Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

“ANTIGOLD” ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΟΥ #SKOURIES ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ...???

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος ROZA LUXEMBURG”, που εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 4 μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου περιόδευσαν σε 5 πόλεις της Γερμανίας 2 ακτιβιστές από τη Χαλκιδική και μέλη του «κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

Οι πόλεις στις οποίες οι ακτιβιστές συμμετείχαν σε πάνελ συζητήσεων ήταν η Λειψία, η Γένα, η Κολωνία, το Αμβούργο και το Βερολίνο. Η επικοινωνιακή κάλυψη όλων αυτών των εκδηλώσεων έγινε από το εν λόγω ίδρυμα, που ταυτίζεται ιδεολογικά με τη γερμανική άκρα αριστερά και το κόμμα “DIE LINKE”. Ενός κόμματος που διατηρεί αδελφικούς δεσμούς στην Ελλάδα με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Άραγε το ίδρυμα ανέλαβε και την κάλυψη όλων των εξόδων μεταφοράς και διαμονής των ακτιβιστών;  Μια πιθανή καταφατική απάντηση δεν ποινικοποιεί σε καμία περίπτωση ούτε το ταξίδι, ούτε τις συνθήκες, τα μέσα και τους τρόπους που χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιηθεί. Όύτε φυσικά τους λόγους που το πρόκριναν ως επιλογή και προορισμό.

Είναι όμως μια πολυ σημαντική λεπτομέρεια, που κατά τη γνώμη μας, θέτει κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς ιδεολογικής φύσης και με σημείο αναφοράς την καθ' εαυτού ιδεολογική στάση αυτών των ακτιβιστών απέναντι σε ζητήματα πολιτικής, οικονομίας, ανάπτυξης ακόμη και ηθικής στους μνημονιακούς καιρούς που βιώνει η χώρα και θα τους αναφέρουμε περιληπτικά πιο κάτω.

Αξίζει να σημειώσουμε σ' αυτό το σημείο, ότι το ίδρυμα “ROZA LUXEMBURG” είναι ένα ένας από τους μεγαλύτερους φορείς κοινωνικής ανάλυσης και πολιτικής επιμόρφωσης στη Γερμανία με δεκάδες παραρτήματα σ’ όλο τον κόσμο και στη χώρα μας από το 2009.  

Το όνομα και δράση του είναι ένα διαρκές μνημόσυνο στη μνήμη της γερμανοεβραίας μαρξίστριας και επαναστάτριας Ρόζα Λούξμπουργκ που δολοφονήθηκε το 1919 από ακροδεξιούς πολιτοφύλακες για ρατσιστικούς και ιδεολογικούς λόγους.

Τα εγκαίνια του ελληνικού παραρτήματος έγιναν στην Αθήνα στις 9 Οκτωβρίου 2009 παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και και του προέδρου της Γερμανικής Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ, την ημέρα μάλιστα που έκανε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ!!!   


Το ίδρυμα, όπως παραδέχτηκε, ο ένας εκ των δυο επικεφαλής του παραρτήματος “ROZA LUXEMBURG” στη Νέα Υόρκη Άλμπερτ Σάρενγκερ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας. Παίρνει δηλαδή χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων.

Καταλυτικό ρόλο σ’ αυτή την θετική εξέλιξη χρηματοδότησης έπαιξε η εκλογική άνοδος και επιτυχία του κόμματος του “DIE LINKE” το 2009, κάτι που σύμφωνα με τη Γερμανική ομοσπονδιακή νομοθεσία, επέτρεψε την αύξηση της χρηματοδότησης στο ίδιο το κόμμα και κατ’ επέκταση και  στα ιδεολογικά αδελφά ιδρύματα μ' αυτό.



 Όταν αναφερόμαστε σε χρηματοδοτήσεις σε τέτοιου είδους, μη φανταστεί κανείς ότι πρόκειται για ψίχουλα, αλλά για κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι για το 2012 το ίδρυμα “ROZA LUXEMBURG”, έλαβε ως επιχορήγηση το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ.


