Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Vs #SKOURIES: ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

"Antigold" κύκλοι που η ζωή αξίωσε να γίνουν και ομόκεντροι με εξουσιαστικούς - κυβερνητικούς εκτός από την πλάκα που έπαθαν με την κάθοδο των χιλιάδων Μαδεμοχωριτών που κατέβηκαν στην Αθήνα, τα έχασαν στην κυριολεξία και με την οργάνωση που υπήρξε.

Χαρακτήρισαν "υπερπαραγωγή" το γεγονός, ότι οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει για την παρουσία ασθενοφόρων και νοσοκόμων, που εργάζονται στα μεταλλεία όπως επίσης και για την εγκατάσταση χημικών τουαλετών.

Δηλαδή, το να υπάρχει η δυνατότητα να προσφερθούν σε κάποιο διαδηλωτήπου έχει να διανύσει 1.200 χιλιόμετρα Χαλκιδική - Αθήνα - Χαλκιδική και σχεδόν 6 χιλιόμετρα πεζοπορία σε μια τεράστια πόλη οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση σοβαρής αδιαθεσίας ή ατυχήματος για να μην χαθεί κρίσιμος χρόνος για το περιστατικό, αλλά και για να μην ζητηθεί χρήσιμη μονάδα από το ΕΚΑΒ στην Αθήνα ήταν κάτι τη γνώμη τους κάτι το εξεζητημένο.

Επίσης, θεωρήθηκε "υπερπαραγωγή" το να υπάρχουν οργανωμένες χημικές τουαλέτες. Ίσως αυτοί που το έκριναν έτσι αρέσκονται στο να βαφτίζουν τουαλέτες τους ανοικτούς δημόσιους χώρους για την εκτέλεση και εκτόνωση της φυσικής ανάγκης τους θεωρώντας άριστο "λίπασμα"και "πότισμα" τα αποτελέσματα αυτής.

Είναι και αυτό μια άποψη... 

Πάντως μια πιο ψύχραιμη και λογική προσέγγιση θα έβλεπε σ' αυτές τις προετοιμασίες πολιτισμό και περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς το περιβάλλον δεν εξαντλείται στο φυσικό. Υπάρχει και το αστικό περιβάλλον, όπως αυτό των πόλεων και ένας σεβασμός και προς αυτό δεν βλάπτει.


Επιπλέον, αυτοί που δήθεν κόπτονται για το φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής, αλλά δεν είναι από τη Χαλκιδική, πρέπει να κατάλαβαν ότι αυτή η κοινωνία που διαδήλωσε στην Αθήνα όταν λέει ότι είναι θεματοφύλακας του περιβάλλοντος το εννοεί στην πράξη και όχι στα λόγια.

Επομένως, καλοί οι αστεϊσμοί και οι όποιες υπερβολές αλλά πολύ καλύτερο θα ήταν να παραδειγματιστούν από τον πολιτισμό των Μαδεμοχωριτών που προξένησε πάταγο στην πρωτεύουσα και να πάψουν να θεωρούν ως πιστοποίηση "περιβαλλοντικής συνείδησης" ή "αντίσταση" τα καφριλίκια και τις καταστροφές σε περιουσίες του δημοσίου και ιδιωτών. 

Αναμφίβολα, πουλάει το "υπερθέαμα" που παράγουν στα ΜΜΕ αλλά δεν έχει καμία σχέση με τους λόγους που επικαλούνται για να το κάνουν.

Επομένως είναι ουσιαστικότερη για το κοινωνικό σύνολο τέτοιου είδους "υπερπαραγωγες" παραγωγικών εργαζομένων από το μονότονο και επαναλαμβανόμενο "υπερθέαμα" των κουκουλοφόρων...