Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ή ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ Mr. ANTIGOLD ΣΤΗ SUPER TV? (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ακούσαμε τον ιδρυτή του "antigoldgr.org" στη συνέντευξη που έδωσε στη Super Tv να υποστηρίζει, ότι η προμετωπίδα αυτού του προεκλογικού αγώνα και του υποψηφίου δημάρχου και εκπροσώπου των πολέμιων της μεταλλευτικής Γιάννη Μίχου είναι η συμφιλίωση της τραυματισμένης κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής από το διχασμό, εκπλαγήκαμε ευχάριστα. 

Κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει κάτι άλλο πιο ελπιδοφόρο και αισιόδοξο από το να ακούς έναν άνθρωπο που με βάση τα μέχρι τώρα λεγόμενα του, δεν έκρυψε ποτέ την ακραία συγκρουσιακή διάθεση του με σημείο αναφοράς τα μεταλλεία, να ομιλεί περί συμφιλίωσης, έστω και σε προεκλογικό περίοδο...

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι εξίσου αναπόφευκτο. Είναι εκ βαθέων ειλικρινής αυτή η τοποθέτηση ή αποτελεί κατά το κοινώς λεγόμενον "στάχτη στα μάτια" του εκλογικού σώματος για το λόγο ότι βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές και δεν είναι πολιτικά ορθό ο βασικός εκφραστής των πολέμιων της μεταλλευτικής να διατυπώνει διαφορετικό λόγο από τον αντίστοιχο λόγο του υποψήφιου δημάρχου που εξελέξαν;

Πριν από 35 μέρες, στις 28 Μαρτίου του 2014 ο επικεφαλής του αντίχρυσου οργανισμού ήταν προσκεκλημένος σε ενημερωτική εκδήλωση που έκανε το ΕΠΑΜ Ιωνίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κατά των εξορύξεων χρυσού.

Στην ομιλία που έδωσε ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" μεταξύ άλλων έκανε λόγο για το "μεγαλείο του αγώνα των κατοίκων".

Σας καλούμε στο βίντεο που ακολουθεί να πάτε με τον κέρσορα σας στο 13 λεπτό και 30 δευτερόλεπτο και να ακούσετε με τα αυτιά σας, τι ορίζει ο Mr. Antigold ως "μεγαλείο του αγώνα των κατοίκων". 

Για όσους αδυνατούν να δουν και να ακούσουν το επίμαχο σημείο της ομιλίας του σας το παραθέτουμε αυτολεξεί. "Αυτό δείχνει το μέγεθος..., το μεγαλείο του αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Δεν στράφηκαν μόνο κατά της εταιρείας και τη δόλιας κυβέρνησης που έχουμε τώρα, στραφήκανε και εναντίον των συντοπιτών τους." (!!!)

Σε εκείνο το σημείο, αν προσέξτε καλά κόβεται ο λόγος του ιδρυτή του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" και επικολλάται άλλο σημείο της ομιλίας του, όπου μιλάει για τη μεγαλύτερη ρύπανση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και δεν είναι άλλη από τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού...!

Έπειτα, ας εξηγήσει κάποιος και σε εμάς τους αφελείς, αν αυτά τα μηνύματα κοινωνικής συμφιλίωσης και ενότητας, που εκπέμπονται τους τελευταίους 2 μήνες από την πλευρά των αντίχρυσων απηχούν σε ειλικρινείς προθέσεις ή αποτελούν τετριμμένα προεκλογικά τερτίπια. 

