Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ή ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕ #SKOURIES? ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?

Πάρα πολύς κόσμος πιστεύει, ότι το κλίμα που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του νέου δημοτικού συμβουλίου θα δώσει τον τόνο και τον ρυθμό στην προσπάθεια που φέρεται αποφασισμένη να καταβάλει η νέα δημοτική αρχή για να ξαναφέρει την ενότητα και την ηρεμία μέσα στη διαταραγμένη από το διχασμό κοινωνία.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι και οι δύο πλευρές, τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας θα είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές στη συμπεριφορά τους, έτσι ώστε και οι εξτρεμιστικές τάσεις που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της κοινωνίας να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι της έντασης και της αναταραχής ανήκει στο παρελθόν.

Πολλοί ήταν αυτοί που προβληματίστηκαν βλέποντας στο βίντεο, που ο κ. Βίτσας ομολογεί  ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμη καταλήξει τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς εργασία, αν και εφόσον επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρουν να ακυρώσουν την επένδυση, τη στάση του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη κ Γιώργου Ζουμπά.

Η ερώτηση του κ. Ζουμπά για το κλείσιμο του μεταλλείου στον κ. Βίτσα και το μπλουζάκι "SOS Χαλκιδική", που φόρεσε για να πάει στην εκπομπή της ΕΡΤ3 έβαλε πολλούς δημότες σε σκέψεις για το πως και κάτω από τέτοιες συμπεριφορές, θεσμικών πλέον παραγόντων, μπορεί ο τόπος και η κοινωνία να ελπίζει σε όλα αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά η παράταξη του κ. Μίχου. 

Νομίζουμε, ότι δε χρειάζεται να προκαταβάλουμε και να προεξοφλούμε καταστάσεις. Η λογική λέει πως  άλλο τα προσωπικά πιστεύω του καθενός και οι αγαπημένες του ενδυματολογικές επιλογές στην καθημερινότητα του και άλλο πράγμα η στάση και η συμπεριφορά του μέσα σ' ένα θεσμικό πλαίσιο, ιδίως όταν φέρει μια τόσο τιμητική ιδιότητα, όπως είναι αυτή του προεδρεύοντος σ' ένα δημοτικό συμβούλιο.

Κοντολογίς, η λογική λέει ότι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα σεβαστεί το αξίωμα και τους συνδημότες του στο σύνολο τους και δε θα εμφανιστεί σε κάποια δημοτική συνεδρίαση φορώντας μπλουζάκι "SOS Χαλκιδική" κρατώντας παράλληλα "αποστάσεις ενότητας" κατά τη διάρκεια της θητείας του εντός του δημοτικού συμβουλίου.

 Σ' ότι αφορά τις προσωπικές θέσεις του δεν μπορεί κανείς να του απαγορεύσει να είναι "antigold". Και είναι απολύτως θεμιτό γιατί αυτή είναι ακριβώς και η γοητεία και η υπεροχή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Άλλωστε, να μη λησμονούμε πως ο κ. Ζουμπάς εκλέχτηκε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη την Κυριακή, ενώ η εκπομπή που έδωσε το παρόν και προκάλεσε αρνητική εντύπωση στον κόσμο με τη γενικότερη στάση του ήταν μια μέρα πριν. Το Σάββατο.

Υπάρχουν πράγματα που αλλάζουν άρδην μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Πόσο μάλλον όταν έχει μεσολαβήσει μια ολόκληρη μέρα... Τουλάχιστον, ας ευχηθούμε να γίνει έτσι για το καλό της κοινωνικής ομαλότητας σ' όλη την περιοχή. 

Η νέα δημοτική αρχή δια στόματος του κ. Μίχου ζήτησε πίστωση χρόνου. Μακάρι αυτός ο χρόνος να αξιοποιηθεί όπως πρέπει. Λάθη γίνονται και θα γίνονται. Τουλάχιστον να αναγνωρίζονται και να μην επαναλαμβάνονται..




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω βλέπω πως τόοοοσο καιρό το είχατε δεδομένο το μεταλλείο , και τώρα σας έχουν ζώσει τα φίδια!!!

Ανώνυμος είπε...

@4:17 Φίδια είναι οι νέοι δημοτικοί άρχοντες που μας έχουν φλομώσει στην ενότητα; Γι' αυτούς μιλάς;
Το μεταλλείο δεν κλείνει. Πάρτε το απόφαση.Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται και σεμινάρια κυβερνησιμότητας για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ...