Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ο δήμος Αριστοτέλη προσπαθώντας σε ανακοίνωση του να πείσει τον πρωθυπουργό ότι στις Σκουριές και γενικότερα στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής δεν εργάζονται χιλιάδες κάτοικοι του δήμου αλλά... μια χούφτα αναγκάζεται να παραδεχθεί, εμμέσως πλην σαφώς, και αυτός με τη σειρά του την απόλυτη νομιμότητα που επικρατεί στο επίμαχο μεταλλευτικό εργοτάξιο. 

Γράφεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: "Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να μην παρασύρεται από την επικοινωνιακή προπαγάνδα της μεταλλευτικής εταιρίας  για τους  χιλιάδες ανέργους που θα χάσουν τις δουλειές τους σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η επένδυση στις Σκουριές και η οποία σε αριθμούς ξεκίνησε από 2000 εργαζόμενους και σε ελάχιστο διάστημα από τη στιγμή που έγινε η ανάκληση των αδειών από το ΥΠΕΚΑ, έφτασαν τους 5000,  χωρίς όμως να εργάζεται κανείς στις Σκουριές, παρά μόνο συνεργεία εργολάβων για τη διαμόρφωση των υποδομών εγκατάστασης,".

Ας θυμηθούμε τώρα τι έλεγε προχθές, Τρίτη 28 Ιουλίου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Παναγιωτόπουλος στην "Εφ. Συν" για την κατάσταση που επικρατεί στο εργοτάξιο των Σκουριών, κατά τη δική του άποψη...

"η “Ελληνικός Χρυσός” συνεχίζει να δραστηριοποιείται στις Σκουριές και μάλιστα με εντονότερο ρυθμό. Η πρόσβαση στο εργοτάξιο είναι αδύνατη, δεν είναι γνωστό το είδος των δραστηριοτήτων που ασκούνται. Αν είναι δηλαδή από εκείνες που “επιτρέπονται” ή από εκείνες που, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν απαγορευτεί ή ανασταλεί."

Όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη στην ανακοίνωση του αδειάζει κανονικά  το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου απονευρώνοντας εντελώς τους τρομολαγνικούς ισχυρισμούς του, "περί αδυναμίας πρόσβασης στο εργοτάξιο" και "παντελής άγνοια για το είδος των εργασιών που συνεχίζουν να διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς".

Αναμφίβολα, οι τελευταίες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού έχουν προσγειώσει ανώμαλα τους "antigold" της Ιερισσού από το παράλληλο σύμπαν που πετούν εγκαταβιώνουν αναγκάζοντας τους ταυτόχρονα να ομολογήσουν αλήθειες που τις διαστρέβλωναν μέχρι χθες με το δικό τους ξεχωριστό προπαγανδιστικό τρόπο.

Ολόκληρη την ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Είναι σαφέστατα πιο φιλικό το ύφος της σε σχέση με την αντίστοιχη σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού για τις δηλώσεις Τσίπρα.

Πάντως αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση μας συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία. Με την ανεργία κοντά στο 40% να διαγκωνίζονται μια τοπική κομματική οργάνωση και ένας δήμος να αποδείξουν στο κόμμα τους που είναι και εξουσία, ότι όσοι εργάζονται στα μεταλλεία ή δεν εργάζονται ή αν εργάζονται πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται γιατί βλάπτουν το περιβάλλον και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής...!!!

Η ανευθυνότητα και ο παραλογισμός αυτών των ατόμων χτυπούσε και συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τους ορυκτούς πόρους μας για να γίνουν πλούτος και να να μην μπορούμε να το κάνουμε επειδή κάποιοι άνθρωποι κρύβουν τα συμφέροντα τους πίσω από τις εμμονές και τους φόβους που προκαλούν σε άλλους που τους έχουν μετατρέψει σ' ενα στρατό χρήσιμων χαζών.
Κατάντια...

Ανώνυμος είπε...

Ο αλλον ψηφίσαμε και άλλον έχουμε δήμαρχο και σε ηχητικό να παραδέχεται αυτό που γράφετε στο ποστ για τη νομιμότητα των εργασιών στις Σκουριές.http://www.stokokkino.gr/article/1000000000014126/GZoumpas-Na-stamatisoun-amesa-oles-oi-ergasies-stis-Skouries

Ανώνυμος είπε...

Οι συμβουλάτορες του Ζουμπά μάλλον είναι άλλο ένα συριζικό ετερογενές μείγμα φωστήρων και χάνουν την μπάλα από τα χέρια τους. Δεν πειράζει ‘τα πάντα ρεί’ και όπως ειπώθηκε προφητικά στο παρελθόν, έχει η ζωή γυρίσματα και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Θα λογοδοτήσουν κάποιοι σύντομα, αλά Μπαρουφάκη, για την τραγική κατάσταση του Δήμου Αριστοτέλη μιάς που ξεχνάνε την αιρετότητα της θέσης τους. Αντί να ασχολούνται καλοκαιριάτικα με την προσέλευση και εξυπηρέτηση ξένων τουριστών στα δημοτικά διαμερίσματα και την αντίστοιχη οικειοποίηση εσόδων, διαλέγουν το στείρο μοτίβο της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και χωρίς την στήριξη του υγιούς τοπικού πληθυσμού.

ΟΒΕΛΙΞ ®