Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:"ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ"

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, όλοι οι ομιλητές κατήγγειλαν την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους μεταλλωρύχους, ιδιαίτερα μετά την χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωσή τους.

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί εργαζόμενους, τους ενοχοποιεί ακόμα και για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και δεν τους σέβεται, όταν θεωρεί πως μια τέτοια απίστευτη σε όγκο και παλμό πορεία όπως η η χθεσινή είναι κατευθυνόμενη από μια εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες και σκοπεύουν να τις ανακοινώσουν σύντομα. Σαν πρώτες πιθανές ενέργειες είναι η κατάληψη του υπουργείου (ΥΠΑΠΕΝ) και μια ακόμη μεγαλειώδης πορεία στην Θεσσαλονίκη.

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο παγκοσμίως και μάλιστα με κυβέρνηση αριστερών πεποιθήσεων . Η απρόσκοπτη δεδηλωμένη του δικαιώματος της εργασίας να βάλλεται τόσο από ανημέρωτα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη όσο και από μερίδα αγνώστων ? υποκινούμενων κουκουλοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως οικολόγοι(tres sic). Αλλες εποχές θα είχαν ξεκολλήσει τα κράσπεδα των πεζοδρομίων από όσους παίρναν την βούκα από το στόμα εργαζομένων ενώ τώρα η γνωστή τακτική του 'το κρέας-ψάρι' μεταλλάσει τα προβλήματα κατά το δοκούν εξυπηρετώντας κομματικά και μόνο συμφέροντα.
Η χώρα μας έχει στις τάξεις της (για λίγο ακόμα απ'ότι φαίνεται) από τους καλύτερους επιστήμονες με την βοήθεια των οποίων μπορούν όλοι να βγάλουν συμπεράσματα και μεθόδους επίλυσης όλων των προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν σε τέτοιου είδους θέματα. Αρκεί να αναφερθούμε στο παράδειγμα του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στο κέντρο της Βιέννης όπου οι γείτονες δεν γνωρίζουν σήμερα καν την ύπαρξη του.
Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της την επιστημονικά και μόνο επιβαλλόμενη λύση μακριά από κομματικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες και μπορεί να ικανοποιήσει τουλάχιστον την κοινή λογική που δεν μπορεί να διανοηθεί ότι τέτοιες δύσκολες εποχές θα χαθεί αναίτια έστω και ΜΙΑ θέση εργασίας.

ΟΒΕΛΙΞ