Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εδώ και και λίγες μέρες έχει τεθεί σε κυκλοφορία το 14ο τεύχος των Μεταλλευτικών Νέων, το οποίο είναι αφιερωμένο στο διαχρονικό και πάντα νικηφόρο αγώνα των κατοίκων και εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Ορόσημο και σημείο αναφοράς αυτού του τεύχους η ιστορική όσο και ανεπανάληπτη κάθοδος 7.000 και πλέον Μαδεμοχωριτών στις 16 Απριλίου στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά απέναντι στις αντεργατικές και αντιπαραγωγικές ενέργειες της τότε ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ και στην οποία πιστώνεται αυτός ο 3ος κατά σειρά ξεσηκωμός της πολυπληθούς μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής μέσα σε μια 20ετία.

Στο ίδιο τεύχος γίνεται εκτενής αναφορά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 1992 και του 2003 με μαρτυρίες πρωταγωνιστών αυτών των κοινωνικών ξεσηκωμών που έγραψαν τη δική τους ιστορία, αλλά και σε άλλες δυο πολύ σημαντικές κινητοποιήσεις, όπως αυτή που έγινε επί χούντας το 1973, αλλά και τη μεγάλη απεργία διαρκείας του 1977.

Νομίζουμε ότι αυτό το τεύχος παρέχει εξαιρετικά χρήσιμο πληροφοριακό υλικό στα παλιά αλλά και στα νέα στελέχη του υπουργείου παραγωγικής ανασυγκρότησης αναφορικά με τη στάση, τη διάθεση αλλά και τις κατακτήσεις αυτής της κοινωνίας σε ότι σχετίζεται με τα μεταλλεία.

Όσοι δεν είχατε την τύχη να διαβάσετε αυτό το πολύ ωραίο τεύχος στην έντυπη έκδοση, μπορείτε να το διαβάσετε στην αντίστοιχη ηλεκτρονική την οποία μπορείτε να τη βρείτε εδώ.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχετε πολύ δίκιο ότι ο λαφαζάνης είναι η αιτία αυτής της τρομερής κατεβασιάς που έγινε στην Αθήνα.απίστευτη συσπείρωση μας έδωσε. να ναι καλά εκεί που είναι ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Η επόμενη κοσμοπλημμύρα στη Θεσσαλονίκη. Στη ΔΕΘ!