Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΝΑ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΙΧ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Εφ. "ΑΥΓΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Πόσο... μάστορες είναι στον αποπροσανατολισμό οι δημοσιογράφοι της "Αυγής";

Μετά το θεϊκό "μη μου μιλάτε για το ΣτΕ" του κ. Παπαπέτρου πριν από δυο εβδομάδες πάλι στο ΣΚΑΪ, ήρθε χθες και ο κ. Κυρίτσης να διδάξει πως γίνεται η αντικειμενική δημοσιογραφική προσέγγιση που αφορά τον εμπρησμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αυτοκίνητο του εργαζόμενου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Φάνη Αξιώτη.

Είχε ενώπιον του (σε τηλεοπτικό παράθυρο) το θύμα της επίθεσης και δεν ρώτησε καθόλου για την επίθεση (αν ήταν φερ' ειπείν προβοκάτσια όπως ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς η κ. Ιγγλέζη) ή για τις συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας και αποκλεισμού που επικρατούν σε βάρος των εργαζομένων που ζουν στα χωριά της προ του Άθω περιοχής.

Τίποτα απ όλα αυτά. Το μόνο που είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τον κ. Κυρίτση ήταν, αν ένας εργαζόμενος που τον ξύπνησαν μέσα στην νύχτα οι γείτονες για να του πουν ότι το αμάξι του έχει γίνει λαμπάδα, μια εικόνα που την είδε και το έντρομο παιδί του, έχει πειστεί ότι η εξόρυξη δεν έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον..!

Δεν ξέρουμε, τι σχέση μπορεί να έχει ένα τέτοιο ερώτημα με την καταστροφή και το σοκ που υπέστη ο εργαζόμενος και η οικογένεια του. Πάντως, σαν τα ταπεινά κίνητρα της "deep green" δημοσιογραφίας δεν έχει! 






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάει ο Κυρίτσης τον κ. Αξιώτη κάτι για το περιβάλλον, την μεταλλουργική μέθοδο ή κάτι τέτοιο, για να θεωρηθεί ως απάντηση από τον "εκπρόσωπο της εταιρείας".
Του απαντάει ο έτερος αδελφός Αξιώτης, κουνώντας του το δάχτυλο : "Να μαζέψετε αυτούς τους τραμπούκους που έχετε στείλει επάνω και τις διαφορές σας να τις λύσετε με την εταιρεία, όχι με τους εργαζομένους"
Εκπληκτική απάντηση, όλη η ουσία του πράγματος σε μια κουβέντα.
Και ο Κυρίτσης, φυσικά, δεν απάντησε