Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Όπως αναμενόταν ήταν πολύ ιδιαίτερη η "Βραδιά Παράδοσης" που διοργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Στρατώνι, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών και της τοπικής κοινότητας Στρατωνίου.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ του οικισμού γέμισε από εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες που θέλησαν να γλεντήσουν με την ψυχή τους με Ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα και χορούς.


Το θέαμα που πρόσφεραν από κοινού ο χορευτικός σύλλογος Στρατωνίου και οι χορευτικοί σύλλογοι Ελλήνων ομογενών από τον Καναδά "Hamilton & Niagara" τους αποζημίωσε εξ ολοκλήρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα μέλη των ομογενειακών χορευτικών συγκροτημάτων από τον Καναδά ήσαν πολύ ξεχωριστές οι στιγμές που έζησαν κατά την περιοδεία τους στη Θράκη και τη Χαλκιδική.

Για τα περισσότερους ήταν η πρώτη τους φορά που βρίσκονταν στην πατρίδα των παππούδων και των γονέων τους, ενώ κάποιοι μάλιστα με τη βοήθεια της τύχης μπόρεσαν να βρεθούν με συγγενείς τους που δε γνώριζαν καν την ύπαρξη τους...!

Εκτός από όλες αυτές τις συγκινητικές στιγμές οι ομογενείς χορευτές έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τα δώρα που τους προσφέρθηκαν από τους κατοίκους του Στρατωνίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τέτοια ζεστασιά και αγάπη δεν την είχαν ξαναζήσει...

Άπαντες ευχήθηκαν να ξαναδοθεί η  δυνατότητα μέσα από αυτή τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν βραδιά σαν κι΄αυτή.