Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΚΑΛΟΙ" ΚΑΙ "ΚΑΚΟΙ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?

Οι πρώτες 35 ημέρες της νέας κυβέρνησης της αριστεράς και κάποιες χαρακτηριστικές αποφάσεις της μαρτυρούν πως ναι υπάρχουν "καλοί" και αντίστοιχα "κακοί" εργαζόμενοι και αναλόγως αντιμετωπίζονται.

Σε συνθήκες ασφυκτικής δημοσιονομικής ασφυξίας η κυβέρνηση με τις ευλογίες του υπουργείου παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ, ενώ οι συνδικαλιστές της θα πληρώνονται και βάρδιες χωρίς να τις δουλεύουν.

Την περασμένη εβδομάδα το ίδιο υπουργείο αποφάσισε να σταματήσει το μεροκάματο 40 δασεργατών στις Σκουριές και να θέσει επί κινδύνω το μεροκάματο ακόμη 1.900 εργαζομένων στα μεταλλεία ανακαλώντας άδειες που έχουν εκδοθεί από την πολιτεία και επικυρωθεί τρεις φορές από το ΣτΕ.

Γι' αυτούς τους εργαζομένους δεν ίδρωσε κανένα αυτί... Και δύσκολα θα ιδρώσει όπως φαίνεται καθώς για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση "καλός" εργαζόμενος είναι αυτός που εργάζεται στο δημόσιο τομέα. 

Ενώ στον ιδιωτικό τομέα όποιος εργάζεται είναι αναλώσιμος και αν δεν θα αρέσει στην κυβέρνηση η εταιρεία που εργάζεται θα μπορεί να την κλείνει υποσχόμενη στον εκάστοτε εργαζόμενο μια απροσδιόριστη απασχόληση μέσω... ΕΣΠΑ.

Πόσο αλλάξαν οι ιδεολογικές αντιλήψεις και οι ευαισθησίες της Αριστεράς στην Ελλάδα;

Θα κλείσουμε αυτή την ανάρτηση υπενθυμίζοντας τη δήλωση που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωσταντόπουλος το 2003 επισκεπτόμενος τα μεταλλεία Κασσάνδρας και τους απεργούς πείνας εργαζόμενους μετά την πτώχευση της TVX.

«Μπήκαμε στο 2003 και αυτό που σφραγίζει την κυβερνητική πολιτική είναι η αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και οι θέσεις ανεργίας. […] Κάνω έκκληση σ’ όλη την ελληνική κοινωνία και σ΄ όλους τους υπεύθυνους, κυβέρνησης και κράτους, να έρθουν εδώ. Δεν είναι μια συνηθισμένη απεργία. Να έρθουν εδώ και να πουν γιατί. Γιατί καταδικάζονται στον μαρασμό οι εργαζόμενοι, γιατί καταδικάζεται στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα μια περιοχή που θα έπρεπε να έχει κατακτήσει άλλες προϋποθέσεις για συλλογικότερη ευημερία».



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ποιά αριστερή κυβέρνηση και για ποιό αριστερό ήθος μιλάμε;
http://www.ellinikoschrysos.gr/blog/2015/03/ellinikoschrysos-giapoioaristeroithosmilame/
Υπομονή και δύναμη σ' όλους τους Μαδεμοχωρίτες μέχρι να κλείσει αυτή η θλιβερή παρένθεση στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Όλοι στους δρόμους! Εμείς θα τους βγάλουμε από τις ζωές μας.

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε μια παρένθεση. Ας βάλουμε ένα χέρι να κλείσει γρηγορότερα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΔΕΡΦΙΑ!