Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ BULLYING (ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ) ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?

Το ερώτημα αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον τηλεοπτικό σταθμό Extra, όπου η βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη αμφισβήτησε με οργή την τοποθέτηση του προέδρου εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Γιώργου Χατζή.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Χατζή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, εκτός από τις επιθέσεις και τις ζημιές που σημειώθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία εργαζομένων που ζουν στην Ιερισσό, σημειώθηκαν και κρούσματα εκφοβισμού σε παιδιά εργαζομένων που πήγαν στα σχολεία της Ιερισσού από άλλα χωριά του δήμου Αριστοτέλη.

Απάντηση υπάρχει στο ερώτημα που βάλαμε στον τίτλο της ανάρτησης μας. Δυστυχώς είναι ΝΑΙ!!! Υπήρξε bullying σε βάρος παιδιών που το "ελάττωμα" τους ήταν, ότι οι γονείς τους εργάζονται στα μεταλλεία.

Άλλωστε, αυτή την απάντηση την έδωσαν γονείς παιδιών που κατέκλυσαν με τις κλήσεις τους το τηλεφωνικό κέντρο του Extra, όπως είπε στον αέρα ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος και κατήγγειλαν πως 28 παιδιά (!!!) αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σχολεία της Ιερισσού και να πάνε στα αντίστοιχα της Αρναίας, εξαιτίας των αποπειρών  εκφοβισμού που έγιναν αποδέκτες από συμμαθητές τους.

Είναι αλήθεια ότι τέτοιου είδους κρούσματα έχουν καιρό να σημειωθούν. Και γι' αυτό έχουν παίξει ρόλο πολλά πράγματα. Ο κυριότερος λόγος, κατά την άποψη μας, είναι ότι οι γονείς των παιδιών που έπεσαν θύματα αυτών των καταστάσεων εκφοβισμού σχεδόν άμεσα μπήκαν στη διαδικασία να αλλάξουν στα παιδιά τους σχολείο για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Επομένως, το επικίνδυνο στην όλη υπόθεση δεν είναι η απόπειρα σύνδεσης του bullying που σημειώθηκε σε βάρος παιδιών μεταλλωρύχων από παιδιά αντιδρώντων στη μεταλλευτική με το τραγικό συμβάν των Ιωαννίνων που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το ανησυχητικό είναι ότι συνέβησαν αυτά τα περιστατικά και το πιο επικίνδυνο είναι ότι κάποιοι εξακολουθούν να παριστάνουν ότι όλα αυτά δεν έγιναν ποτέ...




10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή βλέπω ότι ξεσηκώνεται ο κόσμος και ετοιμάζει τις λίστες της ντροπής με τα κρούσματα εναντίον εργαζομενων και των παιδιών τους, μην ξεχάσετε και το πρόσφατο κρούσμα ηλεκτρονικου μπούλινγκ που είχαμε με την 29 χρονη φοιτήτρια από το Στρατώνι που της έκαναν τη ζωή κόλαση επειδή τόλμησε να γράψει ένα άρθρο με καλά λόγια για την εταιρεία και την εμπειρία της στα θερινα΄προγράμματα απαοσχόλησης.
Μην το ξεχάσετε σας παρακαλώ. Και εσείς γράψατε θυμάμαι για αυτή την αθλιότητα. Και αυτό το κορίτσι ακόμη δεν το έχει ξεεράσει το κακό που τις έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτού που μου προκάλεσε ανατριχίλα είναι ότι η κυρία Ιγγλέζη προσπάθησε να εξομοιώσει τους τραμπουκισμούς που δέχτηκαν τα παιδιά των μεταλλωρύχων και οι γονείς τους με τα δακρυγόνα που έπεσαν κακώς βέβαια δίπλα και μέσα στο σχολείο στην επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη των δραστών της επίθεσης στις Σκουριές.Και γι΄αυτό η Ιερισσός από δεξιό χωριό έγινε αριστερό.Οι επιθέσεις bullying έγιναν πολύ πιο πριν αυτό το γεγονός. Μπορεί να φανταστεί κάποιος τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι γονείς δεν έπαιρναν τα παιδιά τους από το γυμνάσιο και το λύκειο της Ιερισσού, η αν είχαν την ίδια κακή νοοτροπία με τους αντιδρώντες γονείς και έσπρωχναν και εκείνοι τα παιδιά τους στον τραμπουκισμό και τη βία;
Αυτά νομίζω πρέπει να τα σκεφτόμαστε όλοι οι γονείς και οι πολιτικοί μας σαν την κυρία Ιγγλέζη που συνεχίζουν μετά όλα αυτά που περάσαμε να δυναμιτίζουν το κλίμα.

Ανώνυμος είπε...

Το bullying στην Ιερισσό και σε βάρος των παιδιών μεταλλωρύχων ήταν από την άνοιξη του 2012 και μέχρι τα τέλη του 2013 ένα σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Άρχισε από πολύ νωρίς...
http://respentza.blogspot.gr/2010/11/blog-post_7505.html
Και σε πολύ μικρές ηλικίες...
https://www.youtube.com/watch?v=JEjjU5k4D7A
Η γαλούχηση των παιδιών σε εκφοβισμούς και τραμπουκισμούς έπιασε τόπο κάποια στιγμή....
http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/255285/sok-xylokopisan-ton-symmathiti-toys-giati-einai-gios-metalloryhoy
Το bullying στην Ιερισσό δεν περιορίστηκε μόνο στα παιδιά. Επεκτάθηκε και στις γυναίκες εργαζομένων... Και εσείς τα είχατε γράψει. Πως δεν τα θυμάστε;
http://politesaristoteli.blogspot.gr/2014/08/skouries-antigold.html
Φυσικά και τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Ούτε αυτά που επιτίθενται ούτε αυτά που έπεσαν θύματα του bullying. Υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που κουκουλώνονται πολύ καλά πίσω από το ντεμέκ αγωνιστικό παρασύνθημα:
"Οι κοινωνικοί αγώνες δε δικάζονται και δεν διώκονται είναι πάντα δίκαιοι"
Επιτέλους θα υπάρξει λίγη ανθρωπιά και ευγένια στις σκέψεις και τη συμπεριφορά τους ή οι ψυχές και τα μυαλά τους συντονίζονται μόνο από το ανατριχιαστικό κάλεσμα: "δεν μας νοιάζει αν θα σκοτωθούν παιδιά, αν θα σπάσουν κεφάλια και αν θα μπεί κόσμος στη φυλακή";
https://www.youtube.com/watch?v=8W8pMVY9qrI
Με κομματικές πλάτες όλα αυτά έτσι; Για να αποκτήσουν οι αγωνιστές- εκφοβιστές και "πολιτική υπόσταση και νομιμοποίηση".
Σε τι Ελλάδα θεέ μου ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;
Άραγε μήπως πίσω απ' όλη αυτή την τεχνητή ανωμαλία υπάρχει και ένας καλός λόγος που θέλουν να μας διώξουν από τον τόπο μας; Μήπως δεν αξίζει να ασχολείσαι με τόση αρρωστημένη κακία και παλιανθρωπιά, αλλά να την προσπερνάς και να την αφήνεις πίσω σου;
Ελπίζω σε δημοσίευση


Ανώνυμος είπε...

Και για τον εμπρησμό στις Σκουριές το ίδιο δεν κάνουν;
Παριστάνουν ότι δεν έγινε ποτέ και τίποτα και ότι το άδικο κράτος της καταστολής διώκει όσους κατηγορούνται για τον εμπρησμό;
Να πως τα παράλογα εμφανίζονται σαν λογικά και δίκαια!
Το bullying, οι καταδρομικές, οι τραμπουκισμοί, οι καταστροφές σε αυτοκίνητα και σπίτια εργαζομένων.

Ανώνυμος είπε...

Τα φυντάνια τους τα στέλνουν και σε λύκειο της Αρναίας,με τα διακριτά μπλουζάκια προκαλώντας και κάνοντας κόλαση την ζωή κάποιων παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

Παντως ολο αυτό το μισος και η κακία εκατερωθεν ηρθε στην περιοχή μαζί με τους επενδυτές. Νωρίτερα δεν υπηρχε. Αντί, λοιπόν, να πετάτε ο ενας στον αλλον την πετρα του αναθέματος για το κακό που σας βρηκε, καλό θα ηταν να εντοπίσετε το κακό στη ριζα του. Να κατανοησετε οτι ολοι εσείς θα ειστε εκεί για παντα και να καταλάβετε οτι το ξενο στοιχείο, το οποίο τωρα επωφελείται από την φαγωμαρα σας καποια στιγμή θα φυγει.
Ελπίζω να δημοσιευτεί, αν και δεν το βλέπω, καθώς το μπλογκ σας, ενώ εχω δει να δημοσιεύει υβριστικα μηνύματα, μου εχει κοψει αρκετά με τα οποία διαφωνούσε.
Με ειλικρινά καλή διαθεση, καθότι το θεμα που θιγεται ειναι πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με αστείες αντιπαραθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! πρώτη φορά αριστερά με κυβέρνηση που απενοχοποιεί τον τραμπουκισμό τη βία και την ιδεολογική τρομοκρατία!

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΕΛ!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @19 Μαρτίου 2015 - 4:24 μ.μ.

Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύ και δεν έξαντλείται με την ετικέτα "επενδυτές".

Έχει να κάνει με ζητήματα παιδείας και ανατροφής που πολλοί από εμάς ή τα αγνοούμε ή τα ξεχνάμε όταν επιτρέπουμε τα προβλήματα μας και οι διαφωνίες μας να αγγίζουν και τα παιδιά μας.

Σ' ότι έχει να κάνει με την αναφορά σου για τα σχόλια νομίζουμε ότι μας αδικείς.

Σχόλια που είναι στο πνεύμα τέτοιων σχολίων σαν αυτό που μας έστειλες δεν έχουν κοπεί ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο σας είναι γελοίο.. Και εκτός απο αυτό γράφτηκε μια μέρα μετα απο την επιστροφή του λυκείου Ιερισσού και του γενικού Αρναίας απο εφταημερη εκδρομή στη Πράγα που ηταν όλοι μαζι και πέρασαν άψογα.. Και αυτό αποδεικνύει οτι τα παιδιά έχουν πολύ περισσότερο μυαλό απο τους μεγάλους γιατί μπορούν και γίνονται μια παρέα άσχετα με τις βλακιες και τα σχόλια τον μεγάλων και το δείχνουν κάθε μέρα αυτό.. Αλλά υπαρχουν κάποιοι καλη ωρα σαν το σάιτ σας που ρίχνουν λάδι στη φωτιά...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @21 Μαρτίου 2015 - 2:57 π.μ.

Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα η ωριμότητα και ο σεβασμός που δείχνει η νεολαία μας σε σχέση με την ανωριμότητα και την έλλειψη σεβασμού που εμφανίζουν στην συμπεριφορά τους μεγαλύτερες ηλικίες και εμφανώς δίνουν το κακό παράδειγμα στους μικρότερους.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με το περιεχόμενο του σχολίου ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι συμπτωματική.