Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

«ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ» ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΑΠΟ... #SKOURIES

Το βουνό κατέβηκε στη θάλασσα... Ή καλύτερα οι συμμετέχοντες στο 10ημερο «αγωνιστικό» κάμπινγκ του Κάκαβου από νωρίς χθες το πρωί βρίσκονταν σε κατάσταση διάλυσης της κατασκήνωσης για να προλάβουν την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στην Ιερισσό. 

Όχι πως τους ενδιέφερε να παρακολουθήσουν το τελετουργικό της όλης διαδικασίας. Καμία σχέση... Τα γιουχαρίσματα ήταν αυτά που τους ένοιαζαν κυρίως να... εκφωνήσουν προς τον απερχόμενο δήμαρχο και επικεφαλής πλέον της μείζονος αντιπολίτευσης και της ομάδας του. 

Παρ’ όλο που κατάφεραν να συγκεντρωθούν περίπου 200 άτομα (η συντριπτική πλειοψηφία δεν ήταν από Ιερισσό, ούτε καν από τη Χαλκιδική, αλλά μεταφερόμενοι ακτιβιστές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και απ' αλλού...) τα οποία πήραν επίκαιρη θέση έξω από την είσοδο του κέντρου πολιτισμού, δεν τους βγήκε το "σενάριο", καθώς ο Χρήστος Πάχτας και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να μην παραστούν σ’ αυτό το βαθιά αντιδημοκρατικό σκηνικό που είχε προετοιμαστεί με... οπτικά και... ηχητικά εφέ και δικαίως.   

Κάποιοι επιτέλους, πρέπει να μάθουν να σέβονται στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες συνεχώς και αδιαλείπτως και όχι επιλεκτικά, έως ότου γίνει η δουλειά τους.

Το ότι το αντιμεταλλευτικό μπλοκ δεν έχει ισχυρό έρεισμα στην τοπική κοινωνία και ότι χρειάζονται πλέον μεταφερόμενες δυνάμεις εκτός Χαλκιδικής για να το ενισχύσουν αυτό πλέον δεν αμφισβητείται ούτε από τους ίδιους τους ντόπιους "antigold" στα μεταξύ τους πηγαδάκια.

Το τι λέγεται και γράφεται σε εφημερίδες, social media και κινητοποιήσεις τους είναι στο πλαίσιο της διατήρησης του υψηλού "αγωνιστικού" ηθικού στις τάξεις τους... Γνώστά πλέον πράγματα.