Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΟΙ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο τίτλος της ανάρτησης μπορεί να θυμίζει σύνθημα. Αν κάποιοι το νιώθουν και έτσι αυτό οφείλεται κυρίως στη βιωματική πραγματικότητα, που επικρατεί καθ' όλη την προεκλογική περίοδο στα μεταλλευτικά χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής.

Χωριά και τοπικές κοινωνίες που έδειξαν πως αντιλαμβάνονται στην πράξη έννοιες όπως ελευθερία άποψης, έκφρασης, δημοσιοποίησης ιδεολογικού πλαισίου, πολιτικός πολιτισμός και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Βασικοί αποδέκτες αυτών των προνομιακών συμπεριφορών, με βάση και το κλίμα που επικράτησε μέχρι και ένα μήνα πριν τις εκλογές, ο antigold υποψήφιος για το Δήμο Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος και οι υποψήφιοι που συμπεριλαμβάνονται στο συνδυασμό του.

Παρ' όλο που οι θέσεις του συνδυασμού "κίνημα ανάπτυξης" και  η κρυφή ατζέντα που κατά την άποψη μας έχει, σ' ότι αφορά τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δε συμπίπτουν με τα θέλω και τις ανάγκες της μεταλλευτικής κοινωνίας δεν αντιμετώπισαν πουθενά βιαιότητες και προπηλακισμούς σε επίσκεψη, ομιλία ή εγκαίνια εκλογικού κέντρου σε κάποιο από τα Μαδεμοχώρια.

Μάλιστα, χθες το βράδυ ο κ. Μίχος είχε ανοιχτή ομιλία στο Στρατώνι. Ένα από τα "κάστρα", αν όχι το κατ' εξοχήν κάστρο των υπέρμαχων της μεταλλευτικής.

Μπορεί η συγκέντρωση να μην κέντρισε το ενδιαφέρον των Στρατωνίσιων, καθώς οι υποψήφιοι του κ. Μίχου που τον συνόδευαν ήταν περισσότεροι από τους κατοίκους που πήγαν να τον ακούσουν (50 άτομα ήταν όλα και τα 40 ήταν υποψήφιοι του "κινήματος"), ωστόσο η ομιλία του διεξήχθη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή άλλο απρόοπτο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στη διάρκεια αυτής της ομιλίας ακούστηκε ξεκάθαρα η άποψη του κ. Μίχου, πως είναι κατά της επένδυσης στις Σκουριές. Αυτή η θέση χειροκροτήθηκε θερμά από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συνοδούς τους εκ των οποίων κάποιοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από τα μεταλλεία...

Αλήθεια...; Τέτοια μεγάλη στιγμή για τη δημοκρατία θα μπορούσε να διαδραματιστεί χθες, σήμερα ή αύριο και στην Ιερισσό με φιλομεταλλευτικούς πρωταγωνιστές;

Γνωρίζουμε, ότι πολλοί φίλοι γελούν πικρά όταν θέτουμε τέτοια ερωτήματα... Όμως αυτός θα ήταν ο πραγματικός ορισμός της ουσιαστικής κοινωνικής συμφιλίωσης και της ενότητας που έχει διαρραγεί στην περιοχή μας και όχι η συνεχής επίκληση σε μια ιδεατή για την οποία όμως το αντιμεταλλευτικό μπλοκ δεν έχει κάνει τίποτα στην πράξη...

Εκτός, αν θεωρείται ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το... απαγορευτικό που έχει "πέσει" από το συντονιστικό προς τους χρήσιμους ακτιβιστές του να μην παρεμποδίζουν προς το παρόν τους εργαζόμενους στις Σκουριές μέχρι να γίνουν οι εκλογές. Το αν θα ξανά.. ακτιβίσουν με τον τρόπο που εκείνοι ξέρουν θα το κρίνει το αποτέλεσμα; Ή όντως έχουμε εισέλθει σε τροχιά κοινωνικής συμφιλίωσης ανεξαρτήτου εκλογικού αποτελέσματος; Θα δείξει και πολύ σύντομα μάλιστα.

Ας ελπίσουμε, ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκε η κοινωνία των Μαδεμοχωρίων αυτήν την προεκλογική περίοδο θα αποτελέσει τον οδηγό για την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΧΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΑΝΗΚΕ Η ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ!!!!!!!!!!
ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΧΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, ΝΑ ΣΥΧΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ!!!!!!!!!!!!
ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το Στρατώνι έστειλε το μήνυμα.Ο λαός της βόρειας χαλκιδικής δε μασάει από τα μούσια του!!

