Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΕΛΑΣ: "ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΜΠΟΥΛΟΝΙΑ, ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΠΕΤΡΕΣ, ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ, ΣΦΕΝΤΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Για απρόκλητη επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων στις Σκουριές κάνει λόγο το αργηχείο της ΕΛΑΣ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια.

Όπως αναφέρει, άτομα αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, επιτέθηκαν απρόκλητα και αναίτια κατά των αστυνομικών δυνάμεων, πετώντας εναντίον τους μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ (περισσότερες από 40).

Επίσης, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι εκτόξευσαν μπουλόνια, παξιμάδια, πέτρες και φωτοβολίες με σφεντόνες και αυτοσχέδιους σωλήνες.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, για να διευκολύνουν τη διαφυγή τους και την αποφυγή σύλληψής τους έκλεισαν το δρόμο σχηματίζοντας οδοφράγματα με κορμούς δέντρων, κλαδιά και πέτρες και έβαλαν φωτιές σε κλαδιά και λάστιχα.

«Μετά από συντονισμένες ενέργειες οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν λίγο πριν την αποχώρησή του λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 78 άτομα (69 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων και εννέα Έλληνες) που συμμετείχαν στα παραπάνω επεισόδια και τους προσήγαγαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής», συμπληρώνεται.

Στο εσωτερικό του λεωφορείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

118 μεταλλικά μπουλόνια,
έξι πέτρες,
τέσσερις σφεντόνες,
30 αντιασφυξιογόνος μάσκες,
23 ζεύγη πυρίμαχα γάντια,
πέντε κράνη,
τρεις κουκούλες τύπου full face,
ένας σκούφος καθώς και πλήθος άλλων αντικειμένων (μαντήλια, θήκες μασκών και χειρουργικές μάσκες).

Σε βάρος των προσαχθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας.

Αναδημοσίευση από www.naftemporiki.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων οι Ένωση ξενοδοχείων Χαλκιδικής ξέρει να βγάζει ανακοινώσεις και να εκδηλώνει την ανησυχία της ποικιλοτρόπως... 

Επίσης και οι καταστηματάρχες της Ουρανούπολης είναι σε θέση να ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά τους και να στέλνουν εξώδικα με την απειλή κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων....

Κάνουν τις πάπιες αμφότεροι και πολλοί περισσότεροι φορείς της Χαλκιδικής μηδενός εξαιρουμένου, όταν ακραία στοιχεία με πρόσχημα τον αγώνα του κινήματος της μολότοφ και της πέτρας εκτός από πληγές που προκαλούν στον τουρισμό προσβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την αισθητική του τόπου.


Συγχαρητήρια κ. Τάσιο και λοιποί. Πιο επιλεκτικοί και αδιάφοροι μπροστά σ' αυτές τις άθλιες εικόνες  μπορείτε να γίνετε; Να το κάνετε. Το καλό που κάνετε στην Χαλκιδική δεν περιγράφεται...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κ 10 μέρες στην Ιερισσό έχουν κατασκηνώσει πάνω από 500 αντιεξουσιαστές οι οποίοι βρωμίζουν τα πάντα στην παραλία στα Κακούδια. Αλήθεια, ο κ. Τάσιος νοιάστηκε για εμάς τους επαγγελματίες της Ιερισσού; Οταν συναντήθηκε με την κ. Ιγγλέζη για να τις εκθέσει τα προβλήματα του κλάδου σε ποιά προβλήματα ακριβώς αναφέρθηκε; Το πρόβλημα του τουρισμού της Χαλκιδικής είναι τα μεταλλεία;;;