Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Όπως αναμενόταν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο εκδόθηκε απόφαση-ψήφισμα ενάντια στην "επέκταση της υπάρχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας..."

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος μεν για σεβασμό από μέρους της νέας δημοτικής αρχής στο αναφαίρετο δικαίωμα των μεταλλωρύχων στην εργασία και προσπάθειας δε για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, καθώς υπάρχει δαφορετική φιλοσοφία σε θέματα αειφορικής ανάπτυξης, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.


Τέλος, η νέα δημοτική αρχή θέλει τα αντισταθμιστικά οφέλη από τη μεταλλευτική δραστηριότητα να δίνονται προς το δήμο με τη μορφή καταβολής τελών, φόρων, μισθωμάτων και δικαιωμάτων. 

Ακολουθεί η απόφαση:

"Είμαστε αντίθετοι με την επέκταση της παραδοσιακής υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η επέκταση της μεταλλείας στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης, η οποία θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες, στα νερά, στα δάση, στον αέρα, στον άνθρωπο και την οικονομία της περιοχής. 

Σεβόμαστε τους εργαζόμενους και θεωρούμε αναφαίρετο και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πολιτών το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής επαγγέλματος και της αξιοπρεπούς εργασίας.

  
Επιδιώκοντας μια διαφορετική, αειφόρο ανάπτυξη για τον τόπο μας θα προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.
  
Θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, όπου αυτό έχει επιβαρυνθεί, τόσο από την εταιρεία όσο και από την πολιτεία με εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους.

Ζητούμε από την πολιτεία αποχαρακτηρισμό περιοχών από μεταλλευτικές με προτεραιότητα σε εκτάσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν είτε τουριστικά είτε στον πρωτογενή τομέα.

Πιέζουμε για την πλέον αυστηρή εφαρμογή περιβαλλοντικών όρων, μελετών και κανόνων.

Διακόπτουμε τις οικονομικές συναλλαγές με τη μεταλλευτική εταιρεία, με τη μορφή δωρεών, σε χρήμα, είδη και έργα, καταργώντας την υπ’ αριθμ. 332/2011 και την υπ’ αριθμ. 145/2013, αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Διεκδικούμε και επιβάλλουμε δικαιώματα, τέλη, μισθώματα και φόρους. 

Επειδή η αδειοδότηση ή η ακύρωση αδειών των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων υπερβαίνει και είναι εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου, ως Νέα Δημοτική Αρχή, ανοίγουμε το διάλογο προς όλες τις κατευθύνσεις για επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης για την ανάπτυξη της περιοχής. 

Θέλουμε να ενώσουμε όλους του δημότες, ανεξάρτητα από την τυχόν διαφορετική μας θέση σε σχέση με το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ονειρευόμαστε όλοι μαζί από κοινού το αύριο στην περιοχή μας."

Αναδημοσίευση από respentza.blogspot.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Γιαννης κερναει , Γιαννης πινει'
Who cares?

Ανώνυμος είπε...

αυτά που ονομάζεις εσύ αντισταθμιστικά δεν είναι αντισταθμιστικά.
είναι αυτά που πρέπει να πληρώσει η εταιρεία όπως και κάθε πολίτης που πληρώνει στον δήμο.
μην χαίρεστε, δεν είναι παραθυράκι αυτό για να πάρουμε χρήματα.
μέχρι τώρα αυτές τις υπηρεσίες τις είχατε δωρεάν από τον πάχτα.
παράδειγμα, το νερό για τα γεωτρύπανα στο Νεοχώρι από το αρδευτικό δίκτυο του.
πληρώσατε μέχρι τώρα έστω και ένα ευρώ???

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ χρησιμοποιείς τις λέξεις «να πάρουμε χρήματα». Ποιοι είστε εσείς; Ταυτίζεις τον εαυτό σου με τον δημοτική αρχή;

Ανώνυμος είπε...

Καθε μερΑ πληρωνουμε αξιαγαπητε αστεριξ το ρευμα του δημου στη δεη καθε μηνα να σταματησει η εταιρεια να δινει τα λεφτα κ να αρχισει να τα χρωσταει να δω μςτα πως μπαινει ο δημος μςσα... Αλλ ναι ολα για τα φραγκα ετοιμαζεστε για τρελο παραδακι παρτι

Ανώνυμος είπε...

22 Νοεμβρίου 2014 - 9:59 π.μ.

Εσύ μιλάς για τρελό παραδάκι πάρτι???
ξεχνάς μήπως ή δεν το γνωρίζεις, ότι στέλεχος έφραξε μέχρι και τα οικόπεδα του με υλικά της εταιρείας και συνεργεία του δήμου???
ξεχνάς μήπως οι εισπράξεις από τις λαϊκές που έγιναν καπνός??
ξεχνάς μήπως ότι πολλοί από τα στελέχη του δήμου επί δημαρχίας πάχτα έβαζαν πετρέλαιο μέχρι και στα σπίτια τους και πλήρωνε η εταιρεία??
ξεχνάς μήπως ότι έβαζαν ακόμη και στα προσωπικά τους αυτοκίνητα βενζίνη και τα πλήρωνε η εταιρεία???
ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες σε ετήσια βάση μόνο για πετρέλαια και συνεργεία είναι πολλαααααααααααά λεφτά για να τα ξόδεψε ο δήμος.
και πολλά ακόμη τα οποία για ευνόητους λόγους δεν μπορούν να γραφτούν εδώ μέσα.
αν αυτό δεν είναι διαπλοκή τότε ποιο είναι??
νομίζω φίλε μου ότι εσένα σ άφησαν στην στην απέξω....
ανοίγουν τα στόματα από διάφορους προμηθευτές και λένε ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!
Ψάξε λίγο και θα εκπλαγείς με το φαγοπότι που έγινε.
το μεγάλο φαγοπότι του Μάρκο Φερέρ ήταν πταίσμα μπροστά σ αυτό.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό λοιπόν θέλατε τόσο πολύ την εξουσία του δήμου. Δεν υπάρχει φόβος για το περιβάλλον. Αυτά είναι για τους αφελείς που σας πιστεύουν.Να βάλετε γλώσσα, χέρια και πόδια μέσα στο βάζο με το χρυσό μέλι που βγάζουν οι μεταλλωρύχοι σας ένοιζε. Μπράβο σας που το καταφέρατε, αλλά κρατήστε το μέτρο. Ποτέ δεν ξέρεις.....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

22 Νοεμβρίου 2014 - 9:31 μ.μ.

όχι φίλτατε δεν θέλαμε τον δήμο για να γίνουμε λαμόγια σαν τους προηγούμενους.
τον θέλαμε για να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία της εταιρείας στον τόπο μας.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ
η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής γνωρίζει πολύ καλά αν είστε ή δεν ειστε λαμόγια, γιατί γνωρίζει απεξω και ανακατωτα τι καπνό φουμάρει ο καθένας από εσάς.
Δυστυχώς η πορεία που έχετε επιλέξει είναι κατστροφική έτεσι και αλλιώς κύρια για εσάς και όσους χαζοεπαναστάτες σας πιστεύουν.

Ανώνυμος είπε...

και στο τελος αφου ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΔΝΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΝΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΦΡΟΙ !! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΝΜΕ ΦΙΛΕ ΑΣΤΕΡΙΞ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΜΙΧΟΣ ΚΑΙ ΔΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Κ ΕΧΤΙΣΕ ΤΙΣ ΒΙΛΑΡΕΣ Ο ΤΟΛΗΣ ?? ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕ Ο ΠΑΧΤΑΣ??