 Μετά απ’ όλα αυτά και αν η περιοδεία των Χαλκιδικιωτών ακτιβιστών έχει όντως πληρωθεί από χρήματα της Γερμανικής κυβέρνησης και των Γερμανών φορολογουμένων, μέσω του ιδρύματος, αναρωτιέται εύλογα κάποιος:

Δεν τους ενόχλησε τους ακτιβιστές η πηγή προέλευσης αυτών των χρημάτων που δαπανήθηκαν για τις μετακινήσεις και τη διαμονή τους ή τα... καθαγίασε η «ενδιάμεση στάση» τους στα ταμεία του πολιτικού ιδρύματος της γερμανικής άκρας αριστεράς;

Δεν πλημμύρισε από ηθικούς και ιδεολογικούς ενδοιασμούς η συνείδηση τους, όταν έμαθαν ότι τα έξοδα αυτής της περιοδείας είναι επί της ουσίας πληρωμένα από τη Μέρκελ και εκείνους, που οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι μέσω του μνημονίου βάζουν χέρι στα ασημικά και στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας;

Ή πάλι τέτοιου είδους ζητήματα είναι ψιλά γράμματα και δεν μπαίνουν ποτέ στο ζύγι της αυτοκριτικής, όταν μάλιστα πρόκειται να εξυπηρετηθούν οι πολιτικές επιδιώξεις του #skouries και όσων κινούνται γύρω απ’ αυτό;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι γερμανοί ήταν και παραμένουν φίλοι μας!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μου θύμισες τον Σταρένιο....

http://www.youtube.com/watch?v=go-psRB1aXg

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοκριτική; Η αυτοκριτική είναι πολυτέλεια για τους αγωνιστές σωτήρες SOS της Χαλκιδικής.

Φυσικά κάθε φορά που πάνε στο εξωτερικό και διαφημίζουν την Χαλκιδική ακυρώνονται οι κρατήσεις τουριστών.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ριζοσπαστικό να κάνεις τον επαναστάτη ακτιβιστή με λεφτά των Γερμανών φορολογουμένων. Πω πω πω κάτι επαναστάτες!

υγ. Ρε Αστερίξ ποιο γερμανόφιλος από εσας ήταν μόνο ο Σταρένιος!!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αναγκαία διευκρίνηση προς το φίλο αναγνώστη και σχολιαστή @17 Σεπτεμβρίου 2014 12:48 μ.μ.

Αν και συμφωνούμε απόλυτα με το πνεύμα του σχόλίου που κάνεις αδυνατούμε να το δημοσιεύσουμε για λόγους αρχής, καθώς είναι εκτός του αξιακού κώδικα μας η στοχοποίηση προσώπων.

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες,

καταλαβαίνω το σκεπτικό σας. Το ερώτημα είναι στοχοποίηση ή πληροφόρηση; Ίσως θα έπρεπε να δείξετε στον κόσμο ποιοι είναι και τι πραγματικά πιστεύουν αυτοί που βγαίνουν στο εξωτερικό και διακηρύσσουν ότι είναι εκπρόσωποι των κατοίκων της Χαλκιδικής. Εφόσον τα έβαλαν οι ίδιοι στο διαδίκτυο μάλλον δεν θα έχουν πρόβλημα αν τα διαβάσει ο κόσμος.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο φίλο σχολιαστή @17 Σεπτεμβρίου 2014 - 11:03 μ.μ.

Σ'ευχαριστούμε για την κατανόηση που δείχνεις.

Νομίζουμε ότι η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής αρχίζει και καταλαβαίνει πολύ καλά τι της συμβαίνει.

Τα ονόματα ίσως και να είναι λεπτομέρεια σ' αυτή την περίπτωση, που δεν κάνει τη διαφορά!