Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραμένουν οι 200 μεταλλωρύχοι έξω από το πρώην δημαρχείο της Αρναίας και νυν οικονομική υπηρεσία του δήμου Αριστοτέλη, σε μια προσπάθεια ουσίας και συμβολισμού, αφού θέλουν να παραδώσουν σε υπεύθυνα χέρια το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους κατά της δημοτικής αρχής.

Τα υπεύθυνα δημοτικά χέρια είναι είτε του δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου είτε του αντιδημάρχου Αρναίας Χαράλαμπου Λαζαρίδης.

Ανταπόκριση σ' αυτό το αίτημα έδειξε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης Γιώργος Κωτάκης από τη δημοτική ενότητα της Βαρβάρας, χωρίς όμως αυτό να ικανοποιήσει του εργαζόμενους.

Σύμφωνα, με το Σκάϊ, που μετέδωσε απευθείας σε σύνδεση την κινητοποίηση ο αντιδήμαρχος απέφυγε να συναντηθεί με τους μεταλλωρύχους φεύγοντας από άλλη πόρτα του κτιριου. ενώ σύμφωνα με το alterthess o δήμαρχος βρίσκεται στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους.

Πάντως ο κ. Λαζαρίδης σε δηλώσεις του στο ίδιο ιστολόγιο μετέφερε την πάγια άποψη που έχει η νέα δημοτική αρχή επί του ζητήματος. Μια άποψη που συνοψίζεται στην "έυρεση κοινού τόπου για τη διερεύνηση της φέρουσας ικανότητας της περιοχής".

Ολόκληρη τη δήλωση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Ακολουθεί το βίντεο από την εκπομπή του Σκάϊ.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υπηρεσιακοί λόγοι απουσίας του Μίχου στην Αθήνα έχουν σχέση με τα όπλα που ψάχνει απεγνωσμένα η κυβέρνηση για να κλείσει τα μεταλλεία;
Ενότητα λέμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχύει αυτό που γράφει το συριζεικο alterthess για το Μίχο εύχομαι να έχει πάει κουμουνδούρου ή στο μαξίμου για να συζητήσει την παραίτηση από το αξίωμα του και την ανάληψη των καθηκόντων του από το Ζουμπά, όπως ακούγεται στην Ιερισσό. Θα είναι ότι πιο ενωτικό θα έχει πράξει ο Μίχος πριν τον αναπόφευκτο διαχωρισμό του δήμου.
Δε βγαίνει ζωή έτσι ας το καταλάβουν αυτοί που έκαναν τα πάντα για να ραγίσει το γυαλί ανάμεσα μας. Είμαστε πλέον 2 διαφορετικοί κόσμοι, όπου ότι συμφιλιωτικό και να κάνουν οι εργαζόμενοι απέναντι υπάρχει μια άρρωστη και φισιστική κατάσταση που εκκόλαψαν οι προοδευτικοί αριστεροακροδεξιοί στον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο δημοτικός σύμβουλος που τάχα διαπραγματεύεται, σας υπενθυνίζω ότι είναι αντιγκόλντ και όχι μόνο.Στο δημαρχείο της Ιερισσού ρητόρευε, πως θα προσληφθούν και απο ποιούς.αυτοί που θα κάνουν την αποκάσταση του περιβάλλοντος στις σκουριές όταν αυτό-οσονούπω-κλείσει!
Αυτά για να μην σας πουλάει αέρα.

Ανώνυμος είπε...

26 Μαρτίου 2015 - 2:11 μ.μ.

