Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΗ ΜΗΛΟ ΘΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥΣ...

Νέα εποχή στις σχέσεις της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με τη Μήλο αναδεικνύονται μέσα από την δυνατότητα παραγωγής κρασιού υψηλής ποιότητας. Το προιόν θα προέρχεται με την καλλιέργεια αμπέλου σε ορυχεία αφού θα έχει επέλθει η αποκατάσταση του.

Το πολυάριθμο ακροατήριο στα εγκαίνια της παραγωγικής μονάδας στο ορυχείο του Τράχηλα, έμεινε με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσε τον πρόεδρο της S&B κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τον διευθυντή νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Θανάση Κεφάλα, να μιλάνε για τις νέες παραγωγικές δυνατότητες που δημιουργούνται καθώς και τις νέες θέσεις εργασίες που θα προκύψουν.

Ο κ. Θανάσης Κεφάλας υπογράμμισε, ότι αρχικά το έργο έχει αναπτυχθεί σε έκταση 60 στρεμμάτων με 18.500 κλήματα ενώ  απασχολεί αρχικά 2 άτομα. Μελλοντικά με την ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας θα απασχολούνται 10 μόνιμοι και 40 εποχιακοί εργαζόμενοι .

Με την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας υπογράμμισε ο κ. Κεφάλας , ότι η επένδυση θα φθάσει στα 2,500,000€ και θα αναπτυχθεί σε 500 στρέμματα. Η εντυπωσιακή αυτή επένδυση θα δημιουργήσει ένα σπουδαίο προιόν το οποίο θα συμβάλει και στην ανάπτυξη του τουριστικού προιόντος του νησιού.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους κατοίκους της Μήλου, υγεία και ευημερία. Ιδιαίτερες ευχές ο κ. Δωρόθεος απηύθυνε για τις οικογένειες των Μηλιών εργαζομένων  και ιδιαίτερα για την κα. Καίτη Κυριακοπούλου, μητέρα του πρόεδρου της S&B Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης έκανε αναφορά στις πρωτότυπες δραστηριότητες της S&B τονίζοντας ότι η εταιρεία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Αναδημοσίευση από milosvoice.gr