Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΣΕ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ" ΣΤΙΣ... #SKOURΙES?

Μάλλον δεν ήξερε...
Κόσμος και κοσμάκης έχει παρελάσει από τις #skouries τα τελευταία 3 χρόνια. Ο αγαπημένος στο τηλεοτπικό κοινό "τσολιάς" της γνωστής εκπομπής "Ελληνοφρένεια" δεν τα είχε καταφέρει μέχρι χθες. 

Τα όποια πιθανά εμπόδια υπήρχαν στο δρόμο του τα υπερσκέλισε και έβγαλε και αυτός μια φωτογραφία για να του θυμίζει το "καλλιτεχνικό" και "αλληλέγγυο" πέρασμα του από το... βωμό του καθεστωτικού ακτιβισμού. Τις #skouries...

Επειδή τώρα τελευταία ο "χώρος" του καθεστωτικού ακτιβισμού δείχνει να ψάχνει και να ψάχνεται αναφορικά με τα... ύψη και τα... βάθη της ηθικής και επειδή ο χαριτωμένος τσολιάς της "Ελληνοφρένειας" από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, εμφανίζεται να πατάει με τα τσαρούχια του επάνω στις ντάνες των κομμένων ξύλων, καλό θα είναι να γνωρίζει ότι η κίνηση αυτή μπορεί να τον ψήλωσε στα μάτια των "περιβαλλοντικά" ανήσυχων θαυμαστών του, που τον συνόδευαν εκείνη τη στιγμή, για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπομπής.

 Από την άλλη όμως,  τον κόντυνε στα μάτια του απλού κόσμου της εργατιάς και της βιοπάλης.

Αν δεν το έμαθε ή δεν το ένιωσε, αυτά τα ξύλα που έκρινε σκόπιμο να κάνει τις τηλεοπτικές φιγούρες του είναι ποτισμένα με ιδρώτα και μόχθο εκατοντάδων εργαζόμενων ανθρώπων και μ' αυτά τα ξύλα θα περάσουν το βαρύ χειμώνα τους εξίσου εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής. Ένας χειμώνας που είναι πολύ ψυχρότερος σε σχέση με τη θερμοκρασία που επικρατεί την ίδια εποχή στο τηλεοπτικό πλατό της "Ελληνοφρένειας".

Έχουν δηλαδή έναν ισχυρό ηθικό και υλικό συμβολισμό, που ξεπερνάει τη εφήμερη ανάγκη κάποιων τηλεοπτικών αστέρων για νούμερα και στιγμές χαβαλέ...

Ας το γνωρίζει ο τσολιάς της "Ελληνοφρένειας", έτσι ώστε όταν ξανάρθει στην περιοχή μας και θελήσει να κάνει καινούρια τηλεοπτικά γυρίσματα για τις ανάγκες της εκπομπής του να μην διεγείρει με τη στάση του ευαίσθητες κοινωνικές χορδές. 

Αυτός ο τσολιάς πρέπει να είναι πρότυπο ηθικής και όχι το κακό παράδειγμα.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, καιρό είχα να διαβάσω τέτοια μαλακία. Μπράβο στον πανύβλακα που το σκέφτηκε και το αποτύπωσε στο blog! Πρέπει να σας πόνεσε πολύ η συναυλία και οι προβολή των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων από εκατοντάδες blogs συνολικής επισκεψιμότητας μερικών εκατομμυρίων (μόνο του Βαξεβάνη έχει 151 χιλιάδες μέλη). Και μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδοθούν ευθύνες σε εταιρικό και ατομικό επίπεδο για τα αδικήματα στις Σκουριές, θα ρίξετε πολύ κλάμα. Και πολλά μεροκάματα που μειώνουν τις ποινές των φυλακισμένων. Λίγο έμεινε. Δεν σας είχαν ενημερώσει ότι οι πουτάνες εγχώριων και ξένων νταβατζήδων είναι οι πρώτες που 'καλοπερνάνε'??? Ατυχία...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 29 Σεπτεμβρίου 2014 - 5:54 μ.μ.
Είναι πάγια αρχή μας να μη δημοσιεύουμε σχόλια με υβριστικό περιέχομενο...

Στη δική σου περίπτωση θα κάνουμε μια εξαίρεση για να σου εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα σ' ότι μας αφορά για να μη σπαταλάς άδικα υγιή κύτταρα του εγκεφάλου σου με εμάς, τη στιγμή μάλιστα που δείχνεις να διαθέτεις ισχυρές μαντικές ικανότητες.

Εμείς δε διαθετουμε το δικό σας πνευματικό υπόβαθρο για να υποστηρίξουμε σε βιολογικό επίπεδο πόνο, ενόχληση, τσούξιμο η άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Ούτε επίσης έχουμε τη δική σας πολιτιστική κουλτούρα για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι κάνει τόσο ιδιαίτερη και σημαντική τη συναυλία που αναφέρεσαι.

Εμείς γενικά και έχοντας τω γνώθι σ' αυτόν ξέραμε ότι είμαστε μειωμένης αντίληψης, μέχρι τη στιγμη που έφτασε στο blog μας το σχόλιο σου για να ανατρέψει αυτή την άποψη.

Σε ευχαριστουμε για την αναγνώριση μας δεν αξίζει εσύ προσωπικά και με τις ιδαίτερες πνευματικές ικανότητες που είσαι βέβαιος ότι διαθέτεις να ασχολείσαι με την ταπεινότητα μας.

Σ' ευχαριστούμε που μας χάρισες λίγα από τα σπάνια εγκεφαλικά κύτταρα σου, αλλά θα ήταν καλό, για σένα πάνω απ' όλα, να μη σου ξανασυμβεί...

Ένα μικρό blog είμαστε και τίποτα περισσότερο...

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά πρέπει να πω πως με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού του ανθρώπου δείχνετε ασέβεια, απρέπεια και μικροπρέπεια. Η αλλαζονική σας στάση δεν αρμόζει σε άτομα που, ακόμη και για "hobby", έχουν αναλάβει αυτη την σημαντική υποχρέωση, την εγκυρη και εγκαιρη ενημέρωση των πολιτών- η οποία πιθανότατα ήταν και προσωπική σας επιλογή. Εσείς ο ίδιος υπαινισσεστε οτι δε θα δεχθειτε υβριστικα ή προσβλητικά σχόλια, αλλα παρόλα αυτά εσεις ο ίδιος επιτρέτε τετοιου είδους σχόλια με σκοπό την χρήση παρόμοιας γλώσσας απέναντι σε εναν αναγνώστη, σε εναν πολίτη που θελει να ενημερωθεί απο εσας.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @30 Σεπτεμβρίου 2014 - 2:12 π.μ.

Τοποθετείτε τα πράγματα σε μια πολύ ενδαφέρουσα βάση, όπου όμως η αφορμή τοποθέτησης δεν θα έπρεπε να είμαστε εμείς, αλλά ο φίλος αναγνώστης και σχολιαστής (5:54μ.μ.) με τις μαντικές ικανότητες..., που "διανθίζονται" με αρκετές ύβρεις αλλα και... προειδοποίησεις εναντίον μας.

Προφανώς και θα συμφωνείτε και εσείς με τις απόψεις του για να μην ενοχλείστε από το δικό του ύφος γραφής, αλλά από το δικό μας... για να διακρίνετε μάλιστα μέσα σ' αυτό το υβριστικό σχόλιο και ψήγματα ενημερωτικού ενδαφέροντος από την μεριά του υβριστή μας. Είναι απολύτως σεβαστό, αν και κάπως άσχετο στην προκειμένη περίπτωση.

Είστε πολύ άτυχος όμως που η μειωμένη αντίληψη μας δεν μας βοηθάει να διακρίνουμε αν είστε πολύ εμπαθής απέναντι μας ή απλά πολύ αυστηρός και άδικος ταυτόχρονα.

Όπως και να'χει ζητούμε συγνώμη για το υβριστικό σχόλιο που δημοσιεύσαμε σε βάρος μας...

Χαρά μας πάντως που φιλοξενήσαμε την άποψη σας.

gletsios είπε...

Τι ακριβώς πρωτοβουλία είστε; πρωτοβουλία που υποστηρίζει την καταστροφή του περιβάλλοντος; πρωτοβουλία που υποστηρίζει πολεοδομικές παραβάσεις; πρωτοβουλία που υποστηρίζει την κατοχική κυβέρνηση και τους πραιτωριανούς της; πρωτοβουλία που υποστηρίζει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου; κι όλα αυτά για να ζεσταθείτε όπως λέτε; καλύτερα μετονομαστείτε σε υστεροβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Μετά πάτησε και πάνω σε πλακάκια που με κόπο και ιδρώτα έστρωσαν οι εργάτες. Ντροπή του! Η Βούλτεψη το έγραψε το άρθρο ρε σεις; Ή σας πείραξαν οι αναθυμιάσεις στα εργοτάξια του Μπόμπολα;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση σε @8:20 π.μ. και @9:19

Η άγνοια που κουβαλάτε αμφότεροι αναφορικά με τις γνήσιες Σκουριές συνδυαστικό αποτέλεσμα κάκιστης πληροφόρησης και ιδεολογικών παρωπίδων δε δύναται να κρύψουν και τις αντιδημοκρατικές σας συνήθειες.

Αυτές που υπαγορεύουν την απαγόρευση άσκησης κριτικής ή διατύπωσης διαφορετικής άποψης σε ότι έχει να κάνει με ότι εσείς θεωρείτε εσείς "κτήμα" σας.

Είναι δίκαιωμα σας, όπως είναι και δικαίωμα μας να διατυπώνουμε ελεύθερα τις απόψεις μας.

Ευχαριστούμε πάντως που με τον τρόπο σας μας "ενημερώσατε" πως μια εκπομπή σάτυρας με σαφή επιθεωρησιακά στοιχεία που η ύπαρξη της βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ελευθερία άποψης, έκφρασης κριτικής να απαγορεύεται να γίνεται η ίδια και οι συντελεστές της αντικείμενο κριτικής, όταν υπάρχει λόγος και αφορμή, τουλάχιστον για εκείνον που νιώθει την ανάγκη να την κανει.

Μια ακόμη "καινοτομία" του καθεστωτικού ακτιβισμού.


Εσάς όμως πως θα σας φαινόταν αν ενας άξεστος χωριάτης με λασπωμένα παπούτσια πατούσε επάνω στο τραπέζι που τρώτε το φαγητό σας για να κάνει την πλάκα του; Θα σας ενοχλούσε ή όχι;

Θα του συστήνατε να αποφύγει μια παρόμοια συμπεριφορά ή όχι;

Αυτές οι ερωτήσεις είναι ισοδύναμες με αυτές που γεννήθηκαν στο μυαλό όσων είδαν το συμπαθή τσολιά της "Ελληνοφρένειας" να πατάει επάνω σ' αυτά τα ξύλα που εσείς θεωρείτε τόσο ασήμαντα τόσο για να κοπούν και να στοιβαχτούν, όσο και για να θερμάνουν τα σπίτια των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, σ' ενα χειμώνα που ήδη μπήκε και είναι πολύ κρύος είτε γα εκείνους που ζούν από τα μεταλλεία, είτε για εκείνους που έχουν πιστέψει ότι είναι κακό για τον τόπο.

Προφανώς δεν ξέρετε οτι με τα ξύλα αυτά ζεσταίνονται και οι "antigold" που ζουν στη Μ. Παναγία.

Και παρ' όλο τον πόλεμο εναντίον της μεταλλευτικής δεν τους το απαγόρευσε κανείς, καθώς είθισται στις κοινωνίες που επικρατεί η λογική τα κοινα προβλήματα να ενώνουν και να απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.

Όχι πάντως αυτή την αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο τσολιάς της Ελληνοφρένειας.

Να είστε καλά και σας ευχαριστούμε για τα σχόλια σας.

Unknown είπε...

