Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Η δημοτική παράταξη "Όραμα Πολιτών" και μείζονα αντιπολίτευση με επικεφαλής το Χρήστο Πάχτα στο νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη δεν μπόρεσε να δώσει το παρόν στην τελευτή ορκωμοσίας που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού.

Τα πανό που είχαν αναρτηθεί στο χώρο της ορκωμοσίας με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ήταν η αιτία αυτής της απουσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη "Όραμα Πολιτών", παρ' όλο που ο Χρήστος Πάχτας και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο για να μεταβούν στην Ιερισσό.

Η παράταξη του Χρήστου Πάχτα κατήγγειλε ως προκλητική και αντιδημοκρατική την ενέργεια της ανάρτησης πανό και κατηγόρησε τη νέα δημοτική αρχή για το γεγονός, ότι "δεν κατάφερε να επιτελέσει τα καθήκοντά της και να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία της ορκωμοσίας, καθώς και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην τελετή των εκλεγμένων συμβούλων".

Τελικά, η ορκωμοσία έγινε και ολοκληρώθηκε χοροστατούντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητου. Στο λόγο που απηύθυνε ο κ. Μίχος έγινε αναφορά για δημοκρατία και ενότητα λέγοντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να συνεργαστούν, με στόχο την ανάπτυξη του τόπου, χωρίς εντάσεις και αντιπαλότητες.

Ακολουθεί ολόκληρη ανακοίνωση της παράταξης "Όραμα Πολιτών".

Αρναία 31 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Γεγονότα σαν τα σημερινά που προωθούν τον διχασμό και την μισαλλοδοξία, δεν συνάδουν με τις αρχές του τόπου μας και του λαού μας. Αρχές που είναι θεμελιωμένες πάνω στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας.

Η προκλητική ανάρτηση πανό στον χώρο της ορκωμοσίας στην Ιερισσό με περιεχόμενο υβριστικό και προσβλητικό, αποτελεί ενέργεια βαθιά αντιδημοκρατική.

Η αδυναμία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη να επιτελέσει τα καθήκοντα της και να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία της ορκωμοσίας, καθώς και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην τελετή των εκλεγμένων συμβούλων, όπως ορίζει η σημερινή ημέρα της δημοκρατίας, δεν τιμά τον Δήμο μας. Όπως  επίσης και η απειλητική διάθεση αυτών που όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν πηγή ανωμαλίας για τον τόπο μας.

Οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για να επικρατήσει η λογική, η σύνεση, η ομόνοια και η προοπτική συνεργασίας, αφού έχουμε σαν κοινό στόχο να υπηρετήσουμε τον τόπο που μας γέννησε και μας μεγάλωσε. Οφείλουμε να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον. Αυτό αποτελεί για εμάς μια σταθερή στάση ζωής."

 Πηγή: www.oramapoliton.gr