Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ: "ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια... ωδή από τα  "άπαντα" του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" απήγγειλε για ακόμη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή  του ΣΚΑΪ  "Πρώτη Γραμμή" δήλωσε το εξής: "Η μεταλλουργία που η εταιρεία έχει υποσχεθεί και είναι η βάση της σύμβασης, η προϋπόθεση που τους παραχωρήσαμε σε τόσο χαμηλές τιμές τόσο μεγάλες εκτάσεις, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί ούτε σε ημιβιομηχανική κλίμακα. Εδώ πέρα η εταιρεία έχει παραβιάσει την σύμβαση. Αν θέλαμε αύριο το πρωί την κλείναμε."

Η κλασική επιχειρηματολογία του "παρατηρητηρίου" εμπλουτισμένη με την απροσδόκητη "χάρη" που κάνει η κυβέρνηση να μην βάλει λουκέτο στην επένδυση παρά την "παραβίαση" της σύμβασης, που όπως λέει ο κ. Τσιρώνης υπάρχει από την πλευρά της εταιρείας.

Πολύ περίεργη η στάση του κ. Τσιρώνη. Αυτός δεν ήταν που πριν από 2 μήνες ζητούσε "όπλα" από τους "antigold" φίλους του για να κλείσει τα μεταλλεία; Έχει τέτοιο "όπλο" στα χέρια της η κυβέρνηση και δεν προβαίνει σ' αυτά που της υποδεικνύει το "παρατηρητήριο"

Πολύ κακώς... Εδώ και τώρα, αν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τα νόμιμα και να κλείσει σήμερα κιόλας την εταιρεία.

Το τι δήλωσε ο κ. Τσιρώνης μπορείτε να το ακούσετε εδώ. Οι δηλώσεις του για τα μεταλλεία αρχίζουν από το 10ο λεπτό. Λέει πολλά και πρωτάκουστα... 

Αυτό ιδίως που λέει ότι μπορεί να γίνει μεταλλουργία με τη μέθοδο "ταχείας πήξης" μόνο με χαλκό και χωρίς χρυσό, δεν έχει προηγούμενο... Ανατρέπει πάρα πολλά επιστημονικά δεδομένα. 

Ίσως γι' αυτό και τον επέλεξαν σε υπουργική θέση. Είναι βαθύτατος γνώστης. Χημικός γαρ...


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κυβέρνηση αργά η γρήγορα θα γίνει παρελθόν. Έχουν τελειώσει και στη συνείδηση αυτών που τους ψήφισαν.

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτός ο άνθρωπος είναι χημικός πρέπει όλοι οι υπόλοιποι χημικοί να σκίσουμε τα πτυχία μας. Που πάμε χωρίς ακαριαία πήξη στη μεταλλουργία χαλκού χρυσού!

Ανώνυμος είπε...

Eκανε και λάθη ο τσιρώνης σε αυτα που είπε

http://elladitsamas.blogspot.gr/2015/05/a.html