Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

"ΤΗΕ MINE SUITE: ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ"

Μεταλλευτικό ξενοδοχείο σε στοά εξόρυξης παλαιότερου μεταλλείου παραγωγής αργύρου στη νοτιοκεντρική Σουηδία. Εκεί που η δημιουργική φαντασία ξεπερνάει το υποτιθέμενο πρόβλημα και γίνεται αναπτυξιακό όφελος και αξία.

Για τουλάχιστον 400 χρόνια το Sala Silvermine ήταν το μεγαλύτερο ορυχείο ασημιού (Vdstmanland County) της Σουηδίας, παράγοντας πάνω από 400 τόνους ασήμι και πάνω από 40 χιλ. τόννους μόλυβδο.

Σήμερα, είναι ένα από τα πιο επικερδή ξενοδοχεία...



Την ίδια ώρα εμείς πιάνουμε πάτο ως προς την οικονομική μας ελευθερία... Σύμφωνα με το 2015 Index of economic Freedom του Heritage Foundation, με όρους οικονομικής ελευθερίας, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ Suriname και Bangladesh.

 Στη θέση 130 της παγκόσμιας κατάταξης, τόσο απελευθερωμένη είναι η οικονομία μας. Όλα αυτά δείχνουν πως ζούσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε πολύ υψηλότερα απ’ ό,τι η ανταγωνιστικότητα και η ελευθερία της οικονομίας μας επιτρέπουν. 

Αν οι συντάξεις των 600 ευρώ μοιάζουν μικρές όπως και ο κατώτατος μισθός των 550 ευρώ (και είναι μικρές ) καλό θα είναι να κοιτάξουμε τι συντάξεις πληρώνουν χώρες με ανταγωνιστικότητα στην περιοχή της 130ης θέσης από άποψη οικονομικής ελευθερίας. Και ας αλλάξουμε επιτέλους...

Αναδημοσίευση από elladitsamas.blogspot.gr