Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δ.ΒΙΤΣΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ:"ΑΚΟΜΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ #SKOURIES" (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάζοντας τις διαρροές που έγιναν από τη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο κ. Τσίπρας με το δήμαρχο Αριστοτέλη και εκπροσώπους του #skouries, μείναμε με την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον έρθει στην εξουσία, εκτός από το δεδομένη ακύρωση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές έχει έτοιμη λύση για τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Βέβαια, δε δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποιες λεπτομέρειες αυτής της λύσης, ενώ επίσης και το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη για τη συνάντηση δεν είχε καμία διευκρίνηση επ’ αυτού του μείζονος σημασίας θέματος.

Ακούγοντας όμως στο βίντεο που ακολουθεί το γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα να λέει χαρακτηριστικά: «ακόμη σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε μ’ αυτούς τους εργαζόμενους και πως θα τους αξιοποιήσουμε...» (...!!!???) και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι η «λύση» στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι έτοιμη, αλλά αποτελεί ακόμη άλυτο γρίφο και δυνατή  σπαζοκεφαλιά για το κόμμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικό και επόμενο θα προσθέσουμε εμείς, αλλά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον τώρα το συνειδητοποιούν... Συμβαίνουν αυτά όμως όταν μιλάς για πράγματα που δε φροντίζεις πρώτα να έχεις αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη.

Πάλι καλά που ο κ. Βίτσας αναγνωρίζει στους μεταλλωρύχους το δικαίωμα στην εργασία, όπως λέει μέσα στο ίδιο απόσπασμα από την εκπομπή που προβλήθηκε στο ιντερνετικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 το περασμένο Σάββατο.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι στιγμές που ο κ. Βίτσας  βρέθηκε εκτεθειμένος μιλώντας για εργαζόμενους «που πήραν αέρα τα μυαλά τους», για μια «κοινωνία που το 90% είναι κατά της εξόρυξης». Αλλά είπαμε, όταν επιλέγεις να ενημερώνεσαι μονομερώς ή να δίνεις σε γεγονότα την ερμηνεία που σε εξυπηρετεί είναι λογικό και επόμενο να υποπίπτεις σε τέτοιες ατυχείς εκφράσεις, αν όχι χοντρές γκάφες.

Επίσης, η εκπομπή ανέδειξε και τις ελλιπείς ιστορικές γνώσεις  του κ. Βίτσα, καθώς ισχυρίστηκε ότι «αυτή η επένδυση θα καταστρέψει μια περιοχή με τεράστια ιστορία», αγνοώντας προφανώς ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου οφείλεται στην τρισχιλιετή μεταλλευτική δραστηριότητα.

Εκεί όμως που βγάζουμε το καπέλο όμως στον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο τρόπο που άσκησε έμμεση κριτική στον κ. Ζουμπά εκπρόσωπο του συντονιστικού της Ιερισσού στο πάνελ της εκπομπής για την πτώση της δυναμικής του κινήματος, φέρνοντας το θέμα δια της πλαγίας οδού και κάνοντας λόγο για «ανάγκη ενδυνάμωσης» όχι μόνο του συγκεκριμένου αλλά όλων των κοινωνικών κινημάτων.

Μάλλον έτσι φαντάζονται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα... επανέλθει η ενότητα στην περιοχή μας και όπου αλλού έχει προκύψει ανάλογη ένταση και αναταραχή. 

Το βίντεο είναι από την προσωπική ιστοσελίδα της Κατερίνας Ιγγλέζη.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πει κάπιος στο Βίτσα να μην αγχώνονται στο Συριζα με το μέλλον μας.Ολοι μας θα γίνουμε επαναστάτες ακτιβιστές.Πολύ καλή δουλειά. Αφορολόγητο εισόδημα, ταξίδια στο εξωτερικό και ότι φας, πιεις, και αρπάξειςΤΖΑΜΠΑ!

Να χαιρόμαστε και το νεο πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου στο δήμο μας με το μπλουζάκι SOS. Αυτή η ενότητα βγάζει μάτια πια. Μη τους παρεξηγήσουν στο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή, γιατί η κουβέντα πάει να παραστρατήσει.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνον οι άνεργοι μεταλλωρύχοι και οι οιοκογένειές τους.
Είναι και οι πάσης φύσεως εργολάβοι, προμηθευτές και συνεργάτες.
Είναι η συνολική απώλεια σε θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες-παράπλευρες και η συνολική απώλεια της τοπικής κοινωνίας σε εισόδημα. Τα λεφτά που αφήνουν τα μεταλλεία δεν είναι μόνον οι μισθοί των μεταλλωρύχων και κινούν όλη την οικονομία της περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας και τον Δήμο.
Με απλά λόγια, το πρόβλημα δεν θα είναι απλώς οι 1,800 άνεργοι μεταλλωρύχοι, αλλά μερικές χιλιάδες ανέργων και πολλά εκατομμύρια Ευρώ που θα λείψουν από την τοπική κοινωνία.
Και φυσικά υπάρχει το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που θα προκύψει μοιραία.
Αρα: Η κουβέντα μόνο γιά θέσεις εργασίας, βολεύει το Σύριζα και όλους τους άλλους πονηρούς, αλλά δεν απεικονίζει την πραγματική ωφέλεια που προκύπτει από μιά δραστηριότητα και το κενό που θα αφήσει αν σταματήσει.
Πώς θα τα λύσει όλα αυτά ο Σύριζα παραμένει μυστήριο.
Μάλλον με τον ίδιο τρόπο που θα λύσει και το συνολικό πρόβλημα της Ελλάδας !

Ανώνυμος είπε...

Με μπλουζάκι SOS Χαλκιδική θα προεδρεύει στο δημοτικό συμβούλιο ο νέος πρόεδρος; Με γειά την ενότητα μπρε!

Ανώνυμος είπε...

Ξεχειλίζει από ενότητα η μπλούζα του προεδρου τοη ΔΣ. Μπράβο Γιάννη Μίχο για τις επιλογές σου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά για τα πέρνουμε στην πλάκα.
Οι κύρίες και οι κύριοι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλεόνασμα θράσους δυσανάλογο με τις συνθήκες και τους καιρούς που διανύουμε.
Για τη νέα "κυβέρνηση" του δήμου δε νομίζω ότι τα πρώτα δείγματα της είναι πολύ απογοητευτικά για την ενότητα και πως να μην είναι όταν ήδη λειουργεί ως πειραματικός σωλήνας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Κρίμα για τον κόσμο που πίστεψε τις φανφάρες του Μίχου.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΉ ΠΡΌΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΌΕΔΡΕΙΑ ΘΑ ΚΆΝΕΙ Ο ΖΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ.
ΟΤΑΝ ΆΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΛΈΕΙ ΑΠΌ ΤΗ ΓΛΕΙΨΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΠΡΟΚΑΛΣΕ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ. ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΨΕΜΑ!
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΙΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