Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από τη χθεσινή ορκωμοσία και ειδικότερα από το λόγο που έβγαλε ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος.

Ενώ κανονικά η τελετή της ορκωμοσίας ήταν να γίνει στον αύλιο χώρο του κέντρου πολιτισμού της Ιερισσού και να ακολουθήσει δημόσια συνεδρίαση σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από το αντιμεταλλευτικό μπλοκ δεν το επέτρεψαν και η ορκωμοσία έγινε στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου.

Παρά του γεγονότος, ότι οι αντιδρώντες ήταν ισχνή μειοψηφία σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο της Ιερισσού που έδωσε το παρόν θέλοντας να παρακολουθήσει την διαδικασία μέσα σε ήρεμα και δημοκρατικά πλαίσια.

Στο λόγο του ο νέος δήμαρχος έκανε διαρκώς αναφορές στη δημοκρατία και την ενότητα που πρέπει να επικρατήσει στην κοινωνία του δήμου. Αναφορές που έγιναν στη σκιά της απουσίας σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την τελετή, εξαιτίας όλων όσων έφτιαξαν ως κλίμα... υποδοχής οι "antigold", που στην πλειοψηφία τους ήταν ξενόφερτοι..., ως είθισται!