Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τη βούληση του να λειτουργήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ως "ένα ισχυρό και αποφασιστικό όργανο δημοκρατικής έκφρασης της κοινωνίας, ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης ιδεών, με θετικές προτάσεις, με εποικοδομητική κριτική, με συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων", δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την τελετή ορκωμοσίας, που έγινε στο προαύλιο της Περιφέρειας.

"Μαγικές λύσεις και έτοιμες συνταγές επιτυχίας ούτε υπήρχαν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά. Και οι καρποί της δουλειάς έρχονται πιο γρήγορα με τη συνεργασία", επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας στην ομιλία του.


Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ανθιμος. Πολιτικό όρκο έδωσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Σάκης Χειμώνας, Λάζαρος Τόσκας), του ΚΚΕ (Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Τιμοθέα Ρακιντζή), των Οικολόγων Πράσινων (Μιχάλης Τρεμόπουλος) και της ΑΝΤΑΡΣΙΑ (Θανάσης Αγαπητός).

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Ιορδάνης Τζαμτζής (Ν.Δ), Γιάννης Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Γαβριήλ Αβραμίδης (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ), ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κ.α.

Στη διάρκεια της τελετής δεν υπήρξε ανταλλαγή συνθημάτων ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, όπως λίγο πριν την έναρξη. Και οι δύο ομάδες παρέμειναν στο χώρο και μόνο σε μια αποστροφή της ομιλίας του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, μέλη των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων φώναξαν σύνθημα εναντίον της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr