Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Η ΣΥΜ...ΦΕΡΟΥΣΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ #SKOURIES ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!

Η θερινή ραστώνη δεν επέτρεψε να πάρει τις... πρέπουσες διαστάσεις το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε μέσω άρθρου του στο ιστολόγιο TVXS ο απερχόμενος πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος προς την πλειονότητα των συναδέλφων του καθηγητών για τον τρόπο που ψήφισαν (!!!) κατά τις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές.

Ασφαλώς και ο κ. Μυλόπουλος διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζεται και να επιχειρηματολογεί όπως εκείνος νιώθει και πιστεύει για τον κλάδο των Ελλήνων πανεπιστημιακών και αυτονοήτα αυτό να κρίνεται αναλόγως, όπως και έγινε, προς το πρόσωπο του από τη μεριά των συναδέλφων του.

Παρ΄ότι τα... εσωτερικά της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν ενδιαφέρουν εμάς τους απλούς κοινούς θνητούς, νομίζουμε ότι αξίζει να διαβάσετε το άρθρο του κ. Μυλόπουλου και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία" για τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε, αλλά και το νόημα του τίτλου της αναρτήσεως μας με το περιεχόμενο της.

Εσείς φίλοι αναγνώστες που παρακολουθείτε από κοντά τις εξελίξεις του μεταλλευτικού ζητήματος την τελευταία 3ετία θα εμπεδώσετε ποιους λόγους και ποιες ανάγκες εξυπηρέτησε η επινόηση "της... φέρουσας ικανότητας των Σκουριών και του εδάφους της ΒΑ Χαλκιδικής γενικότερα" και η... αδυναμία που διαπίστωσε έπειτα από... ενδελεχή μελέτη όλων των επιστημονικών παραμέτρων το συμβούλιο περιβάλλοντος του ΑΠΘ, επί πρυτανείας Μυλόπουλου, να σηκώσει  αυτό το έδαφος "το βάρος της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας"...

Εξυπακούεται πως οι ανάγκες αυτές απέχουν των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Καλύπτουν... πάγιες και... διαρκείς πολιτικοοικονομικές ανάγκες, που σε όποιους χώρους εισβάλλουν (πχ. παιδεία) προκαλούν νοσηρότατες καταστάσεις με ευρύ κοινωνικό αντίκτυπο.

Πατήστε ΕΔΏ για να διαβάσετε το άρθρο του κ. Μυλόπουλου, τις αντιδράσεις που προκάλεσε και πολλά άλλα εξίσου ενδιαφέροντα....