Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΙΣ... #SKOURIES?


Η παραπάνω φωτογραφία έχει την τιμητική της το τελευταίο χρονικό διάστημα σ' όλες τις δημοσιεύσεις που αφορούν τις εργασίες έδρασης μηχανολογικού εξοπλισμού στο μεταλλευτικό πεδίο των Σκουριών.

Επικρατεί δε τεράστια περιέργεια, ιδίως στους κύκλους της "antigold community", για το τι είναι αυτό το κτίσμα, που έχει φτάσει ήδη σε ύψος τα 25 μέτρα και συνεχίζει να ψηλώνει...

Δε λείπουν και οι "antigold" παντογνώστες που υποστηρίζουν με... σιγουριά, ότι δεν πρόκειται για εργασίες έδρασης, αλλά εργασίες κατασκευής του κελύφους του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Κάποιοι μάλιστα στο #skouries προσομοίασαν το εν λόγω κτίσμα με τον παγκοσμίου φήμης και αναγνωρισιμότητας κεκλιμμένο "Πύργο της Πίζας"  (!!!) στην ομώνυμη πόλη της κεντρικής Ιταλίας, ορμώμενοι μάλλον από τη γωνία κλίσης του εδάφους που έχει παρθεί η συγκεκριμένη φωτογραφία, αφού στην πραγματικότητα τέτοια κλίση στην κατασκευή δεν υφίσταται.

Τελικά, όπως πληροφορηθήκαμε η επίμαχη "καρτ ποστάλ" από τις Σκουριές απεικονίζει την κατασκευή του χώρου έδρασης του μύλου του εργοστασίου.

Αναμφίβολα, το ενδιαφέρον για το που μπορεί να φτάσει η φαντασία των πολέμιων της μεταλλευτικής γι' αυτό το εργοστάσιο θα κορυφώνεται όσο προχωρούν οι εργασίες, καθώς ο χώρος που θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με το antigoldgr.org, θα φτάνει τα 100.000 τμ.