γεια σου ρε ελλαδαρα με τα απιστευτα σου..... "Εσάς όμως πως θα σας φαινόταν αν ενας άξεστος χωριάτης με λασπωμένα παπούτσια πατούσε επάνω στο τραπέζι που τρώτε το φαγητό σας για να κάνει την πλάκα του; Θα σας ενοχλούσε ή όχι;" τρομερο αυτο που γραψατε δεν παταει το φαγητο σας παταει τα ξυλα και δεν νομιζω να ειχε σκατα στα τσαρουχια του....μονο και μονο για να γραψετε μια μπουρδα μπας και τη διαβασει κανεις και τον βαλετε στο ιδιο καλουπι με εσας προσπαθειτε να μας πεισετε οτι τα ισοπεδωνει ολα τραγικο για να μην πω γελοιο...αληθεια εκει αντι να ασχολειστε με το νερο που εχει αρσενικο και σας το εχει πει και η πρωην δημαρχαρα σας και με το δασος που δεν υπαρχει πλεον ασχολειστε με τον τσολια που πατησε τα ξυλα.....αθανατη ελλαδαρα τα χουν ισοπεδωσει ολα εκει και εσας σας πειραξε ο τσολιας τι να πει κανεις για τη βλακεια που υπαρχει στο κοσμο....μονο εσεις και ο τραγικος αδωνις η ο ακομα τραγικοτερος πρετεντερης θα μπορουσαν να σκεφτουν και να γραψουν μια τετοια μπουρδα τα θερμα μου συγχαρητηρια....

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες Αριστοτέλη,

Αφήστε τον τσολιά της Ελληνοφρένειας να βγάλει το μεροκάματό του. Τόσοι και τόσοι πέρασαν, όλοι οι καραγκιόζηδες ανάλογα το ταλέντο τους για να βγάλουν το μεροκάματο. Οι μόνοι που δεν βγάζουν τίποτα είναι οι μαγαζάτορες της Ιερισσού.

Ανώνυμος είπε...

Ήξερα ότι και οι δύο πλευρές (gold και antigold, όπως αρέσκεστε να ονομάζεστε) έχετε κάποια προβλήματα επικοινωνίας και ορθής σκέψης. Μετά από αυτό το άρθρο μάλλον η δική σας πλευρά ξεπερνάει τους άλλους. Αφού κάνετε θέμα ότι πιο ανούσιο υπάρχει, αρκεί να αναδειχθεί ΚΑΙ η δική σας πλευρά. Με λύπη μου το λέω πως ΔΕΝ είστε καλύτεροι από τους άλλους.

Ιάκωβος Ρέντις είπε...

Για τη Μαρφίν γιατί δε λέτε τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

εδω και καιρο οταν δεν εχω καλη διαθεση ανοιγω αυτο το blog του Μπομπολα και οσο να πεις σκαει ενα γελιο στο χειλακι μου. keep up the good work guys!!!!! αν δεν ειχαμε και σας θα μας τρωγαν τα λεφτα του Σορος οι ψυχιατροι

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @12:43 και 2:16 μ.μ.

Αυτό το άρθρο βοήθησε όλη την κοινωνία να καταλάβει τόσο την θεατρική ανησυχία των καθεστωτικών ακτιβιστών του περιβάλλοντος όσο και την αδυναμία που έχουν στη διαφορετική άποψη καθώς θεωρούν εαυτούς υπεράνω κριτικής και ηθικής...

Επίσης, να γνωρίζετε ότι η καραμέλα με το αρσενικό στο νερό έλιωσε.

Αν θέλετε να κάνετε ενδιαφέρουσα τη ζωη σας βρείτε κάτι άλλο, για να απασχολήσετε όσους επιλέγουν εσάς για την πληροφόρηση ή την κάλυψη των ιδεολογικών κενών τους.

http://www.dimosaristoteli.gr/cos/sites/default/files/press_release/%CE%94.%CE%A4.%20%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%A4%CE%9F%20%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9C%CE%9F%20%CE%9D%CE%95%CE%A1%CE%9F%20%CE%A4%CE%97%CE%A3%20%CE%A4.%CE%9A.%20%CE%9D%CE%95%CE%9F%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A5.pdf

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες μη των συστημικών αναρχομπάχαλων το σύμπαν τάρατε!!!!!!!
Θα τους κοπεί η "επαναστατική" κρεμ μπρουλέ και θα καρτέψουν τα αγγουράκια που βαζουν στη μούρη τους για ανανέωση προσώπου και θα' χουμε άλλα!
Οι λέβέντες αυτοί ρόζους στα δάκτυλα και στις παλάμες έχουν μάθει να βγάζουν με κινήσεις κουνήματος φραπέ, με τον κόπο του ξυλά θα ασχοληθούν που του βγαίνει η πίστη να ζήσει και να ζεσταθεί;

Ανώνυμος είπε...

