Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΟΧΙ ΑΛΛΟ "ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΗΠΕΔΟΥ" ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Όσο δύσκολη, ασφυκτική, εκνευριστική και κατάφωρα άδικη για εκατομμύρια κόσμο να παραμένει η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη μας, τίποτα δεν πρόκειται να της στερήσει τον τίτλο της πιο όμορφης σουρεάλ χώρας στον κόσμο, όπου πχ. μπορείς πολύ εύκολα να δεις ένα άνθρωπο που μέχρι χθες έβαφε τοίχους και άλλες επιφάνειες με μεγάλη ή μικρή επιτυχία, την επόμενη μέρα να παριστάνει έναν πολύπειρο εκτιμητή και συλλέκτη έργων τέχνης...!

Όσοι διαφωνείτε ή τυχόν ξαφνιάζεστε με την επιλογή του παραδείγματος μας, σκεφτείτε ότι στη ΒΑ Χαλκιδική η τοπική κοινωνία βλέπει να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της ένα αντίστοιχο σκηνικό, όπου λάτρεις του μπετόν σε δάση και αιγιαλούς υποδύονται τους οικολογούντες, εκτός από τιμητές των πάντων.

Όπως καλή ώρα κάποια μέλη της “antigold community”, που ενοχλήθηκαν, επειδή στο υπό κατάθεση δασικό νομοσχέδιο αίρεται η οικοδομική διάταξη του «προσώπου γηπέδου» που απαιτούσε την ύπαρξη της πρόσοψης  βιομηχανικού κτιρίου σε κοινόχρηστο δρόμο. 

Ένας κανονισμός που αφορά την κατασκευή βιομηχανικών κτιρίων, ο οποίος ήταν το ...οχυρό του δίπολου “antigold community” και κάποιων δημοσίων υπαλλήλων της πολεοδομίας για να μην αρχίσει ποτέ η κατασκευή του κελύφους του κτιρίου του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, καθώς πολύ απλά τέτοιος δρόμος δεν υπάρχει στις Σκουριές.  

Να σημειώσουμε βέβαια ότι το συγκεκριμένο υποέργο έχει αδειοδοτηθεί μαζί με το συνολικό επενδυτικό έργο από την επίσημη πολιτεία και εγκριθεί και από το ΣτΕ, ζητήματα που πάντοτε ξεχνούν όσοι κάνουν λόγο για δήθεν παρανομίες στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. 

Διαβάζοντας όμως κάποιος την ανακοίνωση τόσο του συντονιστικού της Ιερισσού, όσο και τις δηλώσεις της κ. Ιγγλέζη προβληματίζεται, καθώς δείχνουν στεναχωρημένοι που αίρεται ο κανονισμός των 25 μέτρων που προϋποθέτει και την κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου μέσα σ’ ένα δάσος για να εκπληρωθεί η... προδιαγραφή του  προσώπου γηπέδου» του βιομηχανικού κτιρίου προς σ’ αυτό το δρόμο!

Θέλουν τέτοιου είδους επιβάρυνση οι «οικολόγοι» της ΒΑ Χαλκιδικής; Η λογική λέει όχι. Όμως μπροστά στον αντιμεταλλευτικό φανατισμό τους, τέτοιου είδους επιβαρύνσεις θα γίνονταν ακόμη και δεκτές... μόνο και μόνο για να καθυστερήσει η εξέλιξη της μεταλλευτικής επένδυσης.

Είμαστε βέβαιοι, ότι το υπόλοιπο δασικό νομοσχέδιο, πλην αυτού του σημείου, θα τον βρουν καταπληκτικό οι “antigold οικολόγοι μας, καθώς προβλέπει την παραχώρηση δασών σε ιδιώτες και τη δημιουργία τουριστικών χωριών.... 

Ότι πρέπει δηλαδή για τις.... αναπτυξιακές ορέξεις ορισμένων αντίχρυσών, που λαχταρούν να τις δουν να γίνουν πράξη. Ας το κάνουν λοιπόν για να υπάρξει και ένα συγκρίσιμο μέγεθος σ’ ότι εκείνοι εννοούν «ανάπτυξη», όταν μιλούν με ύφος και σπουδή για... ανάπτυξη.

Τέλος σ’ότι αφορά το «πρόσωπο γηπέδου» το οικοσύστημα των Σκουριών ευελπιστεί ότι οι “antigold” δε θα το ξαναδείξουν, όπως έκαναν κατ’ επανάληψη μέχρι και πριν 1 χρόνο. 
Φώτο απο παλιότερες κινητοποιήσεις κατά των μεταλλείων στις... #Skouries
Να λείπει τέτοιο... πρόσωπο από τις Σκουριές με ρίψεις μολότοφ και ρουκετών μέσα στο δάσος!