Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ OPEN PIT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το μεγαλύτερο ορυχείο λιγνίτη στην Ελλάδα που βρίσκεται στην Κοζάνη και ονομάζεται "Ορυχείο Νοτίου Πεδίου" επισκέφτηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης έχοντας στο πλευρό του την τοπική βουλευτή Ραχήλ Μακρή συμπεριφέρθηκε ως ένας φυσιολογικός υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας.

Όπως διαβάζουμε στο protothema. και βλέπουμε και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, φόρεσε το κράνος του και περιηγήθηκε στους χώρους του ορύγματος, συνάντήθηκε με τους εργαζόμενους όπου άκουσε τα παράπονα τους σε μισθολογικά θέματα και σε ζητήματα ασφάλειας, ενώ παράλληλα είχε ενημερωτική συνάντηση και με το διευθυντή του ορυχείου.

Δεν παρέλειψε να γευτεί το τσίπουρο του και να δοκιμάσει και τους τοπικούς μεζέδες που του προσφέρθηκαν.

Άν έχεις τοπικό βουλευτή που σου εκθειάζει τη συγκεκριμένη παραγωγική δραστηριότητα και δε σε τροφοδοτεί με κινδυνολογίες του τύπου: "τα λιγνιτορυχεία κόβουν χιλιάδες άλλες θέσεις εργασίας" ή οτι "η σκόνη και η τέφρα έχουν μολύνει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και κατ' επέκταση τις γραμμές παραγωγής μεταποιημένων προιόντων" απολαμβάνεις την επίσκεψη, την επαφή με τους ανθρώπους της εργασίας και τα καλούδια που σου παρέχονται. (τσίπουρο, μεζέδες κλπ)

Χώρια ότι τα αυτα τα ορυχεία είναι κρατικά... Οι σοβαρές διαφορές που κάνουν τις Σκουριές υπουργικά μη επισκέψιμες να επισημαίνονται...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπου υπάρχει το βαθύ δημόσιο και οι συνδικαλισταράδες , οι οικολόγοι απλά δεν υπάρχουν.Είναι πολλοί οι ψήφοι (της ΔΕΗ) Άρη.Τώρα το εάν ο καρκίνος θερίζει στα χωριά της Κοζάνης και Πτολεμαϊδας, εκεί γιά λόγους 'δημοσίου συμφέροντος' κανένας ευαίσθητος παραθαλάσσιος ορνιθοπαρατηρητής δεν αναφέρεται ποτέ , μιά που προτιμά να έχει εξασφαλισμένο φως το βράδυ να πίνει το τσιπουράκι του και δεν βαριέσαι.Εκεί η οικολογία σφυρίζει αδιάφορα.Δεν υπήρξε αυθόρμητη διαδήλωση ντόπιων οικολόγων και δεν άκουσα να ανακοινώνονται από τον αρμόδιο υπουργό νέα μέτρα :
γιά προστασία των εργαζομένων,
γιά αντικατάσταση των φίλτρων κατακράτησης σωματιδίων διοξειδίου του άνθρακα,
γιά αποκατάσταση του τοπίου που μοιάζει σαν ξεκοιλιασμένο πτώμα.
Πόση περισσότερη υποκρισία και κοροϊδία μπορούμε να ανεχτούμε?

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Όταν η τέφρα είναι από δημόσια φουγάρα δεν τρέχει κάστανο. Όλα τότε είναι νόμιμα και περιβαλλοντικά σωστά
ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΚΑΙ ΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Απλά αστείος και προκλητικός! Δεν αξίζει να του δίνει κανείς σημασία! Θα τα καταλάβει σε λίγο πόσο λάθος κάνει κάποιος που αρνείται να ενημερωθεί. Και επειδή το παίζουν και μορφωμένοι με επίπεδο.....
"ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ".

Ανώνυμος είπε...

Ατυχή η συγκεκριμένη σύγκριση.

Ανώνυμος είπε...

10:06μμ
Άτυχη είναι η κυβέρνηση με τέτοιο υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης.