Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ #SKOURIES!

Κυκλοφορούν αρκετές εκδοχές στο διαδίκτυο- κάποιες με ισχυρή δόση χιούμορ- για τους λόγους που επέβαλαν την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατικανό για να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης.

Διαπνεόμενοι από παρόμοια χιουμοριστική διάθεση, που φέρει όμως και ισχυρές δόσεις αλήθειας, νομίζουμε ότι η συνάντηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πάπα της Ρώμης ήταν πολύ σημαντική, αν όντως και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπως ακούγεται, σκοπεύει να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που του έκανε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη.

Η σημασία της έγκειται στην κατανόηση και τη διαχείριση του "αλάθητου δόγματος" που θεωρούμε πολύ πιθανό να συναντήσει ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, όπου έννοιες όπως:
  • αλήθητο περί "περιβαλλοντικής και οικονομικής καταστροφής",
  • άλάθητο περί "τοξικής μόλυνσης", 
  • αλάθητο περί "φέρουσας ικανότητας του εδάφους",
  • αλάθητο περί "αναγκαίας προσφυγής στην κινηματική βία",
  • αλάθητο περί "ανώδυνης μετάβασης μεταλλωρύχων σε νέες επαγγελματικές δραστηριότητες",
  • αλάθητο περί "δόμησης της κοινωνικής ενότητας με "antigold" όρους και προδιαγραφές",
είναι "αξιώματα" που κατά την πάγια ιδεολογική αντίληψη των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, συνθέτουν το "antigold" αλάθητο και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση χαρακτηρίζεσαι αιρετικός και απειλείσαι με αφορισμό, εξοστρακισμό και άλλα...

Επομένως, πολύ καλά έκανε και πήγε ο κ. Τσίπρας στο Βατικανό. Πρέπει να αποκόμισε μια πολύ καλή γεύση, του τι σημαίνει "αλάθητο" στη μητρική του έκδοση.

Ως εκ τούτου, θα αντιληφθεί άμεσα όταν θα έρθει στη Χαλκιδική πόσο πιο χαλαρό είναι το "παπικό αλάθητο" μπροστά στο ιδεολογικό αλάθητο που έχει οικοδομηθεί στις #skouries!

*Σημείωση: Η εξαιρετικής έμπνευσης φωτογραφία ανήκει στη Ρεσπέντζα.