Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ... ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!

Ήρθαν στο Στρατώνι για να κάνουν ιστιοπλοΐα, μα η περιέργεια τους ώθησε σε μια αξέχαστη βόλτα γνωριμίας με τα Μεταλλεία!

Ο πρόλογος αφορά μια ομάδα 7 παιδιών, μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Παγγαίου Καβάλας, που από την περασμένη Πέμπτη μαζί με τους συνοδούς τους συμμετέχουν στο τριημέρου Ιστιοπλοΐας που διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Στρατωνίου

Οι επισκέπτες από την Καβάλα, έχοντας ακούσει διάφορες πληροφορίες για την μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή, εξέφρασαν την επιθυμία να δουν από κοντά έναν εργοστασιακό χώρο και να συνομιλήσουν με κάποιους από τους εργαζόμενους των μεταλλείων.

Το αίτημα τους έγινε δεκτό και η ομάδα των 7 νεαρών ιστιοπλόων και οι 3 συνοδοί τους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του  εργοστασίου εμπλουτισμού του Στρατωνίου οπού και παρακολούθησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώσπου να προκύψουν τα τελικά παραγόμενα προϊόντα, του συμπυκνώματος μολύβδου–αργύρου και του συμπυκνώματος ψευδαργύρου.

Με μεγάλο ενθουσιασμό είδαν δείγματα από το μετάλλευμα και τα κράτησαν με μεγάλη χαρά ως αναμνηστικό της επίσκεψης τους. 

Η είσοδος της κεντρικής στοάς που θα ενώσει το Μαδέμ Λάκκο με την Ολυμπιάδα ήταν το δεύτερο σημείο που επισκέφθηκαν. Εντυπωσιάστηκαν με τις διαστάσεις που έχει η συγκεκριμένη στοά, ενώ άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις πληροφορίες που τους έδωσε ο μηχανικός βάρδιας. 


Έπειτα από αυτή την όμορφη μεταλλευτική εμπειρία επέστρεψαν στο λιμανάκι του Στρατωνίου για το προγραμματισμένο τους μάθημα ιστιοπλοΐας και φυσικά τις δροσερές βουτιές και τα παιχνίδια τους.

Επί τη ευκαιρία,  να υπενθυμίσουμε ότι τα μαθήματα ιστιοπλοΐας ολοκληρώνονται σήμερα.


Η αυριανή ημέρα είναι γεμάτη ψάρεμα με αφορμή το "10ο διαγωνισμό αλιείας", που διοργανώνει και φέτος ο Ν.Α.Ο.Σ, ενώ το βράδυ ακολουθεί γλέντι μετά την τελετή εγκαινίων του τμήματος  ιστιοπλοΐας του συλλόγου.