Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟ "ANTIGOLD" ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΛΒΗΣ

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο facebook αποδεικνύουν πόσο επιλεκτικό και συνάμα υποκινούμενο είναι το... ανάθεμα που έριξε με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο της Βόλβης στα φορτηγά που μεταφέρουν μετάλλευμα από τα Μεταλλεία Κασσάνδρας ή μηχανολογικό εξοπλισμό προς αυτά, επειδή διέρχονται μέσα από το Σταυρό και δήθεν αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για τη... δημόσια υγεία, την... τουριστική εικόνα και το... οικοσύστημα της περιοχής!

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν φορτηγά ΔΧ και μηχανήματα που είναι ατάκτως αραγμένα στο λιμάνι του Σταυρού, χωρίς να ενοχλεί η παρουσία τους την κατά τ' αλλα... ευαίσθητη δημοτική αρχή.



Θεωρούμε βέβαιο πως ανάλογη ανοχή επιδεικνύεται και στα "αχόρταγα" βυτία που εκκενώνουν βόθρους μέρα μεσημέρι από σπίτια και τουριστικά καταλύματα οικισμών του δήμου, χωρίς η διέλευση τους μέσα από το οδικό δίκτυο και οι μυρωδιές που αναδύονται να γαργαλούν αρνητικά τη μύτη ή την αισθητική των δημοτικών αρχόντων της Βόλβης.

Προς θεού... Άλλωστε όλα αυτά τα βοθρολύματα πάνε για λίπασμα  σε καλλιέργειες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι... σοφοί "antigold" πραγματογνώμονες...  (Προφανώς έχουν στη διάθεση τους και ουρολογικές εξετάσεις από δείγματα βόθρων που το αποδεικνύουν..)

Ενώ τα εμπορεύσιμα μεταλλεύματα δε μπορούν να γίνουν λίπασμα. Δεν έχουν οικολογικό προσανατολισμό και χρήση!

Περιμένουμε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν ημερίδες ενημέρωσης των "antigold" προς τους τουρίστες της περιοχής και στις οποίες θα εξηγούν σ΄αυτόν τον κόσμο, ότι η εκκένωση βόθρων έχει οικολογικό πρόσημο και επομένως δε χρειάζεται να δυστροπούν ούτε στη θέα των βυτίων, ούτε στις "αρωματικές" οσμές που τους... ξεφεύγουν!

Στην τελική ας απενεργοποιήσουν για λίγα λεπτά της ώρας οι επισκέπτες του Σταυρού, της Ασπροβάλτας και των Βρασνών την αίσθηση της όσφρησης. 

Μετά από λίγο όλα πάλι θα είναι... afroso και... βαθιά ανάσανα!