Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
«Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης» θα ονομαστεί ο νέος «κουμπαράς» για την χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων που θα αντλήσει  σε πρώτη φάση ένα μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας (μεταλλεία, ορυχεία, χρυσός κλπ).

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης εκτιμά ότι το ταμείο θα συγκεντρώσει έσοδα από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του ενώ σε λίγα χρόνια στον κουμπαρά θα εισέλθουν πόροι από την αξιοποίηση των ακινήτων του δημοσίου και από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.


Αναδημοσίευση από ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πρόκειται για μια εξαγγελία που την έχουμε ξανακούσει και από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς δυστυχώς κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα. 

Μακάρι η νέα κυβέρνηση να καταφέρει να την υλοποιήσει, ενισχύοντας τη λειτουργία ενεργών μεταλλείων, όπως για παράδειγμα των μεταλλείων Κασσάνδρας, που απασχολούν 1.900 εργαζόμενους και όχι βάζοντας λουκέτο όπως ακούστηκε προεκλογικά.

Η λειτουργία των μεταλλείων και οι εισφορές των εργαζομένων τους προσφέρουν ήδη πολύτιμα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Να μην το ξεχνάμε και αυτό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτή η κυβέρνηση με τόσους μπελάδες στο κεφάλι της πάει να κλείσει έναν σοβαρό αιμοδότη σαν τα μεταλλεία μας θα είναι ξεκάθαρη αυτοκτονία.
Και εκτός ευρώ και τον εργατόκοσμο της Χαλκιδικής στην πείνα;
Απίθανα πράγματα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω ότι εκεί θα πάνε και τα χρήματα που πρόσφατα αρνήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη από την Ελληνικός Χρυσός? Αν ναι τότε "μπράβο" στον Μίχο και το δημοτικό συμβούλιο που σκέφτονται τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων και όχι μόνο των δημοτών τους.

Ανώνυμος είπε...

Στον 12:17μμ
Τώρα καταλάβατε την ανοησία σας antigold δήμαρχε, αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι; Δεν πειράζει καθόλου. Στο κράτος τα λεφτά και απο εκεί να περιμένετε στην ουρά για να πάρετε μερτικό από τον πλούτο της Χαλκιδικής.
Ερασιτέχνες και άσχετοι είστε ακόμη. Θα μάθετε να λειτουργείτε και για το καλό του τόπου σας και όχι μόνο της τσέπης σας. Που θα πάει;;;