Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Τελικά ήταν αποστειρωμένο από φιλομεταλλευτικές παρουσίες και απόψεις το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Τόσο τα στελέχη της μείζονος μειοψηφίας, όσο και εκπρόσωποι της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", αλλά και εκπρόσωποι εργαζομένων στα μεταλλεία δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους που συμπίπτουν στον εξής ένα:

Την απουσία κλίματος δημοκρατίας, ελευθερίας και σεβασμού στη διατύπωση διαφορετικής άποψης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μια θλιβερή πραγματικότητα που καταγράφτηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά πέρασε στα ψιλά από τα "antigold" φίλτρα... ενημέρωσης, όταν αφαιρέθηκε επί της ουσίας ο λόγος από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος πλειοψηφίας (!!!!!) κ. Γιώργο Κοττάκη, όταν τόλμησε να καυτηριάσει τις επιθέσεις βίας που καταγράφονται εναντίον των μεταλλωρύχων.

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν συμπεριλήφθηκε στο ψήφισμα που εκδόθηκε, όπως έγινε αντίστοιχα για το σεβασμό στο αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των μεταλλωρύχων να επιλέγουν και να ασκούν το επάγγελμα που επιθυμούν. 

Ενώ από τη άλλη, στο ίδιο ψήφισμα δεν ξεχάστηκαν να συμπεριληφθούν οι γνωστές αναπόδεικτες και κινδυνολογικές κορώνες "περί μη αναστρέψιμων βλαβών στο νερό, τη φύση, τον αέρα κλπ", που έχουν προλάβει αν μολύνουν τις κοινωνικές σχέσεις των δημοτών, δίνοντας παράλληλα το... ιδεολογικό πάτημα και για πολλές άλλες έκνομες ενέργειες σε βάρος εργαζομένων ή υποστηρικτών της μεταλλευτικής.

Ένα άλλο θέμα που χρήζει ερμηνείας από το χθεσινό ψήφισμα πηγάζει από τη φράση: "Επιδιώκοντας μια διαφορετική, αειφόρο ανάπτυξη για τον τόπο μας θα προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να δημιουργηθούν νέες."

Πως θα γίνει να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, όταν ο δήμος ζητάει από την πολιτεία τον αποχαρακτηρισμό όλων των μεταλλευτικών περιοχών και συμμετέχει παράλληλα σε προσφυγές που επιδιώκουν το κλείσιμο των μεταλλείων; 

Έχει βρεθεί κάποια αναπτυξιακή φόρμουλα στην οποία μένουν αδιάθετες 2.000 θέσεις εργασίας για να πληρωθούν άμεσα από μεταλλωρύχους; Και αν ναι, πότε θα γίνουν γνωστές; Πριν ή μετά το κλείσιμο των μεταλλείων;

Αυτό το σημείο μας θύμισε την ρήση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα σε εκπομπή της ιντερνετικής ΕΡΤ3 τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου είχε πει το αλησμόνητο: "Ακόμη σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε  και που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτούς τους εργαζόμενους..." (Δείτε εδώ)

Κλείνοντας και διατηρώντας τη λογική του μισογεμάτου ποτηριού θεωρούμε ελπιδοφόρα τη βούληση του δήμου να ενώσει όλους τους δημότες ανεξάρτητα από τη θέση που έχει για τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Μακάρι να συμβεί αυτό το ποθούμενο. Απαιτείται όμως ειλικρίνεια και ίσες αποστάσεις από τις γνωστές "antigold" ακραίες θέσεις.

ΥΓ. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου, ότι η χρήση της κοινής λογικής είναι αυτή που αποτελεί βασικό βοηθό μας στις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα μας. Επίσης, είναι ανύπαρκτες οι μαντικές ικανότητες μας. 



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα τί παπά έφαγαν οι ιερισσιώτες χθες από το δήμαρχο της ενότητας!
Βάφτισε το κρέας ψάρι και όλα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Οι αντίχρυσοι βαδίζουν βάση σχεδίου.
Έχουν μοιράσει ρόλους ακόμη και για τους καυγάδες. Το πάνε λάου λάου για να μην ξυπνήσουν οι μεταλλωρύχοι.
Θα πέρνουν τα λεφτά της εταιρείας και θα τα σπάνε οι αρχηγοί των φατριών της ιερισσού, της Μ.Παναγίας, των Ρόδων και της Ουρανούπολης μεταξύ τους.
Ο Τόλης ο τράγος και οι υπόλοιποι θα το παίζουν βιαστικοί εδώ και τώρα να κλείσουν τα μεταλλεία και ο δήμαρχος της καρδιάς τους θα λέει δεν έχω τέτοια αρμοδιότητα.
Λίγο πριν το τέλος της θητείας θα μας φέρουν το δημοψήφισμα σα λύση, το οποίο θα λειτουργήσει και σαν προεκλογικό γκάλοπ.
ξυπνάτε πρόβατα!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιο δούλεμα ποιος το περίμενε.
Οταν καθησεις
στην καρέκλα της εξουσίας μετα ξεχνάς τα παντα.
Ξυπνάτε........για τα ψηφιακά κια γίνεται ο αγώνας......
Και μετα? θα πέσει πολυ γέλιο.
Το χρήμα ρέει πολυ.........