Πολίτη μην κόψεις το σχόλιο.Δε βριζω πουθενά

Ανώνυμος είπε...

Αν πιστεύετε ότι οι ακτιβιστές του Μίχου άλλαξαν τρόπους γελιέστε οικτρά. Όλοι οι φωνακλάδες σιώπησαν κατά διαταγή του Μίχου για να ξεγελάσουν ορισμένους ευκολοπίστευτους ότι θα φέρουν την ομόνοια. Ο Μίχος έχει εκλεγεί από αυτούς που θέλουν να κλείσουν τα μεταλλεία, να κλείσουν τα μεταλλεία, για αυτό ακριβός τον σκοπό. Είναι ένα άλλος Λαμπάκης. Ομόνοια θα έχετε, αν υποκύψετε στη θέληση των Ιερισσιωτών; Για να εκλεγεί χρειάζεται τους ψήφους των μεταλλευτικών. Είναι ο μόνος από τις τρεις καλλονές του συντονιστικού που μπορεί να ξεγελάσει μερικούς μεταλλωρύχους να τον ψηφίσουν. Η μάχη που δίνετε είναι για την ζωή των χωριών σας. Το μήνυμα σας πρέπει να είναι: Όποιος δουλεύει στην επιχείρηση, όποιος έχει μαγαζί, καφετέρια, μπακάλικο, προποτζίδικο, φούρνο, συνεργείο αυτοκίνητων, εστιατόριο που δουλεύουν με μεταλλωρύχους μάχεται για το μαγαζί του, καφετέρια, μπακάλικο, προποτζίδικο, φούρνο, συνεργείο αυτοκίνητων, εστιατόριο. Αυτό θα έπρεπε να είναι το μήνυμα σας. Το έχετε υποχρέωση σε όλους αυτούς που ονειρεύονται να ζήσουν την οικογένειά τους με μια θέση εργασίας στον Ελληνικό Χρυσό.

Ανώνυμος είπε...

΄Τώρα πια όχι μόνον το Στρατώνι, αλλά όλη η περιοχή μας έχει ανάγκη απο έναν άλλο Δήμαρχο, ενωτικό, να ξαναγίνουμε όπως παλιά.

Σαν και τότε που όλη η Ιερισσός και τα γύρω χωριά έτρεξε να βοηθήσει το Στρατώνι που πλημμύρισε.Και αυτό ξέρεις είναι ανωτερότητα!

Με έναν νέο Δήμαρχο, ίσως γίνουμε ξανά όπως παλιά...

Ανώνυμος είπε...

Για τον 13 Μαΐου 2014 - 7:05 μ.μ.

Αν θέλεις να γίνεις όπως πριν είναι εύκολο. Παραιτήσου από τα μεταλλεία και βόσκα πρόβατα. Αλλά να ξέρεις γιατί το κάνεις. Το κάνεις γιατί το θέλουν οι Ιερισσιώτες και ο Τόλης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που έχουν αυταπάτες για την δήθεν συμφιλίωση που θα φέρει ο Μίχος να δούνε τα υβριστικά πανό στο σταυροδρόμι της Ιερισσού; Το μόνο που θα φέρει θα είναι 5 χρόνια φασαρίες, θα κλείσει το μεταλλείο, δεν θα κλείσει το μεταλλείο. Αυτή θα είναι η καταστροφή της Β. Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να πω ότι οι Παλαιοχωρινοί μαδεμοχωρίτες εφάρμοσαν μέχρι τώρα την κοινωνική συμφιλίωση.
απειλούν και εκβιάζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν θεούς και δαίμονες!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η Ρεσπέντζα σταμάτησε να βάζει σχόλια κατά του Μίχου. Ούτε σχόλια του Αστερίξ δεν βάζει. Η συζήτηση είναι επικίνδυνη για τον Μίχο.

Ανώνυμος είπε...

14 Μαΐου 2014 - 12:12 μ.μ.

εσύ που το ξέρεις ότι δεν βάζει σχόλια μου???
ο διαχειριστής της ρεσπέντζα είσαι??
δεν σου πέρασε απ το μυαλό ότι ίσως δεν γράφω???
ή ότι ενδεχομένως να τα ο πάχτας στην ρεσπέντζα για να μην διαβάζει ο κόσμος τα αίσχη του!!!