Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΡΟ... ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Μια μελέτη που αφορά την ήπια τουριστική, πολιτισμική και τεχνολογική ανάπτυξης της ΒΑ Χαλκιδικής υποτίθεται ότι θα παρουσίαζε σήμερα η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής στην Ουρανούπολη.

Απ΄ότι μάθαμε όμως, αυτή η μελέτη εκτός του ότι τα συμπεράσματα της ...επιθυμούν τη μετατροπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε «αξεσουάρ» της τουριστικής (μετατροπή δηλαδή μεταλλευτικών εγκαταστάσεων σε αμιγώς τουριστικά επισκέψιμες...) είναι και αρκετά πρόχειρη. "Ανώριμη" στη γλώσσα όσων ασχολούνται με την εκπόνηση σοβαρών μελετών.
 
Σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής αναγκάστηκε να το παραδεχθεί, εμμέσως πλην σαφώς, μετά τις επικριτικές παρατηρήσεις και τα ερωτηματικά που προκλήθηκαν και έμειναν σε μερίδα του κοινού που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ που παρευρέθηκε στην εκδήλωση τη χαρακτήρισε "μια μελέτη από την οποία όχι μόνο λείπουν οι στόχοι και τα εργαλεία επίτευξης αυτών των στόχων, αλλά και τα παραδοτέα αποτελέσματα!"

Επιπλέον, κάτοικοι της περιοχής που πήραν το λόγο κατέθεσαν την έκπληξη τους προς το προεδρείο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής για το γεγονός, ότι στις αναπτυξιακές προθέσεις αυτής της μελέτης εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο οι οικισμοί της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων, της Ουρανούπολης και της Αμμουλιάνης. Το υπόλοιπο κομμάτι της ΒΑ Χαλκιδικής απλά δεν υπάρχει... Ούτε καν τα Πυργαδίκια!!! Ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός για τη ΒΑ Χαλκιδική, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες...

Αυτές οι παρατηρήσεις, όπως αναφέραμε και παραπάνω, έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων κ. Γρηγόρη Τάσιο αναγκάζοντας τον να ομολογήσει, ότι όλα τα σχόλια και οι προτάσεις του κοινού θα συμπεριληφθούν στη μελέτη! (Πρώτη φορά ακούμε να επιδέχεται βελτιωτικών προτάσεων μια... ολοκληρωμένη μελέτη, που παρουσιάζεται μετά Βαΐων και κλάδων σε φορείς της τοπικής κοινωνίας, του τουρισμού και εκπροσώπους των ΜΜΕ)

Κατά τα άλλα, το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και σημαίνουσες προσωπικότητες του "antigold" μπλοκ, όπως η Κατερίνα Ιγγλέζη, ο Λάζαρος Τόσκας και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ζουμπάς και Κυριάκος Παναγιωτόπουλος.

 Όπως καταγράφτηκε και στις ομιλίες των κ. Τόσκα και Παναγιωτόπουλου το αναπτυξιακό πρόβλημα της ΒΑ Χαλκιδικής είναι ένα και το εξής: Το μεταλλείο στις Σκουριές και το οποίο κατά την άποψη τους δεν πρέπει να γίνει ποτέ.

Καμία έκπληξη.... Νομίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι και σε θεολογικό συνέδριο στην Πάτμο να ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές δε θα αναφέρονταν σε κάτι άλλο... Και αν το έκαναν θα το προσάρμοζαν και πάλι με τις Σκουριές!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυκλοφορεί μια φήμη που λέει ότι στη σύνταξη της μελέτης συμμετέχει και καθηγητής ΤΕΙ που έλαβε μέρος σε πολλές ημερίδες κατά των μεταλλείων. Γνωρίζετε αν ισχύει;
Αν ισχύει πάντως αυτή η πληροφορία έχει τη σημασία της για τους αληθινούς σκοπούς της.
Νέος διχασμός μυρίζει!!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @5 Ιουλίου 2014 - 8:10 π.μ.

Σε ότι αφορά το διχασμό που λές δεν ασπαζόμαστε αυτή τη... φοβία σου.

Ο λόγος είναι ότι αυτή η προ... μελέτη θέλει πολλά ψωμια ακόμη για να γίνει μελέτη. Οταν θα έρθει αυτή η στιγμή θα δούμε τελικά τι στόχους έχει.

Σ΄ότι αφορά τη φήμη που αναφέρεσαι είναι γεγονός. Μετά τα όσα έχουμε παρακολουθήσει σε "antigold" μελέτες, πορίσματα και ημερίδες, δεν νομίζουμε ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία αυτή η συμμετοχή.