Τέλος, δώστε εσείς οι ίδιοι φίλοι αναγνώστες την απάντηση στο ερώτημα: "ποιοι πραγματικά επιδίωξαν την κατάσταση του διχασμού που βρέθηκε η κοινωνία μας και αν μπορεί να γίνει πιστευτός ο τρέχον... ενωτικός λόγος τους;"



 
 


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η καλύτερη ever ομιλία του αρχέγονου μετα το προσωπικό βατερλό στο Πέραμα που "δεν μας νοιάζει αν θα σκοτωθούν παιδιά και αν θα πάμε φυλακή".
Στην ομιλία των Διαατών εκτός από το μεγαλείο του διαχασμού που ομολογεί παραδέχεται ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι η πλεον παραδοσιακή δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική.
Μιλάμε για μεγαλείο ψυχής!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς από τα πάνω χωριά δεν έχετε καταλάβει τον Τόλη. Ποτέ δεν θα ήθελε την συμφιλίωση. Αλλά αισθάνεται παραμερισμένος γιατί ο Μίχος δεν τον δέχτηκε για υποψήφιο σύμβουλο. Για αυτόν και τον Ευθυμίου έγινε η μάχη της Ιερισσού τη μεγάλη Πέμπτη.
Η πραγματικές του θέσεις συνοψίζονται στη συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή: http://www.kathimerini.gr/488621/article/epikairothta/ellada/kataggelloyn-tromokratia-sthn-ierisso
Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στην «Κ» διέψευσε κατηγορηματικά τόσο την ύπαρξη οργάνωσης όσο και τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας. «Δεν υπάρχει διχασμός. Εδώ είμαστε μια κλειστή κοινωνία και κάποιοι που εργάζονται στην επένδυση έχουν μετατραπεί σε γενίτσαρους. Αυτούς λοιπόν τους αποστρέφονται ακόμα και οι φίλοι τους και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη γιατί αισθάνονται απόβλητοι».

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίχος χάνει και αυτά που νομίζει ότι έχει κερδίσει όταν βγαίνει και μιλάει γι' αυτόν το αφεντικό του!
Ας πρόσεχε ο !

Ανώνυμος είπε...

η μονταζιέρα του συντονιστικού σταμάτησε να παράγει θαύματα.τι γκαφάρα ολκής έκαναν;

Ανώνυμος είπε...

@5:55
Νομίζω ότι πας να βγάλεις και από πάνω τον μεγαλύτερο έμπορα μίσους και πλάνης που γέννησε αυτή η πλάση.
Στα Μαδεμοχώρια γνωρίζουμε πολύ καλά ποιός είναι ο Τόλης και τι σκηνικό θα προκαλέσει μόλις χαθούν οι εκλογές. Εσείς στα κάτω ξυπνήστε και βαλτε στη θέση τους αυτόν και την υπόλοιπη φάρα του συντονιστικού που σας έχουν διαλύσει σα χωριά με τους περισσότρους να έχουν αποκτήσει ψυχολογικά.
υγπολίτες να περάσει δεν είναι υβριστικό πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο. Τόλης -συντονιστικό διέλυσαν τα κάτω χωριά. Όχι έργα αλλά ούτε εκδηλώσεις για τους τουρίστες, ούτε τα έθιμα δεν γίνονται.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε λίγο την ιδρυτική διακύρηξη του Γιάννη Μίχου. Αναφέρει 2 ή 3 φορές στην τεχνητή αντιπαράθεση και ένταση της περιοχής
http://www.kinima-anaptiksis.gr/values/
Δηλαδή αν καταλαβαίνω σωστά και ό ίδιος ο Μίχος αναγνωρίζει ότι ο κοινωνικός διχασμός είναι κατευθυνόμενος.
Που να τολμήσει όμως να γράψειτην αλήθεια για τον ηθικό αυτουργό και υποκινητή; Το να την πεί ας το ξεχάσουμε. Θα πέσει το συντονιστικό έπανω του να τον ξεσκίσει.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια η υποψήφια περιφεριακή σύμβουλος Λόλα Χαρούλη που κάθεται δίπλα από τον Παπαγεωργίου και κατεβαίνει μαζί με το Λάζαρο Τόσκα και το Συριζα στις εκλογές, συμφωνεί με τον antigold ότι αυτό είναι το μεγαλείο του αγώνα των κατοίκων της Ιερισσού; Βρίσκει σύμφωνο και τον Τόσκα αυτή η δήλωση;Ποιός θα απαντήσει;