Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ "ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Πάει κι αυτό! Οι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη επέλεξαν για δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των εκλογών το Γιάννη Μίχο.

Θα αφήσουμε τα τετριμμένα στην άκρη, που γράφονται και λέγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, του στυλ «μίλησε ο λαός» ή «σεβαστή η ψήφος του λαού» γιατί αυτά είναι τα αυτονόητα, τα οποία δεν επιδέχονται καιροσκοπικών αμφισβητήσεων.
Ερμηνείες και εξηγήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα δίνονται πολλές και από πολλούς. Αυτό αφορά όσους ασχολούνται με τη... γαστρονομία των εκλογών!

Κατά τη γνώμη μας, πια το θέμα δεν βρίσκεται εκεί. Το πρωταρχικό ζητούμενο της επόμενης μέρας των εκλογών είναι η επανάκτηση της κοινωνικής ηρεμίας και ισορροπίας.

Αυτό άλλωστε ήταν και το κεντρικό σύνθημα του προεκλογικού αγώνα του κ. Μίχου, το οποίο επανέλαβε και σε σημερινές δηλώσεις του στο Ρ/Σ "Στο Κόκκινο 105,5".

 Δηλαδή, η επαναφορά της διαρραγείσας ενότητας και αυτό τώρα θα είναι και το μεγάλο στοίχημα της θητείας του, που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε, και ο ίδιος προεκλογικά σε συνεντεύξεις του, υποστήριζε πως ανάπτυξη συνολικά στο δήμο δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν δε γκρεμιστεί «το τείχος του Βερολίνου» που υφίσταται, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, ανάμεσα στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Ανάμεσα στα βόρεια και τα νότια χωριά, που οι κάτοικοι τους αποφεύγουν όχι μόνο την κοινωνική συναναστροφή, αλλά ακόμη και τις οικονομικές συναλλαγές σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Όπως όλοι οι δημότες έτσι και εμείς θα του ευχηθούμε καλή επιτυχία, αναγνωρίζοντας προκαταβολικά, ότι το έργο του είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οφείλει να συγκεράσει δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές τάσεις, που επικρατούν μέσα στην κοινωνία του δήμου.

Για να δούμε λοιπόν, πως θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση ο κ. Μιχος και αν θα μείνει στην ιστορία, ως  ο δήμαρχος που θα το ρίξει αυτό το τείχος ή θα το κάνει ακόμη υψηλότερο...

Απευχόμαστε τη δεύτερη εκδοχή και ευχόμαστε ολόψυχα να γίνει πραγματικότητα η πρώτη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα αφήσουμε τα τετριμμένα στην άκρη, που γράφονται και λέγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, του στυλ «μίλησε ο λαός» ή «σεβαστή η ψήφος του λαού» γιατί αυτά είναι τα αυτονόητα, τα οποία δεν επιδέχονται καιροσκοπικών αμφισβητήσεων.













Μα εσείς τις προηγούμενες εκλογές τις βαφτίσατε δημοψήφισμα υπέρ του έργου, εσείς τα ξεκινήσατε αυτά, τώρα που τσούζει να αφήσουμε τα τετριμένα;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @19 Μαΐου 2014 - 7:45 μ.μ.

Λάθος ερμηνεύεις αυτό που γράψαμε και είναι εξαιρετικά ατυχής η έκφραση που χρησιμοποιείς.

Το ρήμα "τσούζω" δεν μας αντιπροσωπεύει ούτε σε ενεργητική, ούτε σε παθητική φωνή.

Το αν εμείς σεβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία το αποδεικνύουμε καθημερινά, πολλώ δε μάλλον όταν βρσκόμαστε μετά από εκλογική διαδικασία.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε που το πάς και τι εννοείς. Ηταν δημοψήφισμα οι χθεσινές εκλογές για τα μεταλλεία; Άλλο υποστηρίζει ο νέος δήμαρχος που προφανώς ψήφισες και καλά έκανες.

Εκείνος υποστηρίζει ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ενωτικό δημοψήφισμα. Κάνει λάθος;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ήταν δημοψήφισμα. Σας γέλασε για να πάρει ψήφους αλλιώς ήξερε ότι δεν θα έβγαινε.