Μετά χαράς βλέπω ότι οι πολίτες Αριστοτέλη συστρατεύονται με τη γραμμή Μίχου περί ανεκτικότητας,διαλόγου και ομόνοιας...βέβαια έχω την εντύπωση ότι τα παραπάνω είναι γραμμή της El Dorado για να συνεχιστούν τα έργα στις Σκουριές εν ειρήνη...Τα πράγματα είναι απλά...η El Dorado στην παρούσα φάση και σύμφωνα με τις πολιτικές εξελίξεις ήθελα συναινετικό πρόσωπο και μετριοπάθεια...άρα ήθελε έναν Μίχο και ουχί έναν Πάχτα (η αποστολή του ολοκληρώθηκε)... ο κόσμος είναι παγιδευμένος στο απλοϊκό ναι και όχι και κινούνται ωσάν μαριονέτες στο θέατρο του παράλογου...απλά θα υπάρχουν κάποιες μονομαχίες λεκτικές και ακίνδυνες μεταξύ της καινούργιας δημοτικής αρχής και τις αντιπολίτευσης για να τηρούνται τα προσχήματα...επίσης όσοι περιμένουν απ το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κλείσει τα μεταλλεία θα απογοητευθούν συντόμως...Ήδη η κα. Χαραλαμπίδου υποψηφία περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική συνέντευξη της προεκλογικά ανέφερε ότι η παράταξη της δεν είναι αντίθετη στην μεταλλευτική δραστηριότητα..βέβαια τα συμμάζευσε στη συνέχεια αλλά...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 1 Οκτωβρίου 2014 - 9:40 π.μ.

Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε σχόλιο σαν το δικό σας.

Παρ' όλα αυτά επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι εμείς μιλούσαμε για ανεκτικότητα, διάλογο και ομόνοια στις τάξεις της τοπικής κοινωνίας πολύ πριν αυτά γίνουν κεντρικά συνθήματα στα χείλη του κ. Μίχου, μερίδας των υποψήφιων συμβούλων του (όχι όλων...) και ολόκληρη θεματική ενότητα του προεκλογικού προγράμματος του.

Και την ίδια άποψη θα συνεχίσουμε να έχουμε σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη σημειωθεί αναφορικά με τα μεταλλεία και την επένδυση.

Έννοιες όπως πχ. "κινηματική βία" δεν μας πρόκειται να υιοθετήσουμε ποτε!

Και πάλι σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

Ανώνυμος είπε...

Φιλτατε πολιτη Αριστοτελη,

Εαν καταλαβατε ο Μπαλουρδος της Ελληνοφρένειας άσκησε κοφτερή κριτική στους "κινηματικούς" κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη συναυλία της Ιερισσού...άλλο θέμα πόσοι το κατάλαβαν...

Περί βίας ο λόγος...οι κομματικοί εγκάθετοι και σωτήρες του "κινήματος" ασκούν ήδη βια σε όσους αντιτίθενται στις κομματικές γραμμές τους...το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι σωτήρες αυτοί σύντομα θα μετατραπούν σε υπερμάχους της επένδυσης (βλέπε τον "Ρινόκερο" του Ιονέσκο)...όσον αφορά την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών προβοκάτσια μου φαίνεται...άψογο timing,άμεση επικοινωνιακή εκμετάλλευση από την πλευρά της κυβέρνησης και συρρίκνωση των αντιδρώντων...εξάλλου οι προβοκάτσιες (βλέπε "κόκκινη προβιά" - stay behind) αποτελούν συνήθης και αποτελεσματική πρακτική στην πολιτική...