Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΟΡΤΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τη διαρροή φορτίου μεταλλευμάτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» πάνω σε πλοίο που φόρτωνε κοντέινερς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πριν ένα χρόνο.

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων. Έτσι δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2013. Ο καπετάνιος του πλοίου που μετέφερε συμπυκνώματα μετάλλων της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», αρνήθηκε να φορτώσει κοντέινερς με φορτίο αρσενοπυρίτη, της παραπάνω  εταιρείας, καθώς  διαπίστωσε «διαρροή τοξικών» ενώ είχαν φορτωθεί τα 28 από τα συνολικά  128 κοντέινερς. Το φορτίο ξεφορτώθηκε στο λιμάνι και από εκεί μεταφέρθηκε με φορτηγά σε χώρο της εταιρείας για προσωρινή αποθήκευση.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για μεταφορά τοξικών φορτίων από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Σχετικές καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, ύστερα από ένα  ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή της Ρεντίνας. 

Με την περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η δικογραφία διαβιβάστηκε σε δημόσιο κατήγορο έτσι ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για πταίσμα, που αφορά την τήρηση των όρων ασφαλείας για την μεταφορά μεταλλευμάτων.

Αναδημοσίευση από www.voria.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αντί σχολίου σκεφτήκαμε να παραθέσουμε ενδεικτικά μερικούς συνδέσμους από δημοσιεύματα, αναρτήσεις σε ιστολόγια και ερωτήσεις κόμματος και πρώην ευρωβουλευτή, που "ενημέρωναν" και τοποθετούνταν... υπεύθυνα προς το πανελλήνιο, το Ελληνικό κοινοβούλιο και το ευρωκοινοβούλιο για τους... θανάσιμους κινδύνους, που περιείχαν τα φορτία μεταλλευτικών συμπυκνωμάτων. Τα συμπεράσματα δικά σας!