1) αν βγει ο Ζουμπάς όπως θέλετε δήμαρχος την κάτσατε για τα καλά.
Μακάρι να γινόταν αυτό που λες.
2) Δεν βγήκε κανένας από μας φωτογραφία αγκαλιά με τους φασίστες και την σημαία τους..
Κάποιοι δικοί σας το έκαναν αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεχθούμε οτι η φωτογραφία στην οποία αναφέρεσαι είναι "τεκμήριο φασισμού", τότε μπορείς να με πεις
α) οι καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα μεταλλωρύχων στην Ιερισσό, τα Ρόδα την Ουρανούπολη
β) ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία σε εργαζόμενους τα παιδιά και τις γυναίκες τους
γ) η στοχοποίηση πανεπιστημιακών, πολιτικών και δημοσιογράφων που είναι υπερ των εξορύξεων
δ) η παρέλαση της χρυσής αυγής μέσα στην ιερισσό το καλοκαίρι του 13 σε μια περίοδο με τα μπλόκα σε πλήρη λειτουργία
ε) η χαλαρή συνύπαρξη με χρυσαυγίτες του Κιλκίς σε διαμαρτυρία στο συνοριακό φυλάκιο της Δοιράνης το Μάρτιο του 2012
τι στην ευχή είναι? Δημοκρατία πάντως δεν το λές. Αν εσύ όμως πιστεύεις ότι όλα τα παραπάνω είναι αθώα, τότε σίγουρα έχεις ροπή στο φασισμό και δεν το καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να το καταλάβεις.
Επίσης, οι εργαζόμενοι που φωτογραφήθηκαν με τους χρυσαυγίτες δεν έκαναν επίσκεψη ιδεολογικού σκοπού. Ήταν οι πρόεδροι των σωματείων και έκαναν ενημερωτικές επισκέψεις σ' όλα τα κόμματα. Οι χρυσαυγίτες βουλευτες ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και τους βγήκε ξινό. Λάθος αν θέλεις την άποψη μου, αλλά από τη στιγμή που η χρυσή αυγή μπήκε στο κοινοβούλιο και οι θέσσεις της για την επένδυση είναι ίδιες με τις "αριστερές" δικές σας έκριναν ότι έπρεπε να πάνε.
Αυτό όμως δεν γίνεται να είναι η δικαιολογία σας για τη δική σας στάση, που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα. Πααλίγο να το ξεχάσω ο αρχηγός σας δεν είναι πρωην εκοφίτης και νέοσυριζοανέλ;
Για το Ζουμπά και το Μίχο. Κανένα πρόβλημα αν παραιτηθεί ο Μίχος. Θα είναι πιο έντιμο απο αυτη την κοροιδία που ζούμε και βλέπουμε. Ο Ζουμπάς τι δήμαρχος θα είναι μετά; Των 3 χωριών; Αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε δυο ξεχωριστούς δημους. Το ξέρετε και εσείς. Εσεις κρατήστε τον τουρισμό και εμείς μεταλλεία και τουρισμό μαζί. Δεν θα μας οδηγείστε σε μαρασμό επειδή έχετε παρανοήσει. Πρόβλημα σας.

Ανώνυμος είπε...

26 Μαρτίου 2015 - 5:53 μ.μ.

Εάν όλα αυτά που γράφεις δεν ήταν καθαρή παράνοια θα έλεγα πως είσαι προβοκάτορας και λασπολόγος και μάλιστα με μεταπτυχιακό.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζουμπάς-δυστυχώς και ατυχώς γι αυτόν,πέρα απ'το ότι έιναι φανατικά δηλητηριώδης,απέναντι στο κάθε εργαζόμενο και ύπουλος,αφού είναι πίσω από κάθε ενέργεια και θέση-δεν π΄ροκειται να γευτεί αυτή τη χαρά!Για έναν απλούστατο λόγο:δεν θα προλάβει!Δεν θα προκάμει-όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης!Μέχρι τότε που ονειρεύεται να γίνει ΧΑ-λίφη-ουπςςς,δήμαρχος ήθελα να πω!-θα έχει πέσει η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση,στην οποία έχει εναποθέσει τις ελπίδες του,αυτός και οι συνοδοιπόροι του,για να κλέισουν τα μεταλλεία!Οπότε,άδικος κόπος!

Ανώνυμος είπε...

Άμα αναλάβει ο Ζουμπάς δήμαρχος ,βούτυρο στο ψωμί μας.Δεν σας εγκαταλείπει ο Μίχος,αύριο θα σας κάνει και σεμινάριο για στελέχη.Φέρτε βούρτσες,λανάρια μαλλί για να κλώσουμε............