Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ - ΕΚΘΕΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Ενώ η απερχόμενη κυβέρνηση έκλεισε με την αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση της τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το ΣτΕ την εκθέτει πανηγυρικά με την απόφαση που έλαβε πριν από λίγο σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή, με την απόφαση 3191, η αίτηση κατά του υπουργείου της Ελληνικός Χρυσός.

Σύμφωνα με την απόφαση αναγνωρίζεται ότι πράγματι το αρμόδιο υπουργείο επέδειξε κωλυσιεργία ως προς την έγκριση των προσαρτημάτων των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου που είχε καταθέσει η εταιρεία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα προσαρτήματα των τεχνικών μελετών που κατά τον κ. Σκουρλέτη η Ελληνικός Χρυσός δεν προσκόμισε, οδηγώντας τον ΥΠΑΠΕΝ να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες του έργου.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2014, η εταιρεία υπέβαλε, όπως ήταν υποχρεωμένη, τα δύο επίμαχα προσαρτήματα που το ΥΠΑΠΕΝ αναφέρει στην απόφασή του ότι απουσιάζουν και γι’ αυτό προχώρησε στην ανάκληση των τεχνικών μελετών.

Ωστόσο, η διοίκηση του ΥΠΑΠΕΝ δεν τα ενέκρινε, ως ορίζει ο νόμος σε 60 ημέρες, με αποτέλεσμα η Ελληνικός Χρυσός να προσφύγει στο ΣτΕ, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης κατά του υπουργείου για παράλειψη οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών.

 Τέσσερις ημέρες, μετά την προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός στο ΣτΕ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που ήταν τότε υπουργός ΠΑΠΕΝ επέστρεψε τα προσαρτήματα στην εταιρεία για "συμπλήρωση και διόρθωση ελλείψεων”. 

Ανάμεσα στις ελλείψεις αυτές, σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ, ήταν το γεγονός ότι η εταιρεία δεν πραγματοποίησε το πρόγραμμα δοκιμών σε ημιβιομηχανική μονάδα στην περιοχή που βρίσκεται το έργο, αλλά το υλοποίησε σε ερευνητικό κέντρο της Φινλανδίας.

Πλέον, όμως, η έγκριση από το ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε η εταιρεία απορρίπτει τον ισχυρισμό της διοίκησης του ΥΠΑΠΕΝ. Ότι, δηλαδή, η Ελληνικός Χρυσός θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις πειραματικές δοκιμές στην Ελλάδα. 

Αυτό που είναι άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός ότι ενώ εκκρεμούσε η απόφαση αυτης της προσφυγής ο ΥΠΑΠΕΝ μπήκε στη διαδικασία να κλείσει το μεταλλείο και να βγάλει 2.000 στο δρόμο για ένα λόγο που είχε ζητηθεί από τη δικαιοσύνη και εν προκειμένω το ανώτατο κυρωτικό δικαστήριο να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Τα συμπεράσματα ανήκουν και σε όσους παριστάνουν τους αδαείς και τους φίλους της νομιμότητας ταυτόχρονα...

Πηγή ανάρτησης: www.capital.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα που αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ σαν αναρχικοί που είναι δεν σέβονται και δεν υπακούνε τους Νόμους;

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση κόλαφος για τις αλητείες του που δεν ντρέπονται να βγάλουν τόσο κόσμο στην ανεργία για να κρατήσουν τις εξουσίες τους.
ΑΙΣΧΟΣ!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Κάπου εδώ η "Κυβέρνηση" της ανομίας και του τυχοδιωκτισμού όφείλει να σεβαστεί και ΝΟΜΟΥΣ που διέπουν τις αποφάσεις του ΣΤΕ που δικαιώνουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟ γιατί πλέον έχουν γίνει ρόμπα.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με τον 27 Αυγούστου 2015 - 1:00 μ.μ.
Όλοι στους δρόμους να ανοίξουμε το μεταλλείο και να διώξουμε τις σκιές αυτών που μαύρισαν τις ζωές μας

Ανώνυμος είπε...

Ν γίνουν αγωγές και μηνύσεις από την τοπική κοινωνία (εργαζόμενους και επαγγελματίες) σ' όλους τους εμπλεκόμενους Σκουρλέτη, Λαφαζάνη, στελέχη τους υπουργείου. Στους πάντες. Να τελειώνουμε με τη σήψη και τη διαφθορά στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχει κράτος δικαίου πρέπει να καθήσει στο σκαμνί και να δικάσει αυτή την antigold μαφία.

Ανώνυμος είπε...

Ρε εσείς Εδώ κλείσανε τις τράπεζες έστειλαν γέρους και γριές στις ουρές κατέστρεψαν εκατομμύρια ελλήνες στα μεταλλεία θα κολλούσαν;