβαν πολύ καλά έπειτα από τα όσα είδαν και άκουσαν, πως παράλληλα με την επένδυση που εξελίσσεται στo μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής με τις πανθομολογούμενες ωφέλειες για την τοπική οικονομία, κοινωνία και το περιβάλλον, υπάρχει και μια άλλη "επένδυση"...

Αυτό όμως που κάνει την παράλληλη "επένδυση" επιζήμια για τον τόπο είναι, ότι για να πετύχει τους σκοπούς της, χρησιμοποιεί χωρίς τσιγκουνιές το ψέμα, την παραπλάνηση, τον ιδεολογικό φανατισμό και το φόβο. Κοινώς λόγια του αέρα.


 Αερολογίες που όταν εκτίθενται στο φως της πραγματικότητας, όπως έγινε και σήμερα, εξατμίζονται εν ριπή οφθαλμού...