Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

"ΝΕΚΡΑ" ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΙΡΝΤΟΠ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ FLASH SMELTING?

Πολλοί "antigold" συνηθίζουν να λένε ότι η πυρομεταλλουργική μέθοδος της ακαριαίας τήξης ή αλλιώς flash smelting, που προβλέπεται να εφαρμοστεί σε μια 8ετία από σήμερα στο μεταλλευτικό κέντρο που είναι να γίνει στο Μάντεμ Λάκκο, είναι ανεφάρμοστη και άκρως αμφιλεγόμενη, καθώς βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Χθες βέβαια η φερεφωνίζουσα τα "antigold" τσιτάτα... Ελευθεροτυπία έβαλε "τσιρότο" στο στόμα των πολέμιων της μεταλλευτικής, καθώς σύμφωνα με τις πάντα πολύ καλά "ενημερωμένες" και "αληθείς" πηγές της η παρουσία του αρσενικού στα νερά της "νεκράς" θάλασσας του Στρατωνίου οφείλεται:
α) στην ορυκτολογία-μεταλλοφορία της περιοχής &
β) στη μέθοδο της ακαριαία τήξης όπου παράγονται αρσενικούχα διαλύματα...!!!!

Αυτή η... ενορατική προβολή του μέλλοντος που ένιωσε και κατέγραψε ο... σχετικότατος  συντάκτης της εφημερίδας με τα μεταλλευτικά ζητήματα, ώθησε την περιέργεια μας στην αναζήτηση μεταλλουργικών βιομηχανιών στην περιοχή των Βαλκανίων που εφαρμόζουν την πυρομεταλλουργκή μέθοδο για την παραγωγή καθαρών μεταλλευμάτων χαλκού, χρυσού, αργύρου και άλλων.
Το μυθικά κωμικό "antigold" δημοσίευμα της χθεσινής... Ελευθεροτυπίας
Βρήκαμε λοιπόν ότι στη γειτονική μας Βουλγαρία και πιο συγκεκριμένα στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην πόλη Πίρντοπ υπάρχει η μεγαλύτερη μεταλλουργία χαλκού της Νοτιοανατολικής Ευρώπής, που ανήκει στη Γερμανική εταιρεία Aurubis.

Φανταστατείτε τη "νεκρά" φύση θα υπάρχει και σ' αυτή την πόλη της Βουλγαρίας; 

Καλούμε τους "antigold" να αναλάβουν τα οδοιπορικά έξοδα της "Ελευθεροτυπίας" και του ΕΛΚΕΘΕ, που έχει τη... δικαιοδοσία και την... εμπειρία από δειγματοληψίες και στα δικά μας ποτάμια (αν και πρόκειται για Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών...) και να στείλουν την "ερευνητική" ομάδα τους για μια επιτόπια έρευνα και εκεί...

Πεδίο δόξης... νεκρολαγνικό ανοίγεται και πάλι μπροστά τους. Περιμένουμε με εναγώνιο ενδιαφέρον τις νέες παραεπιστημονικές σοφιστείες τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα εξηγείται η λύσσα των αντίχρυσων στο να μην γίνει μεταλλουργία χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.
Τους έχουν βάλει μπροστά οι Γερμανοί φίλοι τους... , που θέλουν την aurubis να είνα μονοπώλιο στην περιοχή.
Απο κει έρχονται και τα φράγκα για τις μαγκιές τους.
Λύθηκε το αίνιγμα!

Ανώνυμος είπε...

@10:05 μ.μ.Αλήθεια είναι πως περισσεύουν οι συμπτώσεις με τους Γερμανούς φίλους τους.Από Γερμανικά ΜΜΕ άρχισε η δυσφήμιση της ΒΑ Χαλκιδικής(Focus, ARD, ZDF),με την ευγενική 'χορηγία' του και των 'antigold'.
Και στη Θράκη παίχνιδι κάνει το οικονομικό φόρουμ που διευθύνει άτομο που ήταν στέλεχος της Ντόιτσε Μπάνκ.Σ' αυτό το κόλπο του φόρουμ είναι χωμένο και συγγενικό πρόσωπο του Λαμπάκη.
Λέτε αυτο το εργοστάσιο στη Βουλγαρία να είναι η αιτία του διχασμού μας στη Χαλκιδική;

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε και το άλλο το Γερμανό πρακτοράκι που ήρθε για επιθεώρηση στις Σκουριές. Την πρόεδρο των ευρωπρασίνων τη Ρεβέκα Χάρμς. Επίσης μην ξεχνάτε τα φιλάκια του Αλέξη με τον Σούλτς και την Γερμανική σε ΑΠΕ που έφερε στη βουλή το 2012.Όλοι στο κόλπο για να περάσουν τα μεταλλεία στους Γερμανούς φίλους τους!