Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ?

Το στιγμιότυπο και η στιχομυθία που παραθέτουμε εκτυλίχθηκε στην Ιερά Μονή Ιβήρων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διήμερης και πολυσυζητημένης επίσκεψης, που έκανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αγιώνυμη πολιτεία.

Στο εν λόγω μοναστήρι, όπως και σε πάρα πολλά μοναστήρια του "Περιβολιού της Παναγίας" εργάζονται πάρα πολλοί ξυλάδες και τεχνίτες από την Ιερισσό αλλά και από άλλες περιοχές της Χαλκιδικής, ιδίως από την αποκαλούμενη Προ του Άθω περιοχή.

Όπως πληροφορηθήκαμε κάποιοι κάτοικοι της Ιερισσού που απασχολούνται σε εργασίες στο μοναστήρι της Ιβήρων μόλις είδαν τον κ. Τσίπρα τον πλησίασαν να τον χαιρετίσουν, αλλά και να του αποσπάσουν μερικές κουβέντες στο πλαίσιο ανάτασης του ηθικού των προσπαθειών που κάνει το τοπικό συντονιστικό κατά της μεταλλευτικής επένδυσης και της εν γένει δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε τον χαιρετισμό τους, αλλά όταν των ρώτησαν τι θα γίνει με το θέμα των Σκουριών, τους έδωσε μια απάντηση που περισσότερο τους προβλημάτισε και λιγότερο τους άφησε ικανοποιημένους.

 "Εκεί στην Ιερισσό είστε παραπάνω ζωηροί απ' ότι πρέπει..." αρκέστηκε να τους πει και αποχώρησε καθώς στο πρόγραμμα του ακολουθούσε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Καρακάλλου.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν είπε κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως επίσης είναι σίγουρο ότι η φράση που χρησιμοποίησε ήχησε ως μήνυμα προς τους Συντονιστές της Ιερισσού, που αν μη τι άλλο διατηρούν άριστες σχέσεις με ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι όπως φανταζόμαστε θα αναλάβουν από κοινού την αποκωδικοποίηση της φράσης-μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Άγιο Όρος.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κακέκτυπο του Ανδρέα Παπανδρέου "επηρεάστηκε" από το αγιορείτικο κλίμο και είπε αυτά που είπε στους Ιερισσιώτες. Αν ήταν εκτός αγίου όρους και έβλεπε τους ίδιους κατοίκους θα τους έλεγε άλλα... Αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν.

Ανώνυμος είπε...

αυτοί είναι η πολιτική και οι πολιτικοί...
τα αμαρτήματα και τα σοβαρά λάθη τους τα φορτώνουν στο λαό , που η πλάτη του βαστάει.
ξεχνάει όμως ο αλεξάκης τι τζάμπα προβολή με κόστος για την τοπική κοινωνία έδωσε στον ίδιο, στο κόμμα του και τους διψασμένους για εξουσία παρατρεχάμενους του οι βαρβαρότητες των ιεριχιωτών.
ας πρόσεχαν.όλοι τους.οι κουτοπονηριές εδώ πληρώνονται