Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-ΣΕ Β' ΓΥΡΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο επικεφαλής της παράταξης "Κίνημα Ανάπτυξης"  Γιάννης Μίχος είναι ο νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη και ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης απέναντι στον Χρήστο Πάχτα από τον α' γύρο.

Η διαδικασία θύμισε θρίλερ στην κυριολεξία με έντονες διακυμάνσεις ώς προς την εναλλαγή του προβαδίσματος.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ενσωμάτωσε το υπουργείο εσωτερικών στις 8.37 π.μ.ο συνδυασμός "Κίνημα Ανάπτυξης" πήρε 8.031 ψήφους, που μεταφράζεται σε ποσοστό 51,13% και καταλαμβάνει 16 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο. 

Ο συνδυασμός "Όραμα Πολιτών" του απερχόμενου δημάρχου Χρήστου Πάχτα, πήρε 7.374 ψήφους που μεταφράζεται σε ποσοστό 46,95% με 11 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Δηλαδή, η διαφορά που διαμορφώθηκε ανάμεσα στους 2 βασικούς υποψήφιους για τη δημαρχία είναι 657 ψήφοι.

Η τρίτη παράταξη που κατέβηκε στις εκλογές, η "Λαϊκή Συσπείρωση Αριστοτέλη" με επικεφαλής το Γιάννη Τρικαλιώτη πήρε 302 ψήφους και ποσοστό 1,92%.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στο Δήμο μας ήταν υψηλή και άγγιξε το 75% (74,88% για την ακρίβεια).


Σ ότι αφορά τις εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουμε και 2ο γύρο, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Γιάννης Ιωαννίδης, με τη διαφορά που τους χωρίζει  να είναι στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Στον α' γύρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει συνολικό ποσοστό 32,78% και ο Γιάννης Ιωαννίδης 18,64%. 

Στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 30,85% και ο Γιάννης Ιωαννίδης ποσοστό 24,19%.

Στο Δήμο Αριστοτέλη ο Γιάννης Ιωαννίδης ήρθε 1ος με ποσοστό 30,36% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 2ος με ποσοστό 25,45%.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας είδα να πείτε ένα καλό λόγο για τον Πάχτα. Ίσως δεν καταλάβατε ότι είχαμε προεκλογική εκστρατεία και ήταν δημοψήφισμα για τα μεταλλεία. Έρχονται 5 χρόνια υποδούλωσης στο καπετανάτο της Ιερισσού.

GiaNt είπε...

Κι ένα δάκρυ κύλησε.

Ανώνυμος είπε...

η μάχη ήταν πέρα για πέρα άνιση
εφόσον ο Πάχταs δέχονταν τόσο
ισχυρo μίσοs με αποτέλεσμα
να μην έχει πρόσβαση σε όλο το
δήμο.o Μιχοs θα τουs μπερδέψει, θα
τουs διχάσει με αποτέλεσμα αυτή
η άδικη εκλογή να τουs γυρίσει
boomerang.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάχτας σε καμιά περίπτωση δεν είναι χαμένος. Είχε θέση, την προέβαλλε, η (μικρή) πλειοψηφία αποφάσισε αλλιώς... Να δούμε τώρα πως θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο κος Μίχος, ο οποίος δεν έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση... Θα συγκρουσρτεί με την εταιρεία, με την κυβερνηση, ή με την Ιερισσό; Διότι ευχαριστημένοι όλοι αποκλείεται να έιναι...

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι για τον άλφα ή βήτα λόγο ο Πάχτας έχασε την υποστήριξη των μεταλλευτικών χωριών. Αυτό δηλώνει το 31% στην Αρναία, 48% στην Παναγία, 37% στην Ολυμπιάδα, το 45% σε Στρατονίκη που πείρε ο Μίχος. Ίσως πίστεψαν ότι ο Πάχτας έφερε την διχόνοια και ότι ο Μίχος θα την ακυρώσει. Δυστυχώς για τα επόμενα 5 χρόνια η συζήτηση θα είναι αν θα κλείσουν ή δεν θα κλείσουν τα μεταλλεία.

Εφόσον οι μεταλλευτικοί ψηφίζουν τον «υποψήφιο του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού» ίσως θα έπρεπε να το σκεφτούμε σοβαρά το κλείσιμο των μεταλλείων.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο 19 Μαΐου 2014 - 5:19 μ.μ.

Δε θα συμφωνήσουμε με αυτή την ερμηνεία σου. Είναι σαν να λές ότι ο Μίχος έλαβε "λευκή επιταγή" για να κλείσει τα μεταλλεία.

Από μόνος του αντικρούσει αυτον τον ισχυρισμό. Τουλάχιστον στα λόγια. Μένει να το αποδείξει στην πράξη.

Ο κόσμος που τον ψήφισε από τα Μαδεμοχώρια, όπου σημειωτέον σε κανένα δεν κέρδισε αλλα μάζεψε περισσότερους ψήφους απ' ότι ο Πάχτας στα νότια χωριά, δε νομίζουμε ότι τον ψήφισε μ' αυτό το σκεπτικό, αλλά με το σκεπτικό της επαναφοράς της ενότητας στην περιοχή.

Ο κόσμος στα Μαδεμοχώρια έδειξε για ακόμη μια φορά μεγαλύτερη διαλακτικότητα αν θέλεις σε σχέση με την αδιαλλαξία των κατοίκων των παράλιων χωρών.

Το ποιοί θα δικαιωθούν, ποιοί όχι και το κυριότερο αν θα επέλθει η κοινωνική ειρήνη στην περιοχή θα το διαπιστώσουμε προσεχώς.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @19 Μαΐου 2014 - 6:34 μ.μ.

Το έργο που έχει κάνει ο Πάχτας για το δήμο και τη Χαλκιδική γενικότερα, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται λόγων ή επαίνων απο εμάς.

Το ξέρουν όλοι. Ακόμη και αυτοί που έχουν φανατιστεί εναντίον του γι' αυτό αν μας διαβάσεις συνεχώς,είχαμε σταθεί επικριτικά την προεκλογική τοποθέτηση του Μίχου, που του απέδωσε τον απρεπή για εμάς χαρακτηρισμό του "αρχιερέα του διχασμού".

Να είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνουμε απόλυτα το τι συμβαίνει.

Καλοπροαίρετα όπως πάντα θα σεβαστούμε την απόφαση της λαικής ετυμηγορίας, δίνοντας ίσως και χρόνο για να γίνει πραγματικότητα το ενωτικό εγχείρημα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σιωπήσουμε σε κακώς κείμενα που θα δούμε από τη νέα δημοτική αρχή και θα αφορούν θέματα στα οποία η ίδια παράταξη από μόνη της προεκλογικά ανέβασε τον πήχυ.

Να είσαι σίγουρος.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Συμπληρωματική απάντηση στον @19 Μαΐου 2014 - 6:34 μ.μ.

Επίσης, για να έχει καλύτερη βάση αυτό που γράφεις. Το να σκεφτούμε μήπως έπρεπε να κλείσουν τα μεταλλεία, θα έπρεπε να συντρέχει μια ακόμη εκλογική παράμετρος. Να έχει βγεί αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής ο Λάζαρος Τόσκας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Αντί αυτού 1ος στο Δήμο Αριστοτέλη βγήκε ο Ιωαννίδης που πάει σε 2ο γύρο με τον Τζιτζικώστα.

Γι'αυτό και επιμένουμε στην άποψη μας ότι ο κόσμος των Μαδεμοχωρίων που ψήφισε Μίχο τον ψήφισε για να δει πως θα περπατήσει αυτή η ενωτικότητα που υπόσχεται στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ Πολίτες.

Ο Πάχτας έκανε αυτά που έκανε γιατί πίστευε ότι η επένδυση θα φέρει την οικονομική ευημερία στη Β. Χαλκιδική. Στάθηκε στο πλευρό των μεταλλωρύχων, υπεράσπισε αυτούς που τους διώξανε από τα χωριά τους, αυτούς που τους έκαψαν τα αμάξια, αυτούς που τους χαρακτήρισαν ανεπιθύμητους. Και το πλήρωσε ακριβά. Στις εκλογές οι μεταλλωρύχοι πίστεψαν την προπαγάνδα του Μίχου ότι θα φέρει την ομόνοια και του χάρισαν τη νίκη.

Ίσως οι εκλογές δεν ήταν δημοψήφισμα αλλά έτσι θα το δουν οι Ιερισσιώτες. Θα το δουν σαν επιβεβαίωση της τακτικής της βίας που έχουν ακολουθήσει.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @20 Μαΐου 2014 - 12:52 π.μ.

Εμείς θα συμφωνήσουμε στα περισσότερα μαζί σου.

Σ΄ότι αφορά την τελευταία επισήμανση σου ότι οι Ιερισσιώτες θα το δουν αυτή τη νίκη σαν επιβεββάιωση της τακτικής της βίας, θα κρατήσουμε μια πολύ μικρή επιφύλαξη θέλοντας να είμαστε καλοπροαίρετοι σ αυτή την προσπάθεια που υποσχέθηκε ο κ. Μίχος για την κατεδάφιση του "τείχους του βερολίνου" στο δήμο.

Σαν ενωτικός δήμαρχος οφείλει άμεσα να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν αυτές οι εκφοβιστικές καταστάσεις που προκαλούνται στην Ιερισσό και στο Χοντρο Δέντρο εναντίον εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάντως στο τρίτο πόδι δεν ξαναπατάω, από πέρυσι που ήρθα για μπάνιο στην Ιερισσό, και έμεινα αποκλεισμένος για τρείς ώρες λόγω κάποιων που έκλεισαν τους δρόμους Σάββατο βράδυ! εύχομαι να κλείσει το μεταλλείο, να μη γίνει η εξόρυξη χρυσού, και για μπάνιο όλοι να πηγαίνουν στη Σιθωνία!