Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΤΑ "ΑΧΟΡΤΑΓΑ" ΒΥΤΙΑ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ...!

Και όχι μόνο...!
Η έλλειψη σοβαρότητας και τεκμηρίωσης ήταν και συνεχίζει να παραμένει εξόφθαλμη σ' όλα τα "antigold" κείμενα. Από δημοσιεύματα εφημερίδων μέχρι πορίσματα, μελέτες και ψηφίσματα.

Έσχατο παράδειγμα αυτής της νοσηρής πραγματικότητας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλβης για απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα μ' αυτή την απόφαση δίνεται διορία μιας εβδομάδας στην επίσημη πολιτεία να λάβει μέτρα, που θα απαγορεύουν τη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από το οδικό δίκτυο εντός των ορίων του δήμου, από και προς τα Μεταλλεία Κασσάνδρας ιδίως τους τρέχοντες θερινούς μήνες.

Όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης αυτές οι διελεύσεις "συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, το οικοσύστημα και το τουριστικό προϊόν της περιοχής".

Όμως, στο κλείσιμο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόλβης υπάρχει μια πληροφορία, που, κατά τη γνώμη μας, καθιστά τουλάχιστον ασόβαρο όλο το προηγούμενο κείμενο της απόφασης και αναφέρει το εξής:
 
"Στην απόφαση αυτή μειοψήφησε ο Δ.Σ. κ. Ρόκκας Σταύρος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την διέλευση μέσω του οικισμού Ασπροβάλτας από και προς το βιολογικό σταθμό, των οχημάτων μεταφοράς βοθρολυμάτων."

Σε απλά λόγια για την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόλβης δεν αποτελεί μείζον ζήτημα η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου σε οικισμούς τουριστικής αιχμής όπως είναι πχ. ο Σταυρός και τα Βρασνά.

Επίσης, σε καμία των περιπτώσεων δεν αμαυρώνει την τουριστική εικόνα του δήμου η διέλευση βαρέων οχημάτων με βοθρολύματα από τους κεντρικούς οδικούς άξονες του και η έμφορτη δυσάρεστων οσμών διαδικασία απόληψης τους από τους βόθρους κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός του δήμου 10πλασιάζεται...

Επιπλέον, αυτά τα βοθρολύματα δεν απειλούν τη δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής και το οικοσύστημα της.

Αλίμονο...
 
Από την άλλη, ενοχλεί τα μάλα η διέλευση αντίστοιχων βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν είτε μηχανολογικό εξοπλισμό, είτε εμπορεύσιμο μετάλλευμα, άοσμο και μη επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς δεν είναι προς βρώση και πόση, αλλά προς πώληση σε μεταλλουργικές βιομηχανίες του εξωτερικού!

Εύγε στη δημοτική αρχή της Βόλβης. Το πρώτο "antigold" δείγμα γραφής της κρίνεται υπεύθυνο και υπέρ το δέον σοβαρό...

ΥΓ. Μια αναγκαία επισήμανση για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι... 

Οι ίδιοι άνθρωποι που ενοχλούνται σήμερα από τη διέλευση αυτών των φορτηγών ΔΧ είναι μάλλον οι ίδιοι που πριν από χρόνια έκαναν τα πάντα για να μην γίνει η παρακαμπτήρια οδός του Σταυρού, φοβούμενοι μήπως πάθουν μη αναστρέψιμη οικονομική ζημιά οι επαγγελματίες του Σταυρού από τη μη διέλευση ΙΧ αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων και φορτηγών ΔΧ μέσα από τον οικισμό... 

Και πάλι μπράβο τους... Οι εξελίξεις τους δικαίωσαν και σ' αυτή την περίπτωση... Έβλεπαν πολύ μπροστά...  Για την ακρίβεια, μέχρι... την Ολυμπιάδα, της οποίας ο παρακαμπτήριος δρόμος που έγινε αποτελούσε για εκείνους παράδειγμα προς αποφυγή!

Είμαστε σίγουροι πως οι "antigold"  επιστημονικοί σύμβουλοι τους θα βρούν λύση και σ' αυτό το ζήτημα. Και μάλιστα πολύ φθηνή λύση και άμεσα υλοποιήσιμη...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εδώ σε θέλω άκτωρα και στα μεγάλα έργα μάστορα.τρυπήστε το βουνό από τη στροφή του Σταυρού και βγάλτε δρόμο πριν τον Καλαματιανό να τρελαθούν οι αντίχρυστοι...

Ανώνυμος είπε...

σωστος ο 8.50!!!