Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ "ANTIGOLD" ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ: "ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ-ΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"

Η μετεκλογική διενέργεια δημοψηφίσματος για τα μεταλλεία
είναι ο" κρυφός άσσος" στο μανίκι του κ. Μίχου για τους "antigold" εκλέκτορες και υποστηρικτές του;
Η διγλωσσία είναι ένα σύνηθες Ελληνικό πολιτικό φαινόμενο και δη προεκλογικό. 

Στην περίπτωση μας όμως και σ’ ότι αφορά την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής με τις γνωστές πληγές που φέρει λόγω του άκρατου αντιμεταλλευτικού φανατισμού, που καλλιεργήθηκε ανάμεσα στις προηγούμενες εκλογές του 2010 και αυτές που είναι να γίνουν σε δυο μόλις εβδομάδες, αυτή η πολιτική διγλωσσία υπάρχει περίπτωση, κατά τη γνώμη μας, να μεγαλώσει αυτές τις πληγές αντί να τις επουλώσει. 


Πριν το Πάσχα, για την ακρίβεια στις 15 Απριλίου, είχαμε αναρωτηθεί σε ανάρτηση μας για το αν «μετά τις εκλογές θα γίνει δημοψήφισμα για τα μεταλλεία στο Δήμο Αριστοτέλη;».

Αφορμή γι’ αυτή την ερώτηση αποτέλεσε η ασαφής απάντηση που έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος σε σχετική ερώτηση της Νέλλης Ψαρρού.

Ως γνωστόν, αυτή η συνέντευξη είχε δημοσιευτεί αρχικά στη Ρεσπέντζα. Αποσύρθηκε και την επόμενη μέρα δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σε εκείνη τη συνέντευξη ο κ. Μίχος είχε δηλώσει: 

«Ν.Ψ.: Έχει γίνει πρόταση για δημοψήφισμα μετά τις εκλογές για το θέμα των μεταλλείων;
Γ.Μ.: Όχι, δεν είναι μες το πρόγραμμά μου αυτό. Το αντίθετο μάλιστα: είπα δημοσίως ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα για τα μεταλλεία, και ότι αν θέλαμε να κάναμε δημοψήφισμα για τα μεταλλεία αυτό θα ήταν ένα αντικείμενο ξεχωριστού δημοψηφίσματος μόνο για τα μεταλλεία, που δεν πρέπει όμως να ταυτιστεί με τις δημοτικές εκλογές. Ο κόσμος δεν πρέπει να ψηφίσει με μια λογική υπέρ ή κατά των μεταλλείων.»

Η πιο, ας πούμε, σαφής απάντηση του κ. Μίχου από τις 3 συνολικά που περιείχε η τότε απάντηση του ήταν το «όχι, δεν είναι μες στο πρόγραμμα μου αυτό».

Ακολούθως, υποστήριξε αυτό που λέει όπου σταθεί και βρεθεί από τότε μέχρι και σήμερα ,ότι αυτές οι εκλογές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα «ναι ή όχι στα μεταλλεία»...

Ειρήσθω εν παρόδω, την ίδια άποψη διατύπωσε και ο ιδρυτής του antigoldgr.org στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη Super TV.

Δε γνωρίζουμε τι μεσολάβησε, μέσα σε 20 μέρες, από την αρχική τοποθέτηση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», πάντως στις προγραμματικές θέσεις του κ. Μίχου που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του συνδυασμού του βλέπουμε, ότι τελικά υπάρχει η σαφής πρόθεση διενέργειας δημοψηφίσματος τοπικού χαρακτήρα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις στο πλαίσιο της διοικητικής ανασυγκρότησης και του εκσυγχρονισμού του δήμου.
Η σχετική αναφορά για τη διενέργεια δημοψηφίσματος
στις προγραμματικές θέσεις του κ. Μίχου στο πλαίσιο διοικητικής ανασυγκρότησης του δήμου...
Επειδή, η προμετωπίδα του προεκλογικού αγώνα του κ. Μίχου και του κινήματος που τον εξέλεξε είναι η κοινωνική συμφιλίωση και η ενότητα απέναντι στο διχασμό, που προκάλεσε το... μέγεθος και το... μεγαλείο αυτού του... αγώνα ενάντια στη μεταλλευτική, όπως επιτιμητικά αναφέρθηκε σε πρόσφατη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη και ο θερμός υποστηρικτής και εκλέκτορας του Mr. Antigold, θα ξαναρωτήσουμε:
  • Τελικά, αν εκλεγεί δήμαρχος υπό το βάρος των πιέσεων που είναι βέβαιο, ότι θα ασκηθούν από τους αντιμεταλλευτικούς εκλέκτορες του θα ζητήσει να γίνει δημοψήφισμα για τα μεταλλεία ή όχι;
  • Από την άλλη, πιστεύει ο κ. Μίχος ότι η αυτή η κοινωνία, που έχει περάσει τα πάνδεινα εξαιτίας του αντιμεταλλευτικού μίσους και φανατισμού που έχουν καλλιεργήσει οι κεφαλές του εκλεκτορικού σώματος που τον εξέλεξαν, μπορεί να σηκώσει μετά τις εκλογές και το βάρος ενός δημοψηφίσματος με θέμα «ναι ή όχι στα μεταλλεία»
  • Σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κοινωνική συμφιλίωση που επιθυμεί να επικρατήσει στο δήμο δε θα διαταραχθεί; Δε θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας, αντιπαλότητας και πόλωσης;
  • Ή με αυτή την κρυφή προοπτική από το εκλογικό σώμα του δήμου εξασφαλίζει ο κ. Μίχος την ανοιχτή πλέον συναίνεση του «συντονιστικού της Ιερισσού» στα... ενωτικά, δηλαδή φιλομεταλλευτικά ανοίγματα του προς τα βόρεια χωριά;
Πιστεύουμε, ότι είναι ένα μείζον ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαριστεί από τον κ. Μίχο πριν τις εκλογές για να γνωρίζει η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής τι πρέπει να περιμένει μετά τις εκλογές...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίχος προσπαθεί να καλοπιάσει τα μεταλλευτικά χωριά για να τον ψηφίσουν. Το σχέδιο της Ιερισσιώτικης γιάφκας είναι να δημιουργήσουν προβλήματα σε έτι έχει σχέση με τα μεταλλεία.

Φυσικά κοινωνική συμφιλίωση δεν μπορεί να έρθει αν δεν καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται. Φυσικά ποτέ δεν θα το κάνει αυτό. Ποτέ δεν θα καταδικάσει τις απειλές που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Σταθερός στις απόψεις του συντονιστικού ο Γιάννης Μίχος!
Είναι βέβαιο πως στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντίπολίτευσης θα είναι η δυνατή φωνή του συντονιστικού και του Τόλη!