Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η "ANTIGOLD"... ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ειρηνικά ξεκίνησε..., πολεμικά τελείωσε η κινητοποίηση των "οικολόγων" στις Σκουριές.

Μέτα από ένα γεμάτο δίωρο εμπλοκής μιας ομάδας 50-60 ατόμων που αποσπάστηκε από την πορεία και άρχισε να επιδίδεται στο γνωστό κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις, εδώ και 1 ώρα περίπου επανήλθε η ηρεμία στις Σκουριές.

Οι περίπου 800 διαδηλωτές εχουν αποχωρήσει. Άλλοι έχουν επιστρέψει ήδη στην Ιερισσό, στη Μ. Παναγία, τα Ν. Ρόδα, στην Ουρανούπολη και οι περισσότεροι έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, το Κιλκίς απ' όπου ήρθαν με λεωφορεία νωρίς το πρωί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σημερινή κινητοποίηση ήταν και αρκετοί γαλλόφωνοι ακτιβιστές, χωρίς να είναι βέβαιο ότι κατάγονται από τη Γαλλία, καθώς η χρήση της γαλλικής γλώσσας είναι ευρέως διαδεδομένη και σ' αλλες χώρες, όπως για παράδειγμα το γειτονικό προς αυτήν Βέλγιο...

Παρά την πολυήμερη καμπάνια των "antigold" για τη σημερινή... δράση, η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής που όπως υποστηρίζουν είναι συντριπτικά με το μερος τους, δεν ανταποκρίθηκε για ακόμη μια φορά στο επιτακτικό κάλεσμα τους.

Μάλιστα, όπως ακούγεται είχε δοθεί και "οδηγία" προς τα καταστήματα καφέ της Ιερισσού να μην λειτουργήσουν σήμερα το πρωί έτσι ώστε θέλοντας και μη οι Ιερισσιώτες να πιούν τον καφέ τους στις Σκουριές...

 Τελικά, η σχετική οδηγία δεν εφαρμόστηκε από κανένα κατάστημα καφέ της Ιερισσού...