Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Χρήστου Πάχτα αναφορικά με τις ευθύνες και τις παραλείψεις που αποδίδει στη νέα δημοτική αρχή, εξαιτίας των οποίων δεν έγινε εφικτή η παρουσία του ίδιου και της δημοτικής ομάδας του στην τελετή ορκωμοσίας, εκδόθηκε δελτίο τύπου-απάντηση και από την παράταξη του Γιάννη Μίχου.


Σύμφωνα μ' αυτή την ανακοίνωση η απουσία του Χρήστου Πάχτα από την τελετή ορκωμοσίας ήταν προαποφασισμένη, επειδή ο ίδιος όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αρνείται να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαίου.

Επιπλέον, η νέα δημοτική αρχή καταλογίζει έλλειψη πνεύματος συνεργασίας στην πλευρά Πάχτα καθ όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε πριν την ανάληψη των καθηκόντων της.

Όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι αναγνώστες μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιότυπη παρτίδα πινγκ-πονγκ. 

Το θέμα είναι κατα πόσον η εξέλιξη αυτής της παρτίδας με το "καλημέρα" θα συμβάλλει στην επιτάχυνση ή στην καθυστέρηση διαμόρφωσης συνθηκών επανόδου κοινωνικής ενότητας και συμφιλίωσης στο Δήμο μας. Για να δούμε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης "Κίνημα Ανάπτυξης".
"Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε το δελτίου τύπου του κ. Πάχτα, ο οποίος προσπαθεί να δικαιολογήσει την προειλημμένη, όπως αποδείχθηκε,απόφασή του να μην παραστεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής αρνούμενος να αποδεχθεί τη λαϊκή ετυμηγορία. 

Οι ισχυρισμοί του είναι υποκριτικοί και η στάση του διχαστική και «κενή» πολιτικού περιεχομένου. Η δε αναφορά του «στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης, του αλληλοσεβασμού και της δημοκρατίας» και η επίκληση της σύνεσης και της ομόνοιας δεν συνάδει με την μέχρι τώρα πρακτική του που έχει να καταδείξει μηνύσεις προς συνδημότες μας και προεκλογικές κινδυνολογίες για χωριά που θα καούν σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος της παράταξής του.

​Επιπλέον είναι τουλάχιστον αντιφατικό το γεγονός, ο κ. Πάχτας να αξιώνει από τη νέα δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την απομάκρυνση του κατά την άποψή του προσβλητικού πανό από το σημείο που θα διεξαγόταν η ορκωμοσία, τη στιγμή που ο ίδιος στο αίτημα για λήψη στοιχείων για την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία της νέας διοίκησης του Δήμου, απαντούσε εγγράφως (αρ. πρωτ. 26038/ 28/8/2014) ότι η νέα δημοτική αρχή μπορεί μετά την 1/9/2014 να συνεργαστεί με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου σε ό,τι χρειάζεται. 

Είναι δε αξιοσημείωτο, ότι δεν παρέδωσε στη νέα δημοτική αρχή ούτε ένα στοιχειώδες πρωτόκολλο απογραφής χρηματικών διαθεσίμων του δήμου.

Εάν πραγματικά ο κ. Πάχτας, ο μέχρι τις 31/08/14 Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, ενοχλήθηκε από την παρουσία ενός συγκεκριμένου πανό θα μπορούσε να δώσει εντολή στους δημοτικούς υπαλλήλους να το καθαιρέσουν. Εμείς στο μέτρο που μας αναλογούσε διασφαλίσαμε την ομαλή εξέλιξη της ορκωμοσίας την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε πανηγυρικό χαρακτήρα όπως ταιριάζει σε μια τέτοια τελετή.

Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο, κερδίσαμε όλοι μαζί και από σήμερα ενωμένοι θα κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο τιμώντας τη δημοκρατική παράδοση του λαού μας, εμπνέοντας μια νέα προοπτική ενότητας, δημοκρατικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης σε όλους τους δημότες από όλα τα χωριά του Δήμου ανεξάρτητα από τις απόψεις και τα πιστεύω τους, στέλνοντας ταυτόχρονα και ενα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιμένουν να κινδυνολογούν.

Ήρθε η ώρα ο κάθε ένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς προχωράμε μπροστά μαζί με όλους τους πολίτες του Δήμου μας στο δρόμο της ανάπτυξης, της ομόνοιας και της ευημερίας."