Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ "INTERVIEW": "ΩΦΕΛΙΜΗ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ"

Συντριπτικά θετικές ήταν οι απαντήσεις που έλαβε η τηλεφωνική δημοσκόπηση της "Inteview" από τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη στο ερώτημα: "κατά την άποψη σας η τοπική οικονομία ωφελείται ή ζημιώνεται από τη δραστηριότητα της εταιρείας;"

Το 64% απάντησε πως η τοπική οικονομία ωφελείται από τη δραστηριότητα της εταιρείας, ενώ το 31% θεωρεί πως είναι ζημιογόνα αυτή τη δραστηριότητα. Ένα ποσοστό 4% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε ουδέτερο.

Πολύ ενδιαφέρον έχει και η γνώμη των κατοίκων στο ερώτημα που έθεσε η έρευνα και το οποίο ρωτούσε: "αν για κάποιο λόγο σταματήσει η επένδυση, αυτό θα είναι αρνητικό ή θετικό για τον τόπο;".

Αρνητικό ή μάλλον αρνητικό για τον τόπο απάντησε ότι θα είναι το 62% των ερωτηθέντων. Θετικό ή μάλλον θετικό για τον τόπο ενδεχόμενο απάντησε πως θα είναι το 34%, ενώ αδιάφορο εμφανίστηκε ένα ποσοστό της τάξεως του 4%.



Επίσης, η δημοσκόπηση έθεσε το ερώτημα: "πόσο σημαντική κρίνετε τη στήριξη που παρέχει η εταιρεία για κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην περιοχή (σχολεία, ιατρεία, αθλητισμός);"

Το 55% των κατοίκων την έκρινε ως θετική τη στήριξη της εταιρείας. Αρνητική το 33%, ενώ απέφυγε να πάρει θέση το 12% των ερωτηθέντων.


Τέλος, ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι και οι πίνακες που έδωσε η δημοσκοπική εταιρεία στη δημοσιότητα και αφορούν το υπέρ ή κατά στη μεταλλευτική δραστηριότητα ανά ηλικία, όπως επίσης και ο πίνακας που αποτυπώνει τη θετική ή την αρνητική άποψη για τα  μεταλλεία με βάση την επαγγελματική σχέση